Foto bij 5

Mijn vingers plukten aan de pluisjes van de stoffen bank in de coupé. Ik was ontzettend zenuwachtig.
Gelukkig had ik een eigen coupé kunnen vinden, ik zag het niet zitten om bij vreemden aan te kloppen. Iedereen kende elkaar natuurlijk al.
Ik keek weer naar buiten. Mijn ogen gleden over het heuvelachtige landschap terwijl mijn gedachten naar de afgelopen weken afdwaalden.
Nadat ik de brief van Hogwarts had ontvangen, was diens ondertekende, professor McGonagall, me op komen zoeken. Ze was een oude, streng uitziende dame die haar grijszwarte haren in een knot op haar hoofd had gebonden.
Er volgde een lang gesprek met haar en miss Wilson, waarna mij werd verteld dat ik alles nog wel eens te horen kreeg. Nieuwsgierig als ik was, wilde ik natuurlijk niet wachten en ik had mijn mond al geopend om tegen te spreken. Ik klapte echter mijn mond weer dicht nadat ik de blik van McGonagall had gezien, die me zei dat ik niet te nieuwsgierig moest zijn.
Professor McGonagall had mij na het gesprek meegenomen naar de Diagon Alley, de winkelstraat in Londen voor tovenaars en heksen. In deze straat zou ik alle spullen kunnen vinden die ik nodig had. We waren ook naar Gringotts gegaan, de tovenaarsbank. Hier werd mij verteld dat ik een eigen kluis had waarin al mijn geld lag. Ik was al geschrokken van het feit dat ik een eigen kluis had, maar nadat ik hiervan de inhoud had gezien, was mijn verbazing nog groter.
'Is dit van mij?' had ik gemompeld. Waarna McGonagall had geknikt.
Nadat we wat geld hadden opgehaald, waren we alle winkels afgeweest die we moesten hebben. We hadden een effen zwart gewaad gehaald bij Madam Malkin's, een ketel, met ingrediënten die ik moest gebruiken bij het vak toverdranken en nog meer. Ook hadden we een wand gehaald bij Ollivanders. Ik had het gevoel gehad alsof de man mij kende, aangezien hij mij zo indringend aanstaarde. Ik had alleen niet het lef gehad het te vragen.

Het openen van de coupédeur liet me opschrikken uit mijn gedachten. In de opening stond een oude vrouw die me met een glimlachje aankeek.
'Wil je iets lekkers van de kar?' vroeg ze.
Ik schudde mijn hoofd. 'Nee, bedankt!' Ze knikte me nog eens toe waarna ze verder naar de volgende coupé liep.
Na een tijdje besloot ik om mijn nieuwe, zwarte gewaad aan te trekken. Ik sloot de gordijnen van mijn coupé en kleedde me om. Het gewaad had op de linkerborst het logo van Hogwarts, waar nu nog geen afdelingskleuren in te zien waren. McGonagall zei mij dat ik meteen op mijn eerste dag ingedeeld zou worden, dus dat zou straks wel zijn. In het boek 'Een beknopte beschrijving van Hogwarts' had ik gelezen dat er vier afdelingen waren met elk hun eigen kleur. Geel voor Hufflepuff, blauw voor Ravenclaw, rood voor Gryffindor en groen voor Slytherin. Elk van deze afdelingen stond bekend om hun eigenschappen: Hufflepuff stond bekend om zijn trouw, Ravenclaw om zijn slimheid, Gryffindor om zijn moed en Slytherin om zijn sluwheid. Welke eigenschap bij jou het meest aanwezig was, bepaalde de afdeling waar je ingedeeld zou worden.

Ik opende de gordijnen van mijn coupé weer en keek weer verder door het raam naar buiten. Ik zag dat het langzaamaan donker aan het worden was, wat waarschijnlijk betekende dat we dicht in de buurt waren. Ik had het juist, want na een volgende bocht kwam er een groot kasteel tevoorschijn. Ik stond op om het beter te zien, maar viel meteen weer achteruit op de bank. De trein had hard geremd, waardoor ik mijn evenwicht niet had kunnen bewaren.
Stemmen klonken op de gang. Ik opende de deur van de coupé en zag dat iedereen aanstalten maakte om uit de trein te stappen. Geen van hen had hun hutkoffer bij zich, wat waarschijnlijk betekende dat dat geregeld werd. Ik liep met de menigte mee naar buiten, waar ik zoekend om me heen keek, niet wetende waar ik eigenlijk naar op zoek was.
'Zoek je ons?' Er klonken twee stemmen in mijn oor.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen