Foto bij 9

lol excuses voor dit hoofdstukje wat een jaartje later even verschijnt, ik had 'm al geschreven maar dus nooit geactiveerd :') geen idee of iemand dit leest maar goed

Inmiddels was de sorteerceremonie verstreken en was elke nieuwe student ingedeeld. Ik zat nog steeds tussen Fred en George in die me vaak aan het lachen kregen met hun flauwe grappen. Het eten, dat trouwens overheerlijk had gesmaakt, was al van de tafels verdwenen. Nadat iedereen ook een dessert had gegeten en deze ook op miraculeuze wijze waren verdwenen stond professor Dumbledore op van zijn stoel. Fred en George hadden me een uitgebreide uitleg gegeven over elke docent, waardoor ik wist dat het professor Dumbledore was die opstond. Ze hadden me alleen niet verteld wie een vrouw in een roze kledij was, aangezien zij haar ook niet kenden.
Professor Dumbledore was inmiddels aangekomen bij een lessenaar in de vorm van een uil met gestrekte vleugels. Hij hield zijn handen omhoog en bewoog deze langzaam naar beneden, om stilte in de zaal te krijgen.
'Welkom allemaal weer bij een nieuw jaar op Hogwarts. Er zijn twee veranderingen in het personeel, als eerste heet ik hartelijk welkom aan professor Grubbly-Plank, zij neemt voor een tijdje de positie van professor Hagrid over. Daarnaast heet ik welkom aan professor Umbridge, vanaf vandaag zal zij de taak van leraar Defence Against the Dark Arts op zich nemen. Ik ben er zeker van dat iedereen haar een hartelijk welkom en veel succes wenst. Daarnaast heeft meneer Filch mij er op gewezen dat - '
Er klonk een kuch door de zaal: 'hum, hum.'
Dumbledore draaide zich langzaam om naar de lerarentafel waar professor Umbridge op stond en naar hem toe liep. Harry stootte Hermione aan en fluisterde iets in haar oor wat ik niet kon verstaan. Umbridge liep met langzame passen naar Dumbledore toe terwijl ze in haar handen wreef.
'Bedankt, headmaster, voor deze aardige woorden.' Ze draaide zich om naar de zaal terwijl ze verder sprak.
'En wat ben ik blij om jullie blije gezichten weer te zien. Ik weet zeker dat we allemaal hele goede vrienden zullen worden.'
Fred en George keken elkaar eens aan waarbij ze beiden hun hoofd schudden. 'Echt niet.'
Umbridge vervolgde haar onderbreking.
'Het Ministry of Magic vind het belangrijk dat leerlingen aan Hogwarts op een zo goed mogelijke manier les krijgen. Daarom is er besloten dat het Ministery zich vanaf heden meer gaat bemoeien met Hogwarts, zodat de kwaliteit natuurlijk het beste blijft.' Ze liep weer terug naar haar plek aan de tafel terwijl Dumbledore haar even verwonderd aankeek. Hij leek even van slag te zijn, maar dit duurde niet al te lang waarna hij kort in zijn handen klapte.
'Bedankt voor deze woorden, professor.'
Dumbledore liep terug naar zijn lessenaar en vervolgde zijn laatste mededeling: het Verboden Bos is dit jaar nog steeds voor iedereen verboden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen