"Je kunt het lieverd" zei Louis uiteindelijk toen ik zei dat ik maar eens terug moest gaan. Ik bedankte hem voor het korte gesprek en zei dat ik niet kon wachten totdat ik hem weer kon zien. Louis zei hetzelfde en uiteindelijk werd de verbinding verbroken. Mijn display met zijn foto kwam weer in beeld en liet me glimlachen. Louis.. Mijn lieve Louis.
Ik kwam overeind en sjokte weer naar beneden. Ik was al een stuk rustiger dan voorheen. Phil keek gelijk naar me toen ik de woonkamer weer binnen stapte "sorry Harry, ik wou je niet kwetsen of zoiets".
Ik glimlachte "je kwetste me niet. Ik heb er gewoon nooit zo veel over nagedacht en je had wel gelijk. Het raakte me gewoon. Maar nu gaat het wel weer".
Phil glimlachte "ik ga wel gewoon verder met vertellen over onze jeugd, dat is wellicht ietwat minder hevig". Ik knikte gewoon en nam de -inmiddels koude- koffie in mijn handen terwijl ik weer goed op de bank plaats nam. Gemma gaf me een bemoedigend klopje en focuste zich toen ook op het verhaal van Phil.

Phil en Mary waren hele aardige mensen. Ze hadden wat verhalen verteld over mijn vader, voornamelijk over zijn jeugd. Ik was eigenlijk wel verbaasd toen ik ze allemaal hoorde. Hij was een stuk socialer vroeger dan hij in zijn laatste jaren was. Hij was sociaal met mensen die zaken deden, maar daar stopte het eigenlijk ook. Ik wist niet precies meer hoe hij was, gezien ik hem amper zag. Gemma zag hem ietwat vaker, maar ook dat was uiteindelijk niet genoeg. Ook Gemma was door vele details ietwat verbaasd. We hadden de middag en de avond wel vol gepraat en toen Gemma en ik wederom op de slaapkamer zaten met zijn tweeën, hadden we genoeg om te bespreken.
"ik heb weer eens heel erg veel geleerd over pap" gaf Gemma toe. We wisten niet eens hoe onze ouders elkaar ontmoet hadden. Dat was blijkbaar tijdens het uitgaan. Ook bleek dat mijn moeder destijds al een verslaving voor alcohol had, maar het viel minder op dan nu gezien ze het nog kon maskeren met uitgaan. Mijn vader had altijd geweten dat ze problemen had, maar dacht het wel op te kunnen lossen. Het was dan ook een tijdje toen ze samen woonde een stuk beter gegaan, totdat hij ging reizen om zaken te doen. Mijn moeder was van eenzaamheid in een gat gezakt. En dat terwijl ze twee kinderen thuis had zitten. Maar die liepen overduidelijk meer in de weg dan iets anders. Tegenwoordig zei ze wel dat ze van ons hield in plaats van dat ze ons sloeg, maar het alcoholgebruik was niet verminderd. Het was niet fijn om met iemand te praten die constant onder invloed is en bovendien vond ik het ook niet veilig voor Gemma. Ik was toch wel ergens een bezorgde, zorgzame broer. Ik wou niet dat Gemma iets overkwam of dat ze zich slecht zou voelen. Al zeker niet door haar eigen familie, gezien dat nog harder aan kwam dan vreemden die ze nog niet zo lang kende. Als een bloedverwant je zei dat je iets fout deed, deed het toch wel meer pijn en voelde het persoonlijker gericht.
Gemma had zich inmiddels omgekleed in haar pyjama en kwam zuchtend op het bed zitten "ik moet zeggen dat ik een beetje overweldigd ben. Genoeg informatie voor vandaag".
Ik knikte, waarna ik me ook omkleed, nou ja uitkleed, tot op mijn boxer. "Mary en Phil zijn heel aardig, moet ik toegeven" zei ik uiteindelijk toen ik ook weer op het bed ging zitten.
Gemma geeuwde en knikte "hier overnachten voelt onderhand therapeutisch. Het is hier zo veel rustiger dan in New York".
Ik grinnikte "ik ben zo gewend aan al dat verkeer dat ik het al niet meer hoor tenzij ik me er op concentreer".
Gemma grinnikte ook "ik kan er maar niet aan wennen. Altijd maar weer dat getoeter en die motoren". Ik rekte me uit en ging toen volledig languit liggen "ik ben uitgeput".
"Ik ook, maar ik heb nog even een ander thema nodig".
Ik draaide me op mijn buik en nam het kussen vast, terwijl ik keek naar Gemma die een boek er bij nam. Ze glimlachte naar me "welterusten Harry". Ik sloot mijn ogen en glimlachte "welterusten Gemma. Als je het weer koud krijgt weet je wat je moet doen hè". Gemma grinnikte "ja, Harry".

Reacties (2)

 • LarryNiam

  Leuke broer en zus:)
  Snel verder<3

  1 jaar geleden
 • EvaSalvatore

  WAT
  WAS
  ER
  MET
  CRISSY
  ?

  1 jaar geleden
  • Qualantinos

   Niks belangrijks, gewoon een bitch blik

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen