Foto bij 034

Taylor Lancaster

Van alle steden waar we heen gaan, is Londen toch wel onze favoriet. Ten slotte weet ik dat we op Oxford straat zijn. Al zijn we net iets te ver uitgestapt bij Bond straat station. Ben benieuwd waar de jongens heen willen. Dan krijg ik net bericht op mijn telefoon.
'Ker, ze zijn bovenop Sony Interactive.' Ik wijs naar de bus. 'Even meeliften op de bus?' Tenslotte staat buslijn 6 er te wachten.
Ze knikt. 'Super, dat scheelt een stukje.'
Snel trekken we een sprintje en spring ik op de achterkant, haak mijn vingers om de rand en zet mijn voeten op de bus. 'Dat scheelt zeker een stuk.' Ik knipoog naar haar. 'Next stop, Oxford Circus.' Juist dan komt de bus tot leven en rijden we mee tot we de hoek om gegaan zijn. Onderweg hoor ik nog reacties van “te gevaarlijk” en “gaaf” van de mensen. 'Ramillies place, en daar de regenpijp omhoog.' Het scheelt dat we hier de straten wat kennen om op het dak te komen. Vlakbij de halte, laat ik mijn voeten zakken 'Kom op, we zijn de hoek al om dus zo hard gaat hij niet meer.' Ik kan de grond onder mijn voeten voelen. Voordat de bus nog stil staat, ben ik er vanaf en ren ik een stukje terug naar Hills place. Regelrecht op de muur af waar de regenpijp is. Waar ik eerst op de witte vensterbank spring en pak ik de zwarte pijp, die helemaal naar boven leidt.
Keri komt dan achter mij aan. 'We mogen dan hopen dat ze niet weg gegaan zijn,' zucht ze.
'Waarom heeft Benj dan gevraagd of we mee komen trainen? Wat is daar het nut van als ze niet zijn waar ze zeggen te zijn.' Ik klim door naar het dak. Lang duurt het niet en fluit ik vanzelf het bekende deuntje. Antwoord krijg ik niet. Wanneer ik op het dak klim, ren ik naar het andere dak om erop te klimmen. Op het randje ga ik de hoek om naar het raam en klim erop. Voorzichtig spring ik van raam naar raam tot ik bij het eind kom.
'Wacht maar,' klinkt het opeens en springt er iemand op het platte dak.
Juist terwijl ik net op een ander randje terecht kom en gebruik ik een soort constructie in de hoek om verder omhoog te gaan. Precies om dan op het dak terecht te komen. 'Ik zoek mijn eigen weg wel, maar bedankt,' knik ik naar Drew en kan ik dan Toby zien met een camera in zijn handen. Even grinnik ik want Keri maakt er wel gebruik van dat Drew helpt. 'Wat sommige wel niet missen omdat ze het dak niet gebruiken.' Ik glimlach naar Toby.
'Een hele andere wereld vanaf hier boven maar voor ons ideaal. Stel je voor dat ze de daken opeens gaan gebruiken. Dan moeten wij andere plekken gaan zoeken,' is Toby het met me eens.
Benj draait zich dan om. 'Ik hoorde je al. Alles goed?'
Ik steek mijn duim omhoog. 'Prima, en hier?'
'Daken alleen is een wereld die ontdekt wilt worden,' grijnst hij. 'Het leven is goed.'
Zijn welbekende quote, weet ik. Wel dat ik mijn rugtas van mijn rug haal en een flesje water eruit haal. Eerst een paar slokken.
'Ik wil wel weer iets doen als dat Nerf gevecht,' lacht Chris. 'De meiden tegen de jongens.'
Ik weet gewoon dat mijn ogen glinsteren. 'Hé, ik ga geen uitdaging uit de weg. Een parkoers uitzetten en kijken wie er het snelst is? Ik tegen een van jullie.'
'Nou, dus niet tegen Benj want dat win je blijkbaar. Je bent al sneller dan hem,' lacht Max vierkant zijn broer uit.
Callum kijkt al rond. 'Wie daar als eerste kan komen.' Hij wijst naar de overkant. 'Bovenop dat gebouwtje op het dak met die gele strepen.'
Keri komt er tussen. 'Het voorste of de achterste?'
'Dan ga je tegen mij,' grijnst Toby. 'De achterste, anders maak je het me te makkelijk.'
Waarvan ik weet dat hij wel snel is. 'You're on.' Mijn ogen zoeken gelijk naar een snelle route. Hier eraf naar het andere dak waar ik net via de ramen klom, daar van de achterrand naar de voorkant rennen en vliegen over Ramillies place naar het gebouw in blauw. Daar omhoog naar NFL International, aan de binnenkant blijven. Zara, New Look en dan ben ik er al bijna. 'Ik heb mijn route.' Omdat ik het helemaal voor me kan zien, moet het gewoon lukken. Mijn warming up heb ik gehad en doe ik mijn haren nu vast in een knot. Beter.
'Ik ook.' Toby steekt zijn hand nog uit. 'Waar doe ik het voor?'
Ik schud zijn hand. 'Als je me straks kwijt ben, ik lig daar op je te wachten,' wijs ik naar het gebouw op het dak.
'De verliezer trakteert op een rondje in de club vrijdag,' stelt Josh voor.
'Oké, klaar,' Benj gaat voor ons staan.
'Wacht,' reageert Sacha snel. 'Ik stel Jerome in want dan kunnen we jullie volgen.'
Keri pakt ook de camera.
'Drie, twee, een, go!'
Tegelijk met Toby beginnen we met rennen en springen we naar het wat lagere dak. Waar Toby mij voorbij gaat en loop ik naar achteren. Over de rand rennend op mijn topsnelheid, spring ik precies waar ik wil naar het dak aan de andere kant. Vliegend zet ik me al schrap voor de klap. De vlucht door de lucht duurt letterlijk een paar seconden en bereik ik inderdaad het andere dak. Nog op mijn voeten ook en rol ik door over mijn schouder. Mijn hart zit in mijn keel en de adrenaline giert door mijn lijf. Gelijk door verder omhoog naar NFL International en waag ik het om om te kijken waar Toby is. Hij blijkt aan de andere kant van de straat nog te zijn. Waardoor ik even op adem kan komen en jog ik rustig door terwijl ik over het dak loop van New Look. Het dakje, mijn eindpunt, komt in zicht en sprint ik er op af. Door simpel de muur op te lopen, bereik ik de rand van het dak en hijs ik mezelf erop. Uitgeput, op een goede manier, ga ik liggen. Gered. Ik hoef vrijdag niet voor zestien mensen drinken te betalen. Wat op adem gekomen, trek ik mijn trui uit en ga ik staan. Om springen met mijn trui te zwaaien, alsof het een vlag is. Gewonnen.
'Je bent goed gek!' schreeuwt Keri nog.
Pas een paar minuten later komt Toby het dak op. 'Ik zag je verdomme vliegen. Dat was nog eens riskant.' Hij omhelst me kort. 'Dat zou Max je niet eens nadoen.'
'Dan daag ik jullie allemaal uit om wat vaker vliegles te gaan nemen. Kan erg handig zijn.' Ik kijk naar Toby, die gaat zitten. 'Ik vlieg regelmatig over straten heen. Het is vooral inschatten of je het gaat redden ja of nee.' Wel gaan we langzaam terug en via de lange route.

'Hier moet je deze zien “fucking wonder woman, die vlucht alleen al”,' wijst Keri en heeft ze mijn wedstrijd met Toby al online gezet. Veel is er niet bewerkt behalve muziek bij gedaan.
'Of deze “ze laat Toby zeker door het stof gaan”,' lacht Sacha.
Josh knikt. 'Je hebt zeker gelijk al bijna vijfhonderd views en honderd likes.'
Ik zet wat te drinken neer voor iedereen. 'Tja, en hoeveel bij jullie want dit staat niet alleen op onze kanaal. Hoeveel views op Storrorblog?' wil ik weten.
'Ehm,' zucht Drew, 'tweehonderd likes en achthonderd keer gezien.'
Hm, niet slecht. 'Dus als we vrijdag uitgaan, trakteert Toby op het eerste rondje.' Ik zie dat hij slechts zijn schouders ophaalt. 'Ik moet nog wel werken tot tien uur. En mijn vraag is of we dan nog meer gaan doen of houden we het erbij om gewoon naar de club te gaan?'
'Hoezo?' vraagt Deanna. 'Moet ik medelijden hebben met Toby of niet?'
Cameron wuift het weg. 'Kan hij wel hebben...'
'De vraag is of zijn portemonnee het kan hebben,' giert Leah van het lachen. 'Die sprong was werkelijk waar formidabel.'
'Ik vraag het omdat ik anders een keer iets anders aan trek dan het gebruikelijke.' Ten slotte is het over een paar dagen al vrijdag. Het scheelt ook dat ik het weekend vrij ben.
Benj kijkt me met grote ogen aan. 'Dus geen trainingsbroek of zo?'
'Nope, en jij ook niet,' grijns ik naar hem.
Misha schudt haar hoofd wat.
Tegelijk met Drew. 'Echt, soms kibbelen jullie alsof je wel een stel bent,' lacht hij.
Juist terwijl Benj wat achter zijn oor krabt. 'In mijn boxer dus, oké, wat jij wilt.'
Nu komt niemand bij van het lachen.
Leah ligt helemaal dubbel. 'Voorspelbaar,' hikt ze. 'Dat is anders meer iets voor Chris.'
Al wiebelt Chris wat met zijn wenkbrauwen. 'Wil je er aan herinnert worden dat je standaards te hoog liggen voor een vent.'
'Ik ga jullie eruit schoppen. Keri, het is half drie,' laat ik haar weten.
Keri springt gelijk op. 'Ik zie je over anderhalf uur, Tae.' Daarna verdwijnt ze.
Haar zie ik wel op het werk. Als iedereen weg is, fris ik me boven op en weet ik dat het haast tijd is om naar mijn werk te gaan.

Reacties (1)

 • Malikx

  Ofcourse wint ze.. was te verwachten xx super geschreven x

  3 jaar geleden
  • Writex83

   Ja, maar ze neemt wel een enorme risico door over de straat te vliegen. ;p

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen