Foto bij 045

Taylor Lancaster

De meiden zijn er duidelijk vroeger dan de jongens. Net als dat ze er allemaal zijn om te weten hoe ik Toby in de maling wil nemen. Dan moeten ze nog even geduld hebben. Onze eerste slachtoffer in een soort nieuwe traditie.
'Hoe was het gisteravond met je vader?' vraagt Serina.
Keri grijnst. 'Als ik de foto mag geloven dan was het wel gezellig.'
Waarvan ik weet dat ze de foto bedoelt die ik op Twitter gezet heb. Gewoon een foto van mij en mijn vader, beide met een glas wijn in de hand. 'In het begin even lastig,' zeg ik eerlijk. Ik zou het ze juist moeten vertellen.
Cameron kijkt van Deanna naar mij. 'Sorry, Tae, Dee weet er van.'
Ik heb zeker wel een vermoeden dat iemand er nog achter komt. 'Eigenlijk ben ik blij dat alleen jullie er nog zijn,' begin ik en kijk ik omlaag naar mijn handen. Mijn nagels beginnen wat langer te worden. Tijd om ze weer te knippen. 'Er is iets gebeurd tussen Benj en mij. Ik weet niet eens hoe het nu verder moet.'
'Wat dan?' wilt Leah weten.
Jamie knikt alleen.
'Dinsdagavond ben ik met de jongens nog naar de Gherkin gegaan voor nachtfoto's,' leg ik uit. 'Toen ik vooruit ging, met Benj, om te kijken of er nog beveiliging is, moesten we opeens schuilen...'
'Tae, de korte versie,' geeft Cameron aan. 'Je weet ook niet hoe laat de jongens komen.'
Daar moet ik haar gelijk in geven. 'Hij... hij heeft me gezoend...'
Serina's ogen lichten op. 'Ik vind het anders wel tijd.' Verder komt ze niet want Leah geeft haar een tik tegen haar hoofd.
Zelf schud ik mijn hoofd. 'Zodra de zoen over was, heeft hij me niet meer aangekeken of tegen me gesproken. Alsof hij er spijt van heeft. Gisteravond was ik uit met mijn vader, toen ik Benj in het restaurant zag...' Ik buig mijn hoofd wat. 'Hij was daar niet met zijn vrienden maar met een blonde vrouw en ze zat bijna op zijn schoot. Ze voerde hem nog net niet maar het scheelde niet veel. Ik ben nu gewoon een vriend kwijt.'
'Wat een eikel,' zegt Misha en legt ze troostend een arm om me heen. 'Dat zou je niet achter hem zoeken.'
Ik pak mijn glas om een slok te nemen. 'Ik weet dat hij zo komt en met de anderen maar ik wil dit even zien te vergeten.'
Ze knikken allemaal tegelijk.
'Hoe wil je hem straks in de maling nemen?' vraagt Jamie.
Waarvan ik weet dat ze het over Toby heeft. Subtiel om geen namen te noemen want dan kunnen de mannen nooit weten over wie we het hebben. 'Gewoon met zijn laptop. Ik moet nog zien wat ik kan doen.' Een beter onderwerp want anders ga ik me nog afzonderen en wil ik voorlopig geen enkele vent zien. 'Blijf straks van zijn biertje af,' waarschuw ik ze. In de keuken heb ik een halve laxeerpil verstopt en doe ik die straks in zijn biertje. Helemaal onredelijk ben ik niet want hij mag voor de nacht blijven.
'Jullie kunnen dus niet zonder ons,' reageert Callum, die als eerste binnen komt. Gelijk gevolgd door zijn tweelingbroer en de anderen.
'Jawel, maar het is gewoon leuk en gezellig met iedereen. Zelfs als dat inhoudt dat je je laptop meeneemt,' grijnst Deanna.
Ik knik. 'Cam, help je even mee.' Om naar de keuken te lopen voor wat te drinken. 'Alleen niet aan Toby geven, dat doe ik,' fluister ik naar haar. Puur voor de zekerheid. Als ik terug ga, geef ik Josh, Drew, Chris en Toby een biertje. Het is in de middag dus dat kan geen kwaad.
Drew's ogen lichten even op en knipoogt hij kort.
Wacht maar, het duurt even maar dan begint het te werken. 'Waar zijn jullie dan mee bezig om te bewerken?' vraag ik uit belangstelling.
Toby pakt inderdaad zijn laptop uit zijn tas. 'Opnames van ons bezoek aan Mexico.'
'Hoeveel ruwe materiaal heb je nu dan?' wilt Keri weten.
Sacha schiet in de lach. 'Genoeg voor twee of drie video's. Wil je helpen soms?'

Het duurt schijnbaar nog minstens drie kwartier maar dan zie ik dat Toby weg loopt. Via de klok hou ik bij hoe lang hij weg blijft. Toch iets van vijf minuten. Dan bij de volgende keer. Intussen heeft iedereen voor de tweede keer wat te drinken en heb ik opnieuw in Toby's bier de andere helft van de pil gedaan. Een dubbele grap en niemand heeft nog wat door. Behalve de meiden, natuurlijk.
'Wat is er met jou?' vraagt Sacha aan hem, als hij net terug komt.
Toby haalt zijn schouders op. 'Buikpijn, oké.'
Leah knipoogt naar mij. 'Gaat het wel?'
'Ik begon te denken dat je vast zat in de pot,' grapt Chris met een lach.
Waardoor er meer lachen.
Ik mag al van geluk spreken dat niemand van de meiden mij verraad. Rustig drink ik van mijn limonade. Meestal dat ik pas in de avond drink. Nooit om vier uur want ik weet nog niet wat de avond gaat brengen.
'Je hebt gelijk,' mompelt Deanna naast me. 'Hij heeft nog niks gezegd of naar je gekeken.'
Ik knik langzaam. 'Hij negeert me al een paar dagen,' antwoord ik zacht terug. Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat Toby weer weg loopt en staat zijn laptop gewoon open. Oké, tijd om hem in de maling te nemen. Ik pak zijn laptop. Hé, Facebook staat open. Gelijk ga ik naar instellingen en door naar privacy, als mijn oog ook nog eens zijn telefoon ernaast zie liggen. 'Drew.' Als hij opkijkt, gooi ik de telefoon naar hem toe.
'Yes,' reageert hij meteen en rommelt hij op de telefoon van Toby. 'Thanks. Al hoop ik niet dat ik jullie volgende slachtoffer ben.'
Cameron schudt haar hoofd. 'Nog niet,' zegt ze met een knipoog.
Sacha kijkt weer over mijn schouder mee. 'Dus Toby is je eerste slachtoffer?'
Ik ga door naar toekomstige berichten en verander het meldpunt van vrienden naar “alleen ik”. 'Wat? Jullie doen ook gekke dingen. Waarom niet met elkaar?' Snel zet ik alles terug naar hoe ik het vond en op de juiste venster. Om dan terug naar mijn eigen plek te gaan.
'Wat heb je nog meer met Toby gedaan?' Max gebaard met zijn duim achter hem. 'Hij is wel voor de tweede keer naar het toilet.'
Leah proest het nu uit. 'Laxeerpil.'
Duidelijk dat Chris als eerste lacht. 'Waarom ben ik daar niet op gekomen?'
Ik haal mijn schouders op. 'Omdat jij een laxeerpil zelf zou gebruiken want jij draait je hand er niet voor om op het dak te doen. Liever dat we de daken wat schoon houden.'
'Alsjeblieft wel,' zucht Max. 'We maken vaak gebruik van de daken. Helemaal voor Roof Culture.'
Drew legt de telefoon van Toby weer terug en is het alleen nog wachten tot hij terug komt. Eens zien hoe snel hij het door heeft. Misschien moeten we langer wachten tot hij het door heeft. We zullen wel zien.
'O jee, dus wij zijn ook nog wel een keer aan de beurt,' zegt Callum met een gek gezicht.
Chris vernauwt zijn ogen tot spleetjes. 'Als je maar weet dat we je terug pakken...'
'Prima, maar geen gore dingen, Chris, hou het redelijk,' onderbreekt Leah hem. 'Ik ken jouw manier van grappen uithalen.'
Deanna knikt meteen. 'Ja, hou het normaal... Wat normaal bij jou ook mag zijn.'
Toby lijkt terug te komen en staat hij kort stil in de deuropening. Om dan terug te rennen.
Waardoor iedereen in lachen uitbarst.
'Verlos hem even uit zijn leiden zodat hij weet wat er aan de hand is,' grijnst Drew naar me. 'Hoeveel pillen heb je hem gegeven?'
'Eentje maar,' zeg ik met één vinger in de lucht. 'En ik heb ik een halve pil in zijn biertje gedaan. Net tien minuten geleden de andere helft.' Wel sta ik op en loop ik naar het toilet. Waarvan ik weet dat de deur op slot is. 'Toby, gaat alles wel goed?' vraag ik door de deur heen.
'Komt wel goed...'
'Weet je dat zeker?' Ik moet moeite doen om mijn lachen in te houden.
Het is even stil. 'Het kan even duren,' klinkt hij dan.
Callum komt er dan bij staan. 'Toby, ze hebben een laxeerpil in je biertje gedaan. We gaan vanavond overleggen om de meiden terug te pakken.' Hij gebaard wel dat ik terug kan.
Al schud ik mijn hoofd. Ik wil zijn reactie horen.
De reactie laat op zich wachten. 'Fucking hel! Hier pak ik je voor terug, Tae!'
Lachend trek ik Callum mee terug naar de woonkamer en ga ik zelf terug. 'Helemaal onredelijk ben ik ook niet. Je kan hier overnachten als je wilt.' De grijns wilt bij mij gewoon niet weg.
Zachte geluiden zijn te horen. Net als wat gevloek. 'Daar ga ik anders wel graag op in. Je hebt toch een logeerbed?'
Ik leun tegen de muur naast de deur. 'Wel een smal logeerbed. Hoewel ik er tegen kan als je gewoon naast me in bed komt liggen. Het is een tweepersoonsbed. Ruimte genoeg. We zien het vanavond wel.' Ten slotte ga ik de anderen wel naar huis sturen. Even een paar avonden thuis blijven en redelijk op tijd naar bed.

Reacties (1)

  • Malikx

    Pfffu waaarom zegt huj niets tegen haar xo wel grappig stukje voor de rest

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen