Foto bij 047

Taylor Lancaster

Na mijn rondje van parkoers, van vooral sprongen en een paar flips met een kurkentrekker op het eind, kan ik een flesje water pakken. Het is een paar keer fout gegaan maar het valt nog mee.
'Moest Toby nog vaak naar het toilet vannacht?' wilt Leah weten.
Ik schud mijn hoofd. 'Een paar keer maar. Nu is het wel over,' grinnik ik. 'Hij had nog ontbijt voor me gemaakt.'
Deanna glimlach. 'Als je ze alleen treft, hebben ze vast allemaal een zachte en lieve kant.'
'Het is meer een bedankje dat hij kon blijven voor de nacht. Wie weet zou het anders nog in de auto gebeuren,' lacht Jamie. 'Lijkt me eerder iets voor Chris...'
'Hé, hij doet veel maar dat niet,' schudt Leah haar hoofd en onderbreekt ze haar. 'Dat gaat hem wel te ver.'
Serina lacht haar uit. 'Dat toch wel?'
Even klinkt er een fluitje en kijk ik vreemd op. Niet iemand van ons. Wel begrijp ik dat er iemand van Storror in de buurt is. Niemand fluit anders op die manier.
'Even stil,' gebaar ik met een vinger voor mijn lippen. In een moment van stilte, hoor ik het bekende fluitje opnieuw. We zijn wel ergens in Brighton en daar schijnen hun dus ook regelmatig te zitten. Ik heb het Toby niet gevraagd en hij wilde ook niks zeggen. Wel heb ik hem nog herinnerd aan zijn belofte. Voorzichtig, en zonder een geluid te maken, loop ik op het fluitje af.
'Zat je vast?' klinkt een bekende stem. 'De vorige keer was ik het,' lacht diezelfde persoon.
Max, weet ik gelijk en kijk ik voorzichtig over het muurtje. Waarop ik er achter kom dat ze nu op het dak klimmen maar lager dan waar ik zit.
'Het gebeurd ons allemaal wel eens,' antwoordt Benj. De zucht die volgt is eveneens te horen.
'Wat is er met jou? De eerste vier keer gingen ook niet echt goed... Heeft Shirley je wakker gehouden soms?' komt dan de vraag van Max. 'Je ziet eruit alsof je niet geslapen hebt.'
Ik voel me verbleken bij die woorden. Heeft hij echt serieus... Ik beteken dan niks voor hem. Weg vriendschap, geen beste vriend meer. Waarom heeft hij me gezoend als hij een ander heeft? Doet hij het expres?
'Ik heb ook niet geslapen...'
'Kom mee,' zegt Misha en trekt ze me met zich mee terug.
Het is te zien dat Keri nog over de rand kijkt en zelfs een steentje omlaag gooit. Zowel een boze gloed is te zien in haar bruine ogen en vloekt ze gewoon in stilte want ze komt meteen terug. Kort knipoogt ze naar me.
'Wie was dat!'
Pas als ik tussen de meiden zit, branden de tranen achter mijn ogen, als Max opeens onze kant op komt.
'Welke grapjas gooide een steen naar Benj?' wilt hij weten.
Het enige dat ik doe, is me stil houden en zorgen dat hij mij niet goed kan zien. Wel ben ik gelijk op mijn telefoon bezig. Meer de omgeving af te gaan waar ik heen kan. Dit is niet leuk meer.
'Wie zegt dat we iets gooide?' reageert Jamie. 'Ik liep over de rand en een steentje schoot los. Dus was het met opzet, nee.'
Als iemand zoiets met een serieus gezicht kan zeggen, is het Jamie wel en dat weten we allemaal. Ik moet echt weg voor een paar dagen. Even niks en niemand om me heen. Het liefst ergens in de natuur maar ik kan niet naar het fort gaan. Daar heeft iemand me al gevonden.
'Ik dacht even dat het expres was.' Benj is ook onze kant op gekomen.
In slechts een paar seconden heb ik mijn spullen gepakt, klik ik mijn tas op mijn rug vast bij mijn sleutelbeen en ren ik weg. De manier waarop hij mij iedere keer negeert, vind ik tien keer niks. Liever dat ik weg ga, dan dat ik een grote mond geef want Max zou, zonder na te denken, het meteen voor hem opnemen. Daar zijn ze broers voor.
'Tae!'
'Laat maar Max, ze wilt even tijd voor zichzelf hebben.' hoor ik Serina nog zeggen en spring ik dan van het dak af omlaag. Misschien maar naar huis rennen en wie weet dat het me af kan koelen.

Zodra ik thuis ben, doe ik mijn rugtas af en ga ik naar mijn slaapkamer. Waar ik alleen een slaapzak in mijn tas doe, een zakmes, een zaklamp en een aansteker. Lang heb ik niet nodig en stop ik beneden nog een paar pakjes van Up & Go erin. Laat me gewoon even met rust. Die klootzak moet ook ophouden en zich normaal gaan gedragen. Was er maar een manier om dit uit te praten? Zelf zou ik niet eens weten waar ik moet beginnen. Als ik aan de zoen denk, voel ik weer de vlinders in mijn buik. Toby heeft gelijk, er gebeurd meer dan ik dacht. Genoeg dat het me begint te verstikken. Anders zou ik nu niet weg willen voor een paar dagen. Buiten stop ik mijn sleutels in mijn rugtas en begin ik met rennen. Waarheen weet ik niet maar één ding staat wel vast. Niet naar Box Hill. Niet naar het fort. Waar dan? Wel nemen mijn benen me buiten Redhill en ren ik verder door het weiland.

Buiten adem stop ik en kijk ik om me heen. Kijkend naar iets dat me kan vertellen waar ik ben. In een rustig tempo loop ik verder en zie ik de snelweg. Wat de A3 schijnt te zijn en kan ik wat borden zien. Guildford?! Fucking hel, ik ben bijna naar Guildford gerend? Ik werp een blik op mijn telefoon, welke ik eerst uit mijn tas moet halen, om te zien dat ik minstens vier uur heb gerend. Ik heb mijn eigen record verbroken. Zo te zien ben ik ergens noordelijk van de stad en vlakbij Sutton Place. Ik volg een landweg om zo naar het meer te lopen, dat ik gezien heb op mijn telefoon. O shit. Mijn telefoon. Als ik die aan laat staan, zullen ze me gaan bellen. De enige die ik bel is mijn werk om te zeggen dat ik ziek ben. Zo hoef ik niet alles uit te leggen. Ziek van de stress. Het is mogelijk. Er is genoeg aan de hand in mijn leven. Daarna zet ik mijn telefoon uit. Zo spaar ik op mijn batterij.
Voorlopig terug naar de natuur. Back to basic. Hopelijk dat ik zo tot rust kan komen en rust kan krijgen in mijn hoofd. Ik loop tussen de bomen door tot ik de landweg niet meer kan zien en zoek een redelijk beschutte plek. Waar ik mijn hangmat goed ophang tussen twee bomen. Ik heb water, een plek om te slapen en een paar pakjes Up & Go. Eten hoeft niet zo zeer. Op water alleen al kan ik wel een paar dagen overleven.

Reacties (1)

 • Malikx

  Wow ze zit diep. Nouja ik heb geen ervaring met liefdes verdriet fusja xx

  3 jaar geleden
  • Writex83

   Zou het echt liefdesverdriet zijn, of is het misschien iets anders, waar zij nog niet bij stil staat. Je komt er nog wel achter. XD

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen