Foto bij 7

Hagrid bracht mij en de andere eerstejaars, die allen erg zenuwachtig met elkaar kwebbelden in een bootje over het meer naar het kasteel. Ik keek net zoals mijn mede passagiers om me heen terwijl we over het water gleden. Het kasteel was adembenemend, het leek wel magisch, wat natuurlijk niet gek was aangezien er binnenin magie werd geoefend.
Bij het kasteel aangekomen stond McGonagall ons op te wachten. Ze liep meteen richting mij.
'Evelyn, jij wordt zo meteen als eerste ingedeeld, daarna volgen de eerstejaars.' Ik knikte naar haar als teken dat ik het begreep.
'Volg mij alsjeblieft,' zei ze daarna waardoor de groep eerstejaars in beweging kwam en het kasteel binnenliep. De eerstejaars (en ik stiekem ook) keken hun ogen uit. We liepen over oude traptreden richting een grote houten deur en onderweg verbaasden we ons over alle magische dingen. McGonagall stond stil voor de houten deur en draaide zich naar ons toe.
'Achter deze deur ligt de Grote Zaal, dit is de plek waar elke ochtend het ontbijt is te vinden. In deze zaal worden jullie ook ingedeeld op jullie afdeling, er zijn er vier. Hufflepuff, Ravenclaw, Gryffindor en Slytherin. De afdeling waar je ingedeeld wordt is vanaf het moment dat je bent ingedeeld je nieuwe thuis, dus zorg dat je je gedraagt.' Haar strenge blik gleed over een paar van de eerstejaars die haar zenuwachtig terug aankeken. Ze draaide zich weer om en opende met een zwaai van haar wand de houten deur.
'Volg mij.'
We volgden haar door de Grote Zaal. We liepen in het midden met links en rechts van ons lange houten tafels met allemaal studenten. Boven de tafels hingen vlaggen met elk een verschillende kleur, rood, groen, geel of blauw. Ik keek om me heen naar een bekend gezicht en zag de gezichten van Fred en George die me grijnzend aankeken. Ik zwaaide even naar hen waarna ik verder de rest volgde. McGonagall hield halt bij een krukje voor een lange tafel, die overdwars stond aan het eind van de zaal. Aan de tafel zaten verschillende leraren, waaronder Hagrid.
McGonagall draaide zich weer naar ons om en pakte het papier dat op het krukje lag.
'Als ik je naam noem mag je naar voren komen,' zei ze.
'We beginnen met een nieuwe student die instroomt in het vijfde jaar, Evelyn Wilson, kom naar voren.'
Ik liep naar voren en voelde de blikken van de leerlingen in de ruimte op me branden. Ik viel natuurlijk op, ik zag er niet uit als eerstejaars, maar stond wel bij hen op het punt om gesorteerd te worden.
McGonagall gebaarde dat ik plaats moest nemen op het krukje. Dit deed ik, waarna ze een oude zwarte hoed op mijn hoofd zette.
'Oh, wat is dit?' Een stem vloeide door mijn hoofd. Ik fronste mijn wenkbrauwen en vroeg me af waar deze stem vandaan kwam.
'Ik kom uit de hoed op je hoofd,' zei de stem. 'Tegenwoordig noemen ze je dus Wilson,' mompelde de stem verder.
'Hmm,' zei de hoed. 'Verwarrend... veel verschillende mogelijkheden, ik zie sluwheid, maar toch ook trouw, je bent slim, moedig en barst van het zelfvertrouwen. Je bent nieuwsgierig en oh, wat is dit? Ah ja, ik zie het al. Jij gaat nog veel mensen verbazen,' mompelde de hoed. 'Je hebt een gave, waar velen jaloers op kunnen worden. Slytherin past goed bij je, maar ook Gryffindor zou goed passen... Lastig, lastig...'
Het duurde even voordat de hoed weer sprak. 'Ik denk dat ik het weet.' Het leek alsof hij een teug adem nam en luid sprak hij de woorden van mijn nieuwe thuis uit.
'Gryffindor!'

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen