Foto bij difference 1

Ik liep het podium af begeleid door een staande ovatie van het publiek. De jury’s wisten niet wat ze hadden gehoord. De commentaren waren enkel positief en ik werd nu al gezien als de beste van de hele show. Zelfs de beste die ooit meegedaan heeft heb ik gehoord. Dat laatste vond ik overdreven. Ik liep door de gang terug naar mijn familie en mijn beste vriendin. Toen ik de hoek om ging kwam mijn beste vriendin op me af rennen. ' OMG, schreeuwde ze, ' B je bent gewoon door'. Ik heet eigenlijk Brechje maar dat vind Nina ( mijn beste vriendin te lang om uit te spreken). ‘Ja, ik besef het nog niet helemaal denk ik.’ Zei ik tegen haar. Toen zij mijn mama ' hoeft ook niet we gaan naar huis'. Ik knikte en we liepen naar buiten. Toen we buiten kwamen waren overal mensen ik was vergeten dat het een live show was en dat bijna heel Vlaanderen keek. Er waren zoveel mensen die mijn naam riepen en die met me op de foto wilden dat ik bodyguards kreeg om bij de auto te geraken. Ik heb een paar handtekeningen gegeven omdat ik niet wist wat ik anders moest doen. Ik was al een beetje overdonderd van de reactie van het publiek en de jury en dan nog zoveel mensen ik was even de weg kwijt.

Toen kwamen we eindelijk bij de auto aan en vertrokken we terug naar huis. Onderweg was Nina de hele tijd op haar gsm bezig terwijl ik maar wat voor me uitstaarde. Opeens werd ik uit mijn gedachte gehaald door Nina. ‘Je bent nu al wereld bekend' zei ze. 'Laat eens zien' zei ik. Ze gaf me haar gsm en ik scrolde naar beneden. Ik telde zeker 15 artikels in allemaal verschillende talen. 'Wouw' was het enige wat ik kon uitbrengen. Ik gaf haar haar gsm terug en begon weer wat voor me uit te staren.

Onderweg passeerde we nog even langs de MC drive en besloten we maar dat Nina bleef slapen aangezien ze ook geen zin had om naar huis te gaan en ik wou nu ook niet dat ze wegging. Toen we thuis aan kwamen stonden er allemaal paparazzi op de oprit dus liepen we maar snel naar binnen. Ik en Nina liepen recht op de zetel af en gingen tegelijk met een zucht zitten. Na een tijdje zitten gingen we naar boven om op Netflix een film uit te zoeken. Het is uiteindelijk Titanic geworden. Midden in de film komt mijn papa opeens binnen met zijn telefoon in zijn hand. Ik kan zien dat hij in shock is. Meteen daarna komt mijn mama de kamer binnen, ook zij lijkt in shock.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen