‘De naam van het eerste meisje is Laleah Brookes!’ Er verschijnt meteen een foto op het scherm. Het gezicht van een blank meisje verschijnt in beeld. Haar glimlach in bescheiden. Misschien een beetje schattig. Haar bruine haar valt in mooie krullen om haar zachte gezichtje.
‘Oeh, wat een knap meisje.’ Verzucht Nakato die aan haar eigen slappe, bruine haar trekt. ‘Nee, Isra wint gemakkelijk van haar.’ Bitchet mijn moeder chagrijnig.
Zelf ben ik daar niet zo zeker van. Je kan duidelijk zien dat ze een klasse D is. Als je het over de rijken onder de armen hebt, is zij er zeker één van.
Maeret Merv somt nog acht namen op en stopt dan. ‘Ja, dames en heren. Dan zijn we aangekomen bij nummer 10! Als jullie het nog goed kunnen herinneren van vorig jaar, is er bij elke 10e deelnemer iets bijzonders.
Bij elke 10e deelnemer schakelen we live over naar het dorpje waar deze deelnemer woont. Daar zullen we te zien krijgen hoe de deelnemer wordt verrast met haar deelname aan Spel van de Liefde!’
Er word gejoeld op het plein. Maeret Merv lacht zijn witte tanden bloot en zijn wijnvlek word iets samengeperst. ‘Dan schakelen we nu live over naar mijn collega Shahira Barker!’
Er verschijnt een bekende blonde vrouw in beeld. Shahira heeft net zo’n stralende lach als Maeret Merv. Waarschijnlijk dat ze daarom ook 2e presentatrice is van het programma.
Ze staat in een nogal opvallend, donker steegje. De straat is niet eens verhard. ‘Dat is duidelijk een klasse Z straatje.’ Mompelt mijn vader.
Shahira verwelkomt het publiek van vanavond en begint zachtjes achteruit te lopen. Uiteindelijk wijst ze naar een deur. ‘Hier woont onze gelukkige winnaar. En mevrouw, als je je huis hebt herkent mag je natuurlijk naar buiten komen, want onze winnaar heet Emi Redmaine!’ Shahira klopt op de deur, maar tijdens het kloppen vliegt de deur al open.
Een blonde, jonge meid verschijnt in de deuropening. Ze begint hysterisch te gillen als ze daadwerkelijk Shahira voor haar deur ziet staan. Ze slaat haar handen voor haar mond en het lijkt alsof ze huilt.
Dan vermand ze zich, haalt diep adem, veegt haar tranen weg en glimlacht in de camera. ‘Goedenavond Emi!’ Roept Shahira lachend. ‘Volgens mij hoef ik het niet te vragen, maar ben je blij?’
‘Dat had je inderdaad niet hoeven te vragen, kijk naar mijn gezicht!’ Ze lacht nog eens breed. Haar grote, donkere ogen worden daardoor iets fijngeknepen, maar whow wat heeft zij een charmant gezichtje. ‘Dat is mooi. Kom, pak je spullen dan gaan we vertrekken!’
Er word teruggeschakeld naar Maeret Merv. De volgende negen namen worden in een rap tempo opgenoemd. Telkens verschijnt er kort een foto in beeld. De meiden worden goed afgewisseld van blond naar bruin, van donker naar licht en van klasse D tot Z. Het 20ste meisje is niet heel bijzonder. Ze lacht een beetje in de camera en lijkt vooral overdonderd.
De daaropvolgende 30 meiden worden op dezelfde manier afgewisseld en verrast.
‘En dat waren de eerste vijftig deelnemers van Spel van de Liefde!’ Maeret Merv spreid zijn armen. Het beeld zoemt verder op hem uit en alle vijftig foto’s verschijnen in beeld. ‘Niet getreurd voor degenen die nog in spanning zitten te wachten. Er komen er nog vijftig aan! Maar eerst nemen we even een pauze. Haal wat te drinken en ga naar de wc, want over een kwartier ben ik bij u terug!’ Maeret Merv zwaait in de camera en het beeld word dan overgeschakeld naar één of ander praat programma.
Mijn moeder zucht geërgerd. ‘Als jij niet het eerst volgende meisje bent die straks word opgenoemd, trek ik dat hoofd van die lelijke Ayman er met eigen handen af!’
‘Daar twijfel ik niet aan mam!’ Roept Nakato. In haar ogen weerspiegeld zich een mengeling van angst en plezier. Nakato bedoelde de opmerking als grap, maar ergens weten we dat onze moeder daar daadwerkelijk toe in staat is.
‘Goed, wie heeft er zin in een beetje popcorn?’
Ik kijk mijn vader verrast aan die opstaat. ‘Heeft u popcorn?’ Mijn stem slaat zelfs over van verbazing. Mijn vader lacht en aait even over mijn hoofd. ‘Ja, een kleine verrassing voor mijn meiden.’
‘Lekker pap!’ Roepen de Tamsen in koor.
Een kwartier later zitten we met z’n allen en een bak popcorn voor de buis. Het bekende openingsdeuntje van Spel van de Liefde knettert uit ons oude scherm. Zenuwachtig kauw ik op een popcorn. Hij word helemaal zacht en plakkerig doordat ik hem te lang in mijn mond hou. Met een rilling slik ik hem door, maar stop vervolgens meteen een nieuwe in mijn mond.
'Goedenavond volk van Sodowir!' Begroet Maeret Merv ons. 'Welkom bij het tweede gedeelte van Spel van de Liefde, de bekendmaking!
We willen niet in tijdnood komen, dus laten we snel verder gaan met de namen.'
Maeret kijkt op zijn papiertje. 'Dame 51 is Gina Ryuu!'
Mijn moeder vliegt kwaad overeind. 'Ik ruk dat hoofd van Ayman er nu meteen af!'
Ik spring geschrokken overeind, werp me over mijn moeder heen en beland samen met haar op de grond. Mijn moeder gilt en schopt wilt met haar benen. 'Isra! Wat doe je nu?'
Ineens gilt Nakato door de kamer. 'Dat ben jij! Dat ben jij!'
Mijn wereld vertraagd, geluid word gedempt en ik kan alleen maar naar het scherm kijken. Daar staat mijn foto. Daar staat mijn naam.
Isra Micol Taurus. geselecteerde dame 52.
Langzaam word ik teruggetrokken in de normale wereld. Het gegil en gespring van de Tamsen tweeling dringt door in mijn trommelvliezen. Mijn moeders handen schudden onophoudelijk aan mijn lichaam en ze lacht. Mijn moeder lacht.
Tegen de tijd dat ik het gevoel heb dat de wereld niet meer in slow motion om mij heen draait, is Mearet Merv al aangekomen bij dame 60. Ik wend mijn blik af van het scherm en kijk mijn vader met grote ogen aan. Een mengeling van trots en verdriet schittert in zijn ogen. Hij geeft een zacht klopje op mijn schouder, kucht en zegt: 'Misschien moet je je spullen maar bij elkaar gaan pakken. Ze zullen er zo wel zijn om je op te halen.'

Reacties (4)

 • Laleah

  ‘De naam van het eerste meisje is Laleah Brookes!'


  HehxDIk kreeg ineens van iemand een berichtje dat mijn username in een story stond!

  3 jaar geleden
  • Florets

   Haha Jupp, dat is t karakter die je voor mij hebt ontworpen ;d

   3 jaar geleden
  • Laleah

   Haha heb ik een karakter voor jou ontworpen? Wel grappig dat je dit doet zo! En leuk haha

   3 jaar geleden
  • Florets

   Oh ik dacht dat jij dat was, maar zie nu dat Tuena deze rol heeft gemaakt met jouw naam. https://www.quizlet.nl/topic/183688-kleine-rollen-gezocht/?page=2
   Ik kan het voor je aanpassen als je dat fijn vindt

   3 jaar geleden
  • Laleah

   Oh ik zie het! Maar dat is dus niet mij als persoon maar wel met mijn usernaam hahaha. En ik vind het verder niet erg hoor ^^ het staat er nu toch hihi

   3 jaar geleden
  • Florets

   Haha okay gelukkig dan laat ik het staan ^.^

   3 jaar geleden
 • Madelaine

  Yes heb een tijdje niet meer op Q gekeken, dus kon lekker bijlezen. Goed geschreven!

  3 jaar geleden
 • Ravenmeisje

  Ik ben weer helemaal bij en het is spannend

  3 jaar geleden
 • Long

  Oh god. Nu gaat het pas echt beginnen...

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen