Soms ben ik er gewoon helemaal klaar mee. Dat soms komt de laatste tijd gelukkig minder vaak voor dan vroeger. Maar het komt zo nu en dan nog eens terug. Waar ik dan precies klaar mee ben is nog de grote vraag. Ik kan niet precies mijn vinger op de juiste plek leggen en ook daar kan ik me het laplazarus aan irriteren. Hij was daar ook altijd zo goed in. In negatief zijn. Maar bij mij is dit veranderd. Kijk, ik weet dat ik nog steeds nogal levensmoe over kan komen. Dat het kan lijken alsof ik het liefst vandaag nog tussen 8 planken lig, maar dat is echt niet waar. Niet meer in ieder geval. Dat beloof ik je.

Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van werd mij altijd gezegd. Allemaal leuk en aardig, maar gymnastiek was nou niet perse mijn lievelingsvak op de middelbare school. Als het leven mij laat struikelen, of beter gezegd als er weer eens een klootzak is die mij laat struikelen duurt het een hele lange tijd voordat ik eindelijk weer eens die salto durf te maken. Of in ieder geval een poging tot die salto. Een mooie, fijne, leuke, betrouwbare en in alle opzichte perfecte salto maken is me namelijk nog niet gelukt. Ik heb mijn trieste zoektocht naar die perfecte salto ook maar gestaakt. Dat leek me wat beter voor mijn gezondheid. Dat bleek het uiteindelijk ook zeker te zijn, maar dat staken bleek toch wat lastiger dan gedacht.

Verlangens, die verdomde verlangens altijd. Ze laten je nooit met rust. Soms wordt je gefopt en denk je even van ze verlost te zijn, maar voordat je er echt aan gewend raakt komen ze weer om de hoek kijken. Verschrikkelijk onhandig af en toe. Als je bijvoorbeeld net hersteld bent van die ene mislukte salto en net zo goed op weg bent om die nieuwe leuke salto uit te proberen, maar op het moment dat je de sprong wilt wagen de wonden van die oude salto beginnen te jeuken. En het jeukt als de neten en je krabt en krabt, maar je krabt de wonden alleen maar open. En dan ontstaan er van die kleine korstjes die zo ontzettend verleidelijk zijn om aan te pulken. En voordat je het weet heb je weer een hele infectie aan je broek hangen.

Salto’s, nooit aan beginnen.

Reacties (1)

  • Long

    Mooi. (:

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen