Tegen de tijd dat het zaterdag was, had Star haar beslissing nog niet genomen. Dean had haar ervan verzekerd dat hij het geen probleem vond, maar griffoendor aanmoedigen voelde als verraad.
Weigeren en daarmee Black laten winnen voelde ook als verraad.
Severus had al alle krachttermen die hij kende gebruikt om duidelijk te maken dat hij Star wel verachtte, welke keuze ze dan ook maakte. Maar aangezien Severus alles verachtte wat dichtbij kwam, was dat niet het eerste waar Star zich zorgen om maakte.
Zyra was zo enthousiast voor het feestje bij de griffoendors dat ze niet eens doorhad dat er weer een uitdaging was.
“We zien je straks in ons vak, hè!” brulde Black terwijl hij tijdens het ontbijt langs de tafel van zwadderich liep. “Wat verheug ik me op deze wedstrijd,” zei hij luid tegen Potter, “je zult wat extra aanmoediging hebben.”
“Ik denk dat ik meer tegen jouw eerste wedstrijd opzie dan jijzelf,” verzekerde Star Dean. Toen ze naar hem keek, besefte ze dat dat misschien nog niet eens waar was. Dean zag bleek en staarde naar het lege bord voor hem.
“Hallo,” brulde Star in zijn oor, “aarde aan Dean. Nu ga je even goed luisteren…” Ze wist niet of ‘luisteren’ het juiste begrip was voor de manier waarop Dean voor zich uit staarde, maar ze deed het er maar mee. “Jij bent de beste zoeker die ik ooit gezien hebt. Aangezien Potter het toch alleen maar druk heeft met zich uitsloven, zal jij de snaai mooi voor zijn neus wegkapen. Ik verheug me er nu al op om het feestje van de griffoendors in het water te zien vallen. Misschien zorg ik zelf wel voor een feestje in onze leerlingenkamer vanavond.”
“Goede speech,” Zyra kwam naast haar zitten, “was jij nou nog voor griffoendor vandaag?”
“Wat denk je zelf?” vroeg Star walgend. “Nooit van mijn leven zal ik voor griffoendor zijn. Ik houd niet van arrogante verliezers.”
“Dus je laat Sirius winnen?” vroeg Zyra met een schuine blik op de tafel van griffoendor.
“Dat al helemaal niet.” Star prikte haar vork in haar ei en zwaaide er demonstratief mee. “Ik laat Black niet winnen.”
“Dus je bent voor griffoendor?” concludeerde Zyra.
“Nee. Ik moedig griffoendor aan. Dat is wat anders.” Star keek naar Dean. “We weten allemaal dat ik het niet meen, hè Dean.”
Dean maakte een geluid waaruit, behalve het feit dat hij zenuwachtig was, niet veel zinnige informatie op te maken viel.
“Dat betekent ja,” vertaalde Star. “En daarna ga ik de beste uitdaging voor Black verzinnen. Iets wat hij van zijn leven niet vergeet.”
Zyra leunde op de tafel en keek van Star naar de griffoendors alsof ze een interessant toneelspel aanschouwde. “Weet je al wat?”
Star schudde haar hoofd. “Eerst deze wedstrijd overleven. Dean, zorg alsjeblieft dat je die snaai snel vangt.”
Dean liet nergens uit blijken dat hij haar had gehoord. Toen Star hem na het ontbijt afleverde bij de kleedkamer van zwadderich, hoopte ze maar dat hij in die toestand in staat was een zwerkbalgewaad aan te trekken. Met tegenzin begaf ze zich naar de tribune waar de griffoendors zaten. De rode supporters maakte een lawaai dat niet in verhouding paste bij het lege veld voor hen. Tot haar walging, had Black een plaats voor haar vrijgehouden op dezelfde bank als hij, Lupin en Pettigrew zaten.
“Heb je er zin in Raven?” brulde hij op een volume dat eerder geschikt was voor een dove die aan de andere kant van het veld stond.
“Ontzettend.” Star ging naast hem zitten. Ze staarde strak voor zich uit naar de tribune tegenover hen. “Dit wordt de wedstrijd van mijn leven.”
Black grinnikte, waarschijnlijk meer uit leedvermaak dan omdat hij Stars opmerking zo hilarisch vond.

Reacties (3)

 • magiclove

  snel verder!

  3 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Hahahahaha omy ik heb er echt zin in :'D Dit is echt geweldig!*O*

  3 jaar geleden
 • HopeMikaelson

  Wel Sirius, je gaat haar sowieso leuk vinden, anders was dit niet zo'n groot ding voor je :')

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen