‘Adey.’
      Tweeënveertig.
      Ik knik even kort, zonder mijn blik van de omgeving af te halen, om aan te geven dat ik mijn teamgenote gehoord heb.
      ‘Als we de anderen tegenkomen, wat doen we dan?’ Geïrriteerd probeer ik me te focussen op het tellen, en tegelijkertijd de neiging te onderdrukken om aan haar te vragen om gewoon te zwijgen, want de kans dat ze dat zal doen is toch vrij klein.
      Vijfendertig.
      ‘Als ze je rugdekking geven, lekker laten begaan en ze daarna neersteken. Met dat hele teamgebeuren hebben we toch niets aan ze.’
      Achtentwintig, toch? Ik schud even mijn hoofd en concentreer me weer op de Hoorn. Gelukkig lijkt Naeve genoegen te nemen met dat antwoord, want ze zegt niets meer.
      Zesentwintig.
      De grijzige grond is vrijwel volkomen vlak en lijkt gemaakt te zijn van steen. Er is geen gras, geen zand, geen bos, alleen de vreemde steensoort. Sowieso lijken er maar vier uitgangen te zijn vanuit de ‘’grot’’ waar we ons nu met zijn allen in bevinden. Een gevoel van twijfel vermengt zich met de adrenaline die zich door mijn lichaam verspreidt. Maar vier uitgangen. Óf je moet als eerste de benen nemen, of als laatste, als je zonder problemen die gangen door wil komen. De vier gangen zullen fungeren als een soort trechter. Daar kan je niet meteen met zijn allen doorheen en met een beetje pech zullen er daar ook nog gevechten ontstaan.
      Eenentwintig.
      Ik doe niet eens moeite om te begrijpen hoe het kan dat we ondergronds zijn, maar de zon desalniettemin vrolijk schijnt en het in plaats van koud en kil, het ontzettend warm is. Alleen de muffe geur van een afgesloten ruimte, klopt met de werkelijkheid. Ook zou de ondergrond rotsachtig moeten zijn en niet zo vlak als het nu is. Maar voor mij is het alleen maar beter.
      Met zo’n ondergrond rent het alleen maar makkelijker. Met een beetje geluk kan ik als eerste bij de Hoorn zijn en als eerste een wapen bemachtigen. Zodra ik een zwaard heb, kan niemand in de wereld me ook maar iets maken. Althans, niet in zijn eentje. Zelfs ik kan het onmogelijk winnen van meer dan vier tegenstanders. Meer dan vier Beroeps, eigenlijk. Een paar van die waardeloze lagere districten zouden nou weer niet heel bedreigend overkomen. Prettig is natuurlijk anders, maar ik denk dat ik er wel vijf aan zou moeten kunnen. Zou leuk zijn om eens uit te proberen.
      Negentien.
      Aansluiten bij de Beroeps wordt hem niet, dit jaar. Dus moeten we een tas met levensmiddelen zien te veroveren. Met een beetje geluk kunnen we, of ik, die onderweg naar de Hoorn meepakken. En qua wapens, twee zwaarden lijkt me wel een vereiste en als het lukt is al het extra mooi meegenomen.
      Elf.
      Pas nu ik weet wat ik wil hebben beginnen er enkele zenuwen op te spelen. Wat als ik die zwaarden niet kan bemachtigen? Wat als Naeve vermoord wordt? Wat als ik Florian- Als ik Florian tegen zou komen is het niet heel moeilijk om te bedenken wat ik zal doen. Nee, met een beetje geluk haalt de jongen de avond niet. Hoewel hij onmogelijk kon weten dat Cabe bij de lift had staan wachten, had zijn triomfantelijke lachje bevestigd dat het wel was waar hij op uit was geweest.
      Vastbesloten schud ik de jongen uit mijn hoofd, hoewel ik niet van houding verander. In mijn hoofd loop ik de stappen na, die ik straks zal gaan uitvoeren. Van mijn platform afspringen. Ongeveer vijftig meter sprinten. Zwaard veroveren en gebruiksklaar houden. Als het even lukt een ander zwaard meenemen, met een schede. Een tas met proviand. Wegkomen. Als ik het zo uittel lijkt het niet eens zo’n grote opgave. Nog zeven seconden, voordat de Hel losbarst. En laat ik, als Vrouwe van de Dood, daar nou eens even de leiding hebben. Nog zes seconden.
      Vijf.
      Vier.
      Ik heb wel goed geteld, toch?
      Drie.
      Misschien is het verstandiger om te wachten op de gong, of ik daar nou seconden mee verlies of niet.
      Twee.
      Ik heb vast wel goed geteld. Als ik bij nul ben, gaat de gong. Zeker weten.
      Eén.
      Wat als de gong dan niet gaat?

Reacties (2)

  • Samanthablaze

    Dat laatste stukje is echt mooi(H)

    3 jaar geleden
  • Slughorn

    Goed bezig Adey ^^

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen