Foto bij Hoofdstuk 5

Joyce Anna Collins

Ik woel en draai onder de dekens. Het maakt niets uit. Ik lig nog steeds niet lekker. Ik kijk op het klokje naast me op het nachtkastje. Het zit me niet lekker. Niall die zo tekeer ging tegen me. Wat heb ik hem mis gedaan. Diep in mijn hart weet ik dat hij ergens gelijk heeft. Ik zou meer mijn best moeten doen om een band te scheppen met Maura en Bobby. Ik zou meer mijn best moeten doen om dit hoofdstuk af te sluiten en verder te gaan. Ik zou meer mijn best moeten doen om vrolijk te zijn. Ik hou me steeds weer voor dat het te moeilijk is en dat ik het niet kan. Ik moet juist sterk zijn en mezelf vertellen dat ik het wel kan!
Ik pak mijn telefoon van het nachtkastje. Eén nieuw bericht.

Jesse: Je had gebeld? Ik ben op een feestje, dus ik kan je niet echt terug bellen nu. Alles goed?

Hij kan tenminste nog wel lol hebben, terwijl we van elkaar gescheiden zijn. Een rot gevoel bekruipt me. Ik heb hem zo hard nodig nu, maar hij lijkt zo afstandelijk. Ik bedoel er zit letterlijk duizend kilometer tussen ons, maar qua gevoelens voelt het de laatste paar dagen alsof er wel een miljoen kilometers tussen ons zitten. Ik spreek hem weinig en als ik hem spreek gaat het eigenlijk nergens over en loopt het gesprek als snel dood. Ik kijk naar één van de fotolijstjes. Het is een foto van Jesse en ik. We zien eruit als het gelukkigste stel op de wereld. Waarom voelt het niet zo als we praten? Ik kijk weer naar het berichtje en antwoord:

Joyce: Laat maar. Ik wil je niet lastig vallen. Ik spreek je later wel. Pas op jezelf.

Ik leg mijn telefoon weer op het nachtkastje neer en besluit mijn bed uit te stappen. Ik trek een legging aan en een oversized sweater. Dan laat ik mijn voeten in mijn instappers glijden en loop zachtjes naar beneden. Het lijkt erop dat iedereen al slaapt. Ik loop door de woonkamer en open de deur naar de tuin. Het gras is vochtig. Ik laat mezelf op een houten bankje aan het einde van de tuin ploffen. Ik kijk omhoog en zie drie heldere sterren aan de hemel stralen. Zouden ze daarboven nu op me neerkijken? Wat zouden ze wel niet van me denken? Dat ik het leven een beetje zielig door ga en niets bereik? Ik moet echt mijn leven weer oppakken. Al doe ik het niet voor mezelf, dan doe ik het in ieder geval voor hun. Ik wil dat ze trots op me zouden zijn. Ik ben zo diep in mijn gedachten verzonken dat ik niet eens merk dat Niall naast me staat. Ik merk het pas op als hij naast me op het bankje ploft. ‘Kon je ook niet slapen?’ vraagt hij. Ik schud mijn hoofd. Ik heb eerlijk gezegd niet zo’n zin om met hem te praten. Hij snapt er toch niks van. Hij heeft het perfecte leven. Plus, ik ben nog steeds boos en verdrietig dat hij zo tegen me uitviel. Het lijkt wel alsof hij mijn gedachten leest. ‘Sorry dat ik zo tegen je uitviel. Het was verkeerd van me. Ik – eh – ik wist niks af van je situatie. Dat hadden mijn ouders niet verteld.’
‘Het zou geen verschil moeten uitmaken,’ antwoord ik nors. ‘Don’t judge a book by its cover.’ Hij kijkt me even aan en knikt: ‘Je hebt gelijk. Nogmaals, het spijt me. Ik had inderdaad niet zo snel moeten beoordelen.’ Er valt weer een stilte tussen ons. Dan schraap ik mijn keel en zeg: ‘Excuses ervaart. Ik hoop dat je ervan hebt geleerd.’ Hij grinnikt even. ‘Je bent best wijs voor je leeftijd.’ Ik kijk hem even aan, maar schiet dan ook in de lach. Het voelt goed. Ik heb al heel lang niet meer oprecht kunnen lachen. Dan kijkt Niall ineens weer een beetje ernstig. ‘Maar even serieus, je moet echt wel iets beter voor jezelf gaan zorgen. Je ziet er heel mager en moe uit.’ Ik knik. ‘Ik weet het. Ik zat net hetzelfde te denken. Ik wil ervoor zorgen dat mijn ouders trots op me zouden zijn als ze me kunnen zien. Ik wil ze niet teleurstellen. Ik heb mijn hele leven nog voor me.’
‘Dan moet je juist het beste van maken!’ roept Niall uit. ‘Maar hoe? Wat kan ik doen?’
‘Om te beginnen moet je een leuke bezigheid vinden. Weet deed je in Nederland zoal?’ Ik denk even na. ‘Ik had een YouTube-kanaal, waar ik wel eens filmpjes op plaatsten.’ Mijn kanaal was niet groot. Ik heb ongeveer 100 volgers. De meeste daarvan waren gewoon vrienden. ‘Wat voor filmpjes?’ vraagt Niall. Hij klinkt oprecht geïnteresseerd. ‘Ehm, ik plaatste covers en soms wat andere filmpjes, maar vooral covers. ‘Je kunt zingen?’ vraagt hij met glunderende ogen.

Ik moest eens weten dat dit het moment was waarmee mijn carrière gestart werd…Wow! Ineens zijn er 39 van jullie die op mijn verhaal geabonneerd zijn! Ik wil jullie erg bedanken voor de kudo's die jullie mij geven en de reacties! Ik vind het super leuk om te lezen.
Gelukkig draait Niall weer een beetje bij. Wat gaat er nog meer gebeuren, denken jullie?

Reacties (2)

  • Smexy

    Ik denk dat Niall haar beroemd gaat maken en dat ze mee op tour gaat en dat ze dan Harry ontmoet

    3 jaar geleden
  • VampireMouse

    Oewww spannend!!! Filmpjes met Niall!!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen