"Cerice," begon Antor, "er zijn wat zaken die wij even moeten bespreken nu. Allereerst is je eed niet meer geldig en zal je deze opnieuw moeten afleggen om je trouw aan mij te zweren. Deze wordt morgen direct afgenomen zodat je zo snel mogelijk weer kan voldoen aan je taken.
      Ten tweede zal je van de week naar een kleermaker gestuurd worden in het paleis zodat hij formele en vrijetijdskleding kan maken voor je. Ik wil graag dat je voor formele gelegenheden een vrouwelijk uniform krijgt, maar ik zou ook graag één of twee jurken zien.
      Ten derde zal je gewoon bij mij in de buurt moeten blijven ongeacht of je dit ongemakkelijk vindt of niet. Jij hebt je anders voorgedaan en je zal de gevolgen dragen. Als je hier niet mee akkoord gaat moet ik je doden vanwege verraad en liegen."
      "Ik ga akkoord met uw voorstellen, heer Antor. Het is mijn fout en ik zal me neerleggen bij alle voorwaarden die u stelt." Cerice boog kort haar hoofd voordat ze Antor weer aankeek.
      "Dan geef ik je de rest van de dag vrijaf. Ga waar je wil, maar zorg dat je morgen klaar bent voor je werk," zei Antor. Hij stond op en schreed de studeerkamer uit. Cerice verliet de ruimte voorzichtig en begaf zich naar de bibliotheek om te kalmeren. Ze zocht wat boeken over Astra uit in de hoop nog informatie te vinden, maar kon niks nieuws vinden.
      Na het doorspitten begon ze informatie op te doen over andere landen. Lycrimas en Matrice waren de twee grootste koninkrijken na Emperya, gegeven aan de oudste en op een na oudste zoon. Lycrimas stond tegenwoordig bekend om de mooie, groene landschappen en de vrolijke, levendige steden. Er waren weinig dorpjes en gehuchten, maar veel grote steden waar iedereen aardig was tegen elkaar. De reden voor de grote steden was het natuurbehoud geweest.
      Matrice daarentegen was uitgeput land. Het had weinig meer te bieden, maar de mensen konden overleven. Er was genoeg land om te verbouwen, maar het land was na een burgeroorlog opgedeeld in kleine stammen en delen. De meeste bomen waren gekapt en ademen in Matrice was moeilijk. De vieze lucht werd gefilterd door mondkappen en luchtmaskers, maar het gebrek aan zuurstof maakte het moeilijk om zware inspanning te leveren. Op sommige plekken was de bebossing terug gegroeid, maar zeventig procent van het land leefde met ademnood.
      Naar aanleiding van de burgeroorlog hadden verschillende groepen soldaten geprobeerd het buurland Deon aan te vallen en stukken land te veroveren, maar dit was tevergeefs. Deon had snel een einde gemaakt aan de aanvallen van Matrice en hield de grens goed in de gaten.
      Inmiddels begon de informatie Cerice te duizelen. De boeken waren interessant, maar ieder beetje informatie viel zwaar door de vermoeidheid. Ze liet de boeken op een tafel liggen en vertrok naar haar kamer.
      Na een verfrissende douche dook ze tussen de lakens en viel Cerice vrijwel direct in een diepe slaap.

Met veel moeite werd ze gewekt door een van de dienstmeiden. De zon scheen al en Cerice hoorde een bad vollopen.
      "Cerice, wij hebben de opdracht van Antor gekregen u te baden en aan te kleden. Hij heeft specifiek om deze kleding gevraagd." Het meisje wees naar een lange, zwarte jurk met een grote split aan de rechterkant. De banden over haar schouders liepen gekruist over haar rug.
      "Dat is wel heel vrouwelijk ineens," mompelde Cerice en keek met een afkeurende blik naar de jurk.
      "Het spijt me, maar het zijn orders van heer Antor en die mogen wij niet negeren. Kom, Astoria heeft al een bad vol laten lopen." Het meisje loodste Cerice naar de badkamer en trok het touwtje van het nachthemd los. De stof viel op de grond en onthulde Cerice' bijna naakte lichaam. Ze ontdeed zich van haar ondergoed en liet zich in het warme water zakken. Een zwartharig meisje met pikzwarte ogen pakte een zeepje en begon het lichaam van Cerice in te schuimen, terwijl het meisje dat haar wakker had gemaakt Cerice' zwarte haren omhoog hield.
      "Wilt u nog iets specifieks met uw haar of houdt u het graag naturel?" vroeg Astoria, de zwartharige dienstmeid.
      "Het liefst zo makkelijk mogelijk, ik moet het binnenkort toch weer bijknippen," antwoordde Cerice en de twee meiden schrokken hoorbaar.
      "Dat kunt u niet doen! Heer Antor heeft ons bevolen uw haar niet te knippen, dus u mag dat zelf ook niet doen. Zijn orders zijn bindend, dat weet u toch?"
      "Dames, ik doe met mijn haar wat ik zelf wil. Als ik vind dat te lang haar mij belemmerd in het uitvoeren van mijn plicht, dan heb ik zelf het recht om het te knippen. Als heer Antor problemen heeft met korter haar, dan kan hij dit met mij opnemen in plaats van jullie dit op te dragen." Cerice begon de zeep van haar lijf te wassen voordat Astoria de kans kreeg dit te doen. Toen ze zagen dat de toekomstige lijfwacht van hun koning zichzelf wel kon afspoelen haastten ze zich om een paar handdoeken en de jurk. Astoria hielp Cerice vervolgens uit het bad waarna de andere dienstmeid, Hestia, een handdoek om Cerice' schouders drapeerde.
      Nadat Cerice was afgedroogd en ingesmeerd met een soort olie die naar vanille rook, werd de jurk erbij gehaald. Met veel pijn en moeite hesen ze Cerice in de jurk. De split werd goed gehangen, de bandjes werden netjes gelegd en Astoria positioneerde de zwarte haren van Cerice elegant over haar schouders. Vervolgens moest Cerice in een paar hakken stappen met een haklengte die ze sinds haar vertrek uit Astra niet meer aan had gehad. Met moeite zette ze een paar stappen.
      "U ziet er prachtig uit, Cerice," glimlachte Hestia. Ze hing een zilveren ketting om Cerice' nek als extraatje en knikte toen tevreden. Astoria gebaarde dat Cerice haar moest volgen. Voorzichtig deed Cerice dit en werd ze door de gangen begeleid naar de vergaderzaal. Netjes klopte Astoria op de immens grote deur en deze werd opengezwaaid. In de zaal zaten Antor en de legercommandanten te wachten. Cerice zag het boek waar ze als Ceraro de eed op had gezworen al liggen en ineens drong het tot haar door; ze moest de eed nu afleggen, ten overstaan van het leger en met een formelere ceremonie.
      "Cerice Ivarsen, treed binnen," gebood Antor haar en ze deed wat haar gevraagd werd. Met kleine stapjes liep ze naar het bureau waar het boek op lag en nam ze plaats op de stoel die was geplaatst.
      "Cerice Ivarsen, zuster van Ceraro Ivarsen, voormalig lijfwacht van heer Antor van het Sylicaanse Rijk, zal weldra trouw zweren aan heer Antor van Sylican. In gedachte eren wij haar voorganger, Ceraro Ivarsen, en wensen wij zijn opvolger veel sterkte met het verlies," sprak een van de commandanten en er volgde een minuut stilte. "Het leger wil Cerice succes wensen als eerste vrouwelijke lijfwacht en soldaat van heel Ogron. Het zweren van trouw zal nu beginnen. Cerice Ivarsen, sta op!"
      Cerice schoof haar stoel wat naar achter en ging staan. Ze legde haar hand op het boek dat voor haar lag zoals de commandant haar beval.
      "Zweer jij heer Antor te beschermen met je leven, zijn vijanden te doden ongeacht wie het ook moge zijn, en je plicht op de eerste plaats te zetten?"
      "Ik, Cerice Ivarsen, zweer dat ik heer Antor zal beschermen, zijn vijanden zal doden, en mijn plicht op de eerste plaats zal zetten," herhaalde Cerice.
      "Zweer jij heer Antor nooit te verraden, ongeacht hoe hij je behandelt of wat hij je laat doen? Zweer jij je leven aan het Sylicaanse Rijk te schenken en dit in te zetten tijdens de oorlogen tegen andere koninkrijken?"
      "Dat zweer ik." Cerice sloot haar ogen en wachtte op meer, maar er kwam niks meer dat ze moest zweren.
      "Cerice Ivarsen heeft de eed van trouw gezworen en zal vanaf nu haar plicht als lijfwacht kunnen vervullen als volwaardig lid van het Sylicaanse leger. Zo zal het in de boeken staan en zo zal het geschieden." De commandanten stonden tegelijk op en salueerden. Antor glimlachte en verliet de zaal vervolgens. De commandanten feliciteerden Cerice snel voordat ook zij haar alleen lieten. Met een zucht keerde Cerice terug naar haar vertrekken om zich om te kleden en aan haar plichten te voldoen.

Reacties (1)

  • katl1

    Snel verder please!!!!!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen