Foto bij Flash 6

Humanique doorbreekt taboes

LONDEN – Om 14 uur ’s middags heeft Louis Tomlinson zijn eerste eigen project ‘Humanique’ aan het grote publiek voorgesteld. Zijn boodschap: “Overal jezelf kunnen zijn op elk niveau.” Wij waren erbij en geven u een korte samenvatting.

Bevend van de emoties heeft de nummer 14 van Tottenham zijn visie rondom geaardheid verdedigd. Louis komt op voor holebirechten en vindt dat ook holebi’s het recht hebben om voor en na sportactiviteiten hun geaardheid te tonen. Louis Tomlinson is zelf de eerste biseksuele voetballer in de Premier League en hoopt dat ook anderen zich nu bekend durven te maken.
Hij deed een oproep aan andere professionele spelers om een voorbeeld te zijn naar de lagere klassen toe. Vervolgens moedigde hij de lagere klassen aan om vooral sporters zichzelf te laten zijn.

Louis Tomlinson brengt een mooie boodschap, maar het is vooral de manier waarop die hem typeert. “Voor de mensen die opzoek zijn naar structuur in mijn speech, die is er niet. Alles komt recht uit het hart.” De jonge middenvelder verovert met zijn spontane charme en gezonde bibbers het hart van iedereen in de zaal.

Toch is er duidelijk twijfel voelbaar bij Tomlinson. Hij is niet bang voor de mogelijke reacties die hij kan krijgen, maar wel voor de reacties die anderen kunnen krijgen. Hij pleit voor gelijkheid en vrijheid, maar is zelf geen God die alles kan regelen. Met zijn project hoopt hij kleine stapjes te zetten naar een ‘normaler’ sportleven voor holebi’s.

ED.
(The Times).

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen