Welkom, ‘George’. Fijn dat je vandaag naar hier bent gekomen. Waarom zit je hier?

Ik zit hier onder een fictieve naam, maar ik ben hier omdat ik me aangesloten heb bij het project ‘Humanique’ van Louis Tomlinson. Voor de mensen die het niet kennen: een groep van mensen waaronder Louis zelf, heeft me begeleid om in mijn eigen ploeg eindelijk uit de kast te kunnen komen.

Op welke manier heeft het initiatief je precies geholpen?

Die vraag is moeilijk te beantwoorden. Je gaat volledig vrijwillig naar hen toe en ze praten volledig vrijwillig met je. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze echt wouden dat ik uit de kast zou komen. Nee, ze begeleiden je. Je praat met verschillende mensen en komt zo tot gemeenschappelijke inzichten. De moeilijke delen worden besproken én ik heb kort met Louis zelf mogen voetballen. Een echte eer.

Is het resultaat van dit project eerder positief of eerder negatief?

Voor mij was het enorm positief. Het heeft me antwoorden en zekerheden gegeven. Daarmee ben ik op succesvolle wijze uit de kast gekomen en ben ik nu veel gelukkiger. Ik kan in de kleedkamer vrij vertellen over mijn vriend zonder dat ik me moet verbergen of inhouden.

Aan wie raad je het project aan?

‘Humanique’ is voor iedere sportman of -vrouw die al lang twijfelt om uit te kast te komen en daar een extra zetje voor nodig heeft. Dit initiatief dwingt je tot niets, het helpt je enkel enorm goed. Je moet zeker zijn van je beslissing.

Hoe zou je Louis Tomlinson zelf beschrijven?

Louis is een enorm lieve en normale man met het hart op de juiste plaats. Hij is echt iemand die anderen wil helpen in alle mogelijke manieren. Hij zou zo je buurjongen kunnen zijn, maar is toch ook heel gedreven en gepassioneerd door onder andere voetbal. Zijn doorzettingsvermogen en lef zijn bewonderingswaardig, echt…
Daarnaast mogen we zijn mysterieuze vriend niet vergeten. Harry is iemand die steeds op de achtergrond blijft en niet te veel van zichzelf toont, tenzij als Louis in de buurt is. Ik heb nog nooit twee mensen zo liefdevol naar elkaar kunnen kijken. Doodgewone saaie momenten lijken zo romantisch bij hun. Ik weet niet hoe ze het doen… Harry is een enorm lief en geëngageerd persoon. Hij is vooral heel verstandig en even bezorgd om anderen als Louis.

Wat zou je nog aan onze lezers willen vertellen?

Voor mij is het project ‘Humanique’ niet het allerbelangrijkste. Ik denk dat Louis een stap in de juiste richting heeft gezet met het project en hoop net als hij dat ik anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.

Dankjewel voor je tijd, George.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen