Zijn grijze ogen onderzoeken me, proberen mijn blik te vangen, maar ik ontwijk het zorgvuldig. Het is stom en iets wat ik normaal nooit zou doen, maar ik ben er nog lang niet over uit wat ik iedereen moet vertellen. En ook juist van iedereen kom ik Draco tegen. Degene die ik niet zo makkelijk voor kan liegen, omdat hij dat simpelweg niet laat gebeuren.
‘Wat was dat met Luke?’ Het misnoeg in zijn stem is duidelijk aanwezig en ook zijn gezicht straalt ongenoegen uit.
Daar was al de eerste vraag uit het rijtje in mijn hoofd met vragen waar ik me op voor moet bereiden. Wat vertel ik mijn vrienden? De waarheid zal ik niet vertellen, al zou ik zo graag van de daken willen schreeuwen hoe Luke echt is, waar hij toe in staat is. Ik zou willen zorgen dat hij nooit nog een voet in Hogwarts zet, het liefst nooit nog überhaupt een voet kan zetten. Maar dan weet iedereen ook hoe ik het heb toegelaten. Hoe zwak ik ben geweest. Het is iets dat ik nooit zou willen toegeven en ook nooit ga toegeven. Dat is het sprankje trots dat altijd in me bleef, hoe erg ik ook veranderde, en ook nu nog steeds aanwezig zal blijven.
Ik haal daarom zo nonchalant mogelijk mijn schouders op. ‘Het was niets.’ Genoeg zal het niet zijn, maar het geeft me nog een klein beetje extra tijd om met een geloofwaardig verhaal te komen.
Draco laat ook gelijk merken dat hij er geen genoegen mee neemt. ‘Je hebt echt de verkeerde tegen over je staan als je denkt dat ik zo dom ben om dat te geloven.’
‘Waarom ben je eigenlijk hier?’ Dit keer begroet ik Draco zijn blik. Zijn grijze ogen vinden mijn blauwe en even kijken we elkaar aan.
‘Waarom ontwijk je mijn vraag?’
En daarmee ontwijk ik ook opnieuw zijn blik. Nu moet ik met mijn verhaal komen om het nog geloofwaardig te maken. Ik slaak een zucht en gebaar naar een bankje die zich in dezelfde hal bevindt. Draco knikt en neemt plaats, waarna ik me naast hem op de bank laat zakken.
‘De break-up, tussen Luke en mij, is wat anders gegaan dan dat we vertelden.’ De waarheid die over mijn lippen vloeit, voelt bevrijdend, maar laat me ook stil staan bij het feit dat ik moet opletten met hoeveel ik laat vloeien.
‘Ik heb Luke gedumpt,’ vertel ik naar waarheid. Half-liegend ga ik echter verder. ‘omdat het niet meer werkte tussen ons en het voor mij over was. Luke was echter nog niet klaar om ons op te geven en dit veroorzaakte onenigheid. Er was nog genoeg niet tussen ons uitgesproken. Om ervoor te zorgen dat wij door één deur kunnen, en ook jullie niet meetrekken in ons gezeur, moesten we nog dingen uitpraten.’
Ik werp een blik op Draco, maar hij geeft niks weg, het onmogelijk makend voor mij om zijn reactie te peilen. Zijn grijze ogen boren in die van mij, zijn op zoek naar meer informatie. Dus ik vervolg snel mijn praatje, proberend Draco te overtuigen dat Luke en ik een redelijk normale relatie hadden. Een relatie dat voor mij als een droom lijkt, een droom die niet voor mij is weggelegd.


Dank jullie wel voor jullie geduld!! Zoals ik al zei bij het vorige hoofdstuk ging ik op vakantie en zou mijn stage beginnen. Nou, die is begonnen. Elke avond rolde ik om 9 uur al mijn bed in. Ik moet nog even in het ritme komen haha. Ik vind mijn stage tot nu toe heel leuk, maar het vreet ongelofelijk veel tijd weg. Ik zal dus écht mijn best doen om vaak hoofdstukken te plaatsen, maar als het niet gaat, gaat het niet. Ik hoop dat jullie dit begrijpen.
Liefs x

Reacties (4)

 • Butterflygirl

  Awh

  3 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Super leuk stukje weer!

  3 jaar geleden
 • Azriel

  We zijn blij met ieder hoofdstuk dat we krijgen (:

  3 jaar geleden
 • Slughorn

  Awh ik vind Draco wel schattig!
  En ze is dapper, ondanks dat niet alles eruit komt ^^

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen