Foto bij 33.

Lieve lezers,

Het is inmiddels al een hele tijd geleden dat ik hoofdstuk 32. schreef. Met de simpele reden dat ik elke keer als ik verder wilde gaan vast liep omdat ik niet wilde dat het teveel op Dumbledore's Army ging lijken. Ik heb meerdere malen overwogen gewoon dat hele verzet te schrappen en een nieuwe weg te kiezen. Alleen gezien de situatie vind ik een verzet zeker wel gepast. Dus heb ik besloten dat ik maar even door de zure appel heen moet bijten. Ik ga met dit hoofdstuk even de boel overbruggen en daarna gaan we back to the story! Voor de mensen die dit weer gaan lezen, superawesome en welcome back!

Liefs, Anniek

Op dat moment viel het stil in de hal. Verbaasd keek Sirius om zich heen om te kijken wat er aan de hand was. In de opening van de ruimte stond niemand minder dan Albus Dumbledore. Hoe had de professor zo snel hun plannen kunnen ontdekken? Professor Dumbledore keek over zijn halfronde brilletje naar de leerlingen die zich in de ruimte bevonden. Hij ging iedereen af en nam duidelijk de tijd om alle gezichten in zich op te nemen. Vervolgens richte hij zijn aandacht op James en Sirius. Hij glimlachte. "Ik had al een vermoeden dat dit zou gebeuren", sprak hij. Het was moeilijk aan hem op te maken wat hij van de hele situatie vond. "Ik kan niet zeggen dat ik afkeur wat hier gebeurt, ik bewonder jullie moed en daadkracht. Daarvoor kun ik 20 punten toe aan Gryffindor, Ravenclaw en Hufflepuf. Helaas kan ik niet toestaan dat jullie een verzet beginnen. Jullie zitten nog op school en het is belangrijk dat jullie nog even van jullie laatste tijd hier op Hogwarts kunnen genieten, jong mogen zijn. Jullie hebben gelijk, er heerst een duistere sfeer in de lucht. Er gebeuren gekke dingen en ik verwacht niet dat deze storm gaat overwaaien. Daarom vraag ik jullie, probeer jong te zijn nu het nog kan, jullie zullen snel genoeg volwassen moeten worden. Ik hoop niet dat jullie denken dat niemand iets doet. Heb vertrouwen in de volwassenen van nu".
Iedereen keek zwijgend naar Professor Dumledore. Hij kon niet van ze verwachten dat ze niks deden, zeker nu hij zelf bevestigd had dat er een moeilijke tijd aan zou komen. Sirius stapte naar voren.
"Moment Zwarts, ik ben nog niet klaar", zei Dumbledore rustig. "Het is goed dat jullie meer tijd willen besteden om sterker te worden. Het is goed dat jullie je beter willen kunnen verdedigen. Maar niet hier. Niet als een verzet. Ik stel voor dat jullie dit doen zoals je normaal ook je huiswerk doet. In kleine groepen in de klaslokalen die beschikbaar zijn om te oefenen. Ik zie geen enkele reden om dit in het geheim te doen. Jullie hebben uitstekende docenten die vast kunnen helpen in hun vakgebied. Zodra jullie allen deze ruimte verlaten hebben zal ik hem verzegelen. Dat was alles". Hij knikte naar het gezelschap en verliet de gang.

De leerlingen keken elkaar zwijgend aan. Langzaam verlieten de eerste de ruimte, tot alleen James, Remus, Peter, Lily, Julia en Sirius overbleven. Sirius zag hoe Riven als laatste wegging, wetende dat ze een gepaste afstand moest houden.
"Nou dat is mooi", mopperde James, chaggerijnig dat het plan mislukt was.
Sirius baalde ook, hij wilde wat nuttigs doen. Wat maakte school nog uit als er oorlog aan zat te komen?
Lily zuchtte en keek de anderen aan, "Hij heeft gelijk", zei ze voorzichtig.
Sirius wilde er tegenin gaan maar Julia pakte zijn hand vast en kneep erin om hem stil te houden.
"Dus dat was het?" vroeg Remus aan zijn vrienden.
"We kunnen samen trainen, net als de rest. We kunnen ons voorbereiden en zodra het menens wordt zijn we er klaar voor", zei Lily. "Dumbledore weet waar we toe in staat zijn. Ik weet zeker dat hij weet wat hij doet. We moeten hem vertrouwen".
James knikte naar Lily, "misschien heb je gelijk". zei hij.
"Kom we gaan", zei Sirius. "Onze tijd komt nog wel". Hij begon de ruimte uit te lopen met Julia nog steeds naast zich. Hij was niet blij met het abrubte stoppen van het verzet, hij hoopte dat Lily gelijk had en er een groter plan was. Hij hoopte dat hij een deel mocht zijn van dat plan. Meer was er voor nu niet.

Reacties (1)

  • GoCrazy

    Super dat je verder gaat!! En zo'n leuke en spannende wending!:D

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen