Foto bij Dinsdagmiddag

‘Spring maar snel onder de douche. Ik ga een badhanddoek voor je pakken. Je mag wel droge kleding van mij aan.’ Casper rilt zichtbaar.
‘Ga jij eerst. Je hebt het koud.’
‘Jij niet dan?’
Ik schud mijn hoofd. ‘Ik heb het niet zo snel koud. Bovendien kun jij vast snel douchen.’
‘Vijf minuten.’ Casper trekt zijn schoenen en sokken uit, aarzelt even, maar doet dan ook zijn shirt uit en laat die op de deurmat vallen. Hij sprint naar de badkamer en binnen enkele seconden hoor ik dat de kraan aangaat.
Ik trek mijn schoenen en sokken uit en kijk omlaag naar mijn doorweekte kleding. Een voorzichtige glimlach speelt om mijn lippen. Nog nooit heb ik me ergens in verloren, terwijl het zo goed voelde. De uitdagingen beginnen eindelijk te doen waarvoor ik ze gecreëerd heb, ironisch genoeg juist op het punt dat ik geen enkele controle heb over wat ik doe of hoe ik me voel.
‘Je ziet er relaxed uit.’
Ik schud mijn hoofd. ‘Weet je dat je soms echt op Mica lijkt?’ Ik hef mijn handen. ‘Die constateert ook dingen, zonder zich af te vragen wat de persoon er zelf eigenlijk van vindt.’
Casper glimlacht. ‘Dat doet hij vast niet bij iedereen.’
‘Zeg je nu dat het door mij komt?’
‘Nee, dat zeg jij.’ Hij grijnst breed.
Ik rol met mijn ogen. ‘Ik ben inderdaad relaxed. Alleen inmiddels wel koud.’
‘Zie je wel, je had eerst moeten gaan,’ mompelt Casper. Hij kijkt me aan, kantelt zijn hoofd iets en het is alsof hij me probeert in te schatten. Dan recht hij zijn rug en vouwt zijn handen om mijn gezicht. Zacht maar zelfverzekerd drukt hij zijn lippen op de mijne.
Als hij me loslaat, voelt het alsof er duizenden tintelingen door mijn lichaam schieten. ‘Nog steeds koud.’ Met een brede grijns op mijn gezicht kijk ik hem aan.
Casper leunt tegen de muur, zijn ene been opgetrokken. ‘Je bent nog zoveel aantrekkelijker als je ontspannen bent.’ Casper zet zich af tegen de muur.
Ik draai me om, loop naar de badkamer en met mijn hart kloppend in mijn keel trek ik mijn shirt uit, voordat ik goed en wel de deur door ben. Ik draai de badkamerdeur op slot en ontdoe me van de natte kleding. In de hoek ligt een stapeltje met een simpel, zwart shirt en een grijze joggingbroek. Ook ligt er een bikini op de grond, wat me laat fronsen. Ik leg er een grote badhanddoek over zodat het droog blijft en spoel me snel af onder de douche. Ik droog me af en trek de kleding aan. Het zwarte shirt valt los om mijn lichaam en de joggingbroek moet ik strak aantrekken, voordat het op mijn heupen blijft hangen. Toch voelt het comfortabel en bovenal warm en droog. Ik stap de badkamer uit en glimlach als ik Casper op de bank zie liggen.
Hij kijkt op en gaat rechtop zitten. ‘De bikini is van mijn zus, mocht je je dat afvragen. Heb je nog een trui nodig?’
Ik schud mijn hoofd. ‘Dankjewel. Het is fijn als iemand zo goed voor je zorgt.’
‘Het is fijn om voor iemand te zorgen om wie je geeft.’ Casper slaat zijn arm losjes om me heen.
Ontspannen leun ik tegen hem aan. Het is heerlijk om te kunnen zwijgen en te weten dat het goed is.

‘Bas appte net. Of hij langs kon komen.’
Ik probeer mijn teleurstelling te verbergen. ‘Dan ga ik wel.’ Onwelwillend ga ik rechtop zitten.
‘Dat zei ik niet. Ik wil graag dat je blijft, maar ik vroeg me af of je het gezellig zou vinden als Juliëtte meekomt. Anders zeg ik dat het niet uitkomt namelijk.’ Casper kruist zijn benen en hijst zichzelf iets overeind.
‘Ik vind het wel gezellig.’ Ik twijfel of ik de rest van mijn gedachten hardop uit zal spreken. ‘Al vind ik het ook geen probleem om alleen met jou te blijven.’ Ik wend mijn blik af.
‘Ik ook zeker niet, maar toch ga ik ze uitnodigen. Ik laat mijn vrienden te snel vallen voor een meisje.’
Het is zo aantrekkelijk dat hij zoveel zelfkennis heeft.
Als er op de bel gedrukt wordt, realiseer ik me plotseling dat ik nog in Caspers kleding zit.
‘Wat is er?’ Casper kijkt me onderzoekend aan.
‘Wat moeten ze wel van me denken?’ Ik kijk omlaag naar de kleding.
Casper springt overeind. ‘Ze zullen vast niet raden dat je gedoucht hebt omdat we aan het vliegeren waren, maar dat kun je ze niet kwalijk nemen, Sky.’ Hij glimlacht voorzichtig.
‘Sorry voor de paniek.’ Ik sla mijn ogen neer.
‘Geeft niet. Je maakt het jezelf alleen zo lastig en dat gun ik je niet.’ Hij loopt naar de deur en opent deze.
Bas komt direct op me af en ik sta op. Hij trekt me stevig tegen zich aan. ‘Mooie outfit.’
‘Dankjewel.’ Ik glimlach.
‘Je ziet er goed uit, Sky.’ Juul drukt een kus op mijn wang. ‘En dan heb ik het beslist niet over je kleding.’ Ze schudt haar hoofd.
‘We waren buiten in die stortbui.’
‘Waarom?’ Bas fronst.
Ik buig mijn hoofd.
‘We waren aan het vliegeren,’ zegt Casper, zijn stem vol trots.
‘Jullie waren wat..?’ Juliëtte kijkt verbaasd van Casper naar mij en weer terug.
‘Ik heb aan het begin van de zomer een lijst opgesteld met uitdagingen en vliegeren was er één van. We waren buiten voordat het begon te regenen.’
‘Dat is een redelijke verklaring.’ Juliëtte laat zich op de bank zakken. ‘Hé jongens, ik heb honger en jullie kunnen beter koken dan wij. Dan ik, in ieder geval.’
‘Subtiel Juul.’ Bas schiet in de lach en ik vind het prachtig hoe verbonden en verliefd ze lijken.
De jongens lopen naar de keuken en Juliëtte buigt naar me toe.
‘Wat vind jij nu echt van Casper? Want jullie zeggen steeds dat er niets is, maar je zou zelf eens moeten zien hoe jullie naar elkaar kijken.’
Ik kan een glimlach niet tegenhouden. ‘We gaan kijken hoe ver we komen. We hebben vanochtend een heel goed, intens gesprek gehad. We vinden elkaar allebei leuk. Echt leuk, bedoel ik.’ Ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen.
‘Echt?! Wat leuk!’ Juul duwt lachend tegen me aan.
Casper komt de woonkamer binnen. ‘Bas en jij zijn even verschrikkelijk, Juul.’ Hij gaat naast mij op de bankleuning zitten en legt zijn hand op mijn schouder. ‘Al ben ik blij eindelijk hardop te kunnen zeggen dat ik Sky te gek vind.’
Ik leg mijn hand op de zijne en kijk hem aan. Ik weet precies wat Juliëtte bedoelt met hoe we naar elkaar kijken, maar ik weet zeker dat dit tot vandaag niet in mijn ogen zichtbaar was.
‘Oké, klef genoeg. Stop maar weer. Het eten staat koud te worden,’ plaagt Bas.
‘Ik heb bijna medelijden met Juul, Bas. Romantiek is niet voor jou weggelegd, of wel?’ Casper kijkt de jongen grijnzend aan.
‘Hij doet altijd stoer in gezelschap, maar hij heeft een klein hartje hoor.’ Juliëtte staat op. ‘Allerliefste Bas, help jij me even om het eten op te halen?’
Rond een uur of zeven trilt mijn mobiel en onmiddellijk kijk ik op het beeldscherm.
Mica: 20. Bordspellen spelen. Finn en ik zitten er klaar voor.
Ik schiet in de lach. ‘Ik ga ervandoor. Mijn broertjes zitten klaar voor het uitvoeren van een uitdaging. Nummer twintig, het spelen van bordspellen.’ Ik sta op. ‘Bedankt voor de gezelligheid.’
Casper komt ook overeind. ‘Ik wil nog iets tegen je zeggen zonder die twee erbij. Vooral zonder Bas erbij.’ Hij pakt een pen van tafel en gooit die naar het hoofd van zijn vriend toe.
We lachen allebei.
Ik prop mijn natte kleding in een plastic tas en trek mijn natte schoenen aan. ‘Ik zal je de kleding zo snel mogelijk teruggeven.’
‘Geen haast.’ Casper doet de deur een stukje achter ons dicht. ‘Wat ik tegen je wilde zeggen, is dat ik in geen tijden zo’n leuke dag heb gehad. Ik vind je fantastisch Sky. Ik wil je alle tijd geven die je nodig hebt om je naar me open te stellen, maar vergeef het me als ik eens ongeduldig ben. Het liefst zou ik namelijk nu alles van je weten, zodat ik je kan steunen. En het doet me goed als je naar me kijkt alsof ik speciaal voor je ben. Zo heeft nog nooit iemand naar me gekeken. Veel plezier met je broertjes, bedank Mica voor me.’ Hij drukt een kus op mijn voorhoofd. ‘Zorg goed voor jezelf, anders zal ik het doen.’
Ik haal haperend adem en slik opwellende tranen weg. Deze jongen is te goed voor me. ‘Jij bedankt.’ Ik sla mijn armen om hem heen, vastberaden om hem nooit meer te laten gaan of hij nu fysiek dichtbij me is of niet.

Reacties (2)

  • tubbietoost

    Okay ik word gewoon een beetje zacht vanbinnen als ik dit lees =‘p Ik wil ook een Casper =) *laat dat mijn vriend maar niet horen =‘)

    3 jaar geleden
  • Long

    Ohhh ik wil ook echt een Casper hahaha ik kan het niet meer aan.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen