Foto bij 28. Adventure. Possible. Learn.

HAve the Adventure of live with the trouble you have to face.
Nothing is between you’r Possyblities and the goals
that you Learn all long the way.

RITA POV

Oke. ‘hebben we alles?” Vraag ik? Maar Svan kijkt nog niet aan me want hij kijkt in de rug zak en donker maar het komt goed zegt hij met wat hij kan.
Want hij heeft in Schruks kelder gezeten van Schruk en daar leer je niet goed hoe je de taal beherst en ik maar ik snap het wel inmirdels.
Duss we kinken naar elka ar en daar gaan we! Op pad met een rug zak ik een en hij Svan ook een en samen de weg af naar Witske en Dries op zoek.
Ik wist toen niet dat het anders zat maar later wel.
Svan en ik lopen door en het is nog steeds nacht. Mar het Roy huis van de vlammen is nog steeds aan het schijne als een vuur toren bijna.
Het is zoo romatisch dat ik Svan bijna om de hels wil vliegen maar het is al laat en we mogen nog heel veel smakken nu we weg zijn bij Schruk!! dus heb geen haast.

THEO DE RAND POLITIE DETECTIVE POV

En alles begon. Voormij dan wat de rest had al vanal is gedaan en ik ook maar nu begon het om dat ik eindelijk voor de deur van Schruk stond ook al was het laat ik moest zou even kijken of Roy Roti nog wel oke was.
Maar alles begon want ik stopte even voor dat ik de bel bedrukte. Tering tering en toen ging er niks open. Tering tering nog een keer maar weer niks.
Ik keek om me heen maar er is niks behalve dan dat er een huis brandt als een soort branstapel maar dat wist ik al en dat doet de hele politie maar ik ben detective vanacht.
Tering tering tering… ik wil Ambie bellen want zei zij dat dit het huis was waar Roy Roti ging wonen zolang zijn keuken en de muren en de rest van het huis ook aan de fik zijn maar toen bedacht ik me dat ik al aan Ambie had gevraagt dat dit het nieuwe huis was dusik bel nog maar een keer. Aan.
Het is verdacht stil dus ik klop nmaar eens. Met de vuist.
Ik loop om de muren heen en ik zie een kelder raam en nog meer ramen maar alles zit dicht en ik zie maar een lampje branden boven in een kamer ik denk een slaap kamer en ik zie verder niks heel raar alsof iedereen slaapt…
Maar dan hoor ik een soort smakken…
Hoe kan dat?
Ik Theo ren weer om de muren heen nu harder en bonks op de deur! Maar niks! Dan bedenk ik de sleutel! De steutel! en denk nu of nooit dit moet wel de goede deur zijn dus ik meot terug naar het bureao om de sleutel te pakken want misschien is dit wel de deur van het slot en dan weet ik einderlijk hoe het zit!

AMBIER DE KELDER POV

aah het brand nog steeds” zeggen de brandweer dertien mannen en vrouwen ook en de comisaris heeft een snor. “Of ik kan helpen vraag ik maar” ze schudden en ik kan de kat gaan zoeken. Want ik heb gehoort dat Roy Roti een kat heeft waar hij van houdt en die mag niet gebrand zijn dus moet hij wel buiten zijn.

Flashback

“Ik ben dan Roy” zegt hij en schudt men hand. Ik schudt hem terug en lach. Glim. We lachen allemaal en we gaan zitten en Leo! begint onze borden vol te scheppen met zijn heerlike roti. Leo lacht en kijkt naar Roy en toen zegt hij” heb je hem nog”? ik kijk vragent aan. Roy kinkt en pakt de kat op.
“Hij is van onze ouders geweest” zegt hij en “zij” zegt Leo en we lachen.

Flashforward

Dus de kat is weg al een hele tijd volgins mij ik denk niet dat het eten lang is aangeraakt en het is dan wel aan het branden ik denk dat die kat al een hele lange tijd geleed is weg gegaan en misschien moet ik een plek vinden waar ze veel vis hebben dat vinden katjes altijd fijn.
Maar toen zei de comisares dat ik weg moest en dat was ik toch al van plan.
Maar eerst ga ik slapen die kat vindt ik wel op zijn pootjes te recht.

DRIES POV

Wietske is nog steeds buiten wuste want ze werd flauw toen we een water boot op gingen maar dat was niet te bejodeling.
Gelukig is men andere planetje wel geluk t want ik fluit even en daar Komt men kat die van Roy Roti al naar de water kant en ik gooi een krab omhoog en de kat vangt hem en komt naast me zitten hij spon.
Ik knipoog naar Schork en hij heeft een baard.
De planen werken perfect.

Reacties?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen