Foto bij 34.

Sirius zat ingespannen over zijn verweer tegen de zwarte kunsten boek gebogen. Sinds de aanval was hij gemotiveerd geraakt om nieuwe spreuken te leren. Hij wist zeker dat hij Bellatrix vroeg of laat weer tegen zou komen. Dit keer zou ze van iedereen afblijven en zou hij haar overmeesteren. Sirius was geen killer. Maar hij moest tot alles bereid zijn om zijn dierbaren te beschermen. Hij had de krachten van Bellatrix gezien, ze was nog erger dan hij voor mogelijk had gehouden.
Op dat moment klonk er een hoop kabaal en rende James de jongensslaapzaal binnen. "Wie is er de allerleukste man op de wereld?!" riep hij vrolijk.
Sirius keek verbaasd op. Hij vroeg zich af of hij had moeten weten waar James zo vrolijk over was?
"Ik heb lang moeten smachten en mezelf meerdere keren moeten laten vallen, maar ik heb van geen enkele beweging spijt. Dit alles was de weg die ik moest gaan. Ik heb moedig gestreden", sprak James overdreven theatraal.
Sirius keek nog steeds afwachtend naar zijn vriend, lichtelijk geamuseerd door het geluk wat hij uitstraalde.
"Lily Evans en James Potter zijn eindelijk samen", zij James met een zielsgelukkige lach op zijn gezicht.
Sirius grijnsde breed, eindelijk. Hij sprong overeind en omhelsde zijn maat, "Dit is het beste nieuws wat ik in tijden hoor. Wat zal het heerlijk rustig worden nu ik nooit meer de kwelling van onbeantwoorde liefde hoef aan te horen!" zei hij lachend en hij greep James bemoedigend bij de schouders.
James lachte om de grap van zijn vriend, "Eindelijk lacht de wereld ons toe".
Sirius rolde met zijn ogen, blijdschap maakte een verschrikkelijke dichter van James en hij hoopte dat het niet slechter zou worden. "Hier moet op gedronken worden! Wat dacht je van een bezoekje aan de Zwijnskop?" vroeg hij geamuseerd.
"Eigenlijk moet ik snel terug naar Lily", zei hij met een schuldige lach.
"Wacht! Je bedoelt toch niet dat je zodra ze ja zei meteen weggerent bent om het te vertellen?" vroeg Sirius half voor de grap.
James lachte ongemakkelijk en knikte.
"Merlijns baard! Jij bent ongelofelijk! Wat doe je hier nog? Maak dat je weg komt!" zei Sirius lachend en hij duwde James de slaapzaal uit. Hier had James geen moeite mee, hij wilde duidelijk snel terug naar zijn kersverse vriendin.
Hoofdschuddend liet Sirius zich weer op zijn bed vallen. Hij grijnsde nog even na, blij voor het geluk van zijn vriend. Toen na een tijdje die lach weer ontspannen werd kwam er een hele andere, onaangename gedachten in hem op. Hij had zich nog nooit zo blij gevoeld om Julia. Was dit omdat James gewoon altijd overdreef? Hoorde je zo overdreven enthousiast gelukkig met elkaar te zijn?

Reacties (1)

  • GoCrazy

    Oh schattig van James! En dat hij dan gewoon weg is gelopen is echt grappig :') Oei, Sirius is precies een beetje onzeker over zijn eigen relatie...

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen