Wat zou jij doen in deze situatie?

In de late uren van de nacht, waarop ik weer eens te veel Red Bull op heb, vind ik mezelf vaak achter de computer. Vaak doe ik van die saaie quizzen die wat zeggen over je persoonlijkheid. Natuurlijk geloof ik er niet in maar het is een leuk tijdverdrijf. Vanavond is weer zo'n avond. Er staan nog twee verslagen open die ik moet maken maar daar had ik geen zin in. Ook moet ik mijn appartement opruimen, maar ook daar geen zin in. Ik ben alweer bijna negen maanden single en ik heb verder geen huisgenoten dus ik ben alleen.

Ik ben een vrij saai persoon, ik zit denk ik nog steeds in een dipje van mijn vorige relatie. Ik wilde zo graag een leven opbouwen met haar. Ze was mijn leven, voor ongeveer twee jaar. Opeens was het voorbij. Ze had iemand anders gevonden. Iemand die beter is dan ik en vooral knapper. Ik haatte hem, en haar. Maar het leven ging door en ik zit nu op de universiteit voor diergeneeskunde.

Ik heb ook nog een baan. Ik werk af en toe op een kinderboerderij als dierverzorger. Het is een erg leuke baan en ik zie veel gezinnen samen gelukkig zijn. Dan denk ik aan mijzelf en dan raak ik weer in de put. De dieren zijn mijn enige toevluchtsoord. Ze zijn lief en vooral onschuldig. Dan zie je kinderen tegen de ramen bonken en de cavia's met stokken prikken, en dat raakt me van binnen. Hoe kun je zo met dieren omgaan?

Maar ja, het verdient genoeg om mezelf te onderhouden. De collega's zijn helaas net zo als de kinderen. Velen zijn er omdat het goed verdient en denken niet aan de dieren. Vaak ben ik degene die hard werkt terwijl de anderen bijna twee uur pauze houden. Als iets niet af komt dan is het vaak: "Morgen weer een dag". In de dierenbranche kun je dat niet maken. Hoe zou jij het vinden om in je eigen stront te rollen? Dus ik hou mijn afstand. Ik mag ze niet, en zij mij niet. Mij maakt het niet uit. Ik ben er voor de dieren.

Vanavond ben ik lui. Ik zou van alles kunnen doen, maar hier zit ik. Achter mijn computer. Facebook is ook saai geworden. Een beetje breinloos scrollen door alle leuke dingen die mijn vrienden hebben gedaan. Ik klik op vernieuwen van de pagina en bovenaan verscheen er een quiz die een vriend van mij heeft gedaan. "Wat zegt jouw sterrenbeeld over jou?". Ik klikte erop en kwam op een andere pagina. Ik vulde de vragen in maar een andere quiz trok mijn aandacht: "Alwetende vragen". Dat klonk interessant dus ik klikte daarop.

Reacties (1)

  • Snufkin_

    Arme cavia's! 😱

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen