Sorry dat het zo lang duurde! Ik heb intussen twee verhalen afgerond en alleen deze nog over, dus ik zal nu met meer regelmaat posten. ^^

Een beetje ongemakkelijk bleef Hanna in het midden van de kamer staan. De overdreven zucht van Tess vertelde haar genoeg. Haar vriendin zou Daryl het liefst in zijn gezicht stompen. Ze zou er niet eens raar van opkijken als ze het werkelijk deed. Tess had een lief gezichtje, maar Hanna wist dat ze ontzettend uit haar slof kon schieten.
      De kamerdeur sloeg dicht. Tess ging slapen en iemand anders moest de wacht maar houden. Hanna ergerde zich eigenlijk een beetje aan haar vriendin. Natuurlijk, haar broer was geen heilige. Verre van zelfs. Maar niemand was perfect en hij was voor haar teruggekomen!
      Ze keek even naar Daryl. Hij zat op de bank en staarde naar buiten. Hij leek niet eens gemerkt te hebben dat Tess was weggegaan – al kon het hem waarschijnlijk niet veel schelen. Tess ging naast hem zitten. Ze wierp even een blik op Beth, die een slokje uit de fles nam. Haar gezicht vertrok.
      Eigenlijk stelde het haar teleur dat haar broer met drank in de weer was. Zeker na wat er met hun ouders was gebeurd. Toch wilde ze dat gevoel niet laten overheersen: haar broer was terug. Daar ging het om.
      Daryl draaide zijn hoofd naar haar toe, maar zei niets. Tess ook niet. Er was van alles wat ze hem wilde vragen, ze kon de juiste woorden alleen niet vinden. Het liefst zei ze iets luchtigs – maar wat voor luchtigs zei je nou midden in een zombie-apocalyps?
      ‘Dus… waar heb jij al die tijd gezeten?’
      Hij keek haar lang aan voordat hij antwoordde. ‘Overal en nergens. Een tijdlang in een gevangenis. Daar werden we onder de voet gelopen.’
      Hanna keek even naar het meisje. Hoe oud zou ze zijn? Vijftien? Zestien? Een rilling liep langs haar rug. Hadden ze wat met elkaar? Dan scheelden ze zeker twintig jaar. Ze wilde tegen zichzelf zeggen dat dat absurd was. Dat was iets wat haar andere broer had gedaan, niet Daryl. Maar de tijden waren veranderd. Ze wist het niet meer zeker en ze durfde er ook niet naar te vragen.
      ‘Waren jullie al die tijd met zijn tweeën?’ vroeg ze voorzichtig.
      ‘Nah. Sinds ’n paar dagen.’
      ‘Oké.’ Ze keek weer even naar Beth. ‘Waarom wil je zo graag drinken? ’s Nachts is het van levensbelang om alert te zijn.’
      Ze haalde haar schouders op en gleed met haar vingers langs de buik van de fles, peuterend aan een etiket dat er niet was.
      ‘Haar vader is de pijp uit.’
      ‘Oh.’ De ongevoeligheid waarmee Daryl dat zei, deed haar het hoofd buigen. Vraag dan ook niet van die dingen. Je gaat toch geen antwoorden krijgen die je wilt horen. ‘Dat spijt me voor je, Beth.’
      Ze staarde naar de grond. Daryl had zijn gezicht weer afgekeerd. Het was duidelijk dat hij niet veel voelde voor een gesprek. Ze wist niet waarom ze zo graag haar verhaal kwijt wilde. Misschien hoopte ze erkenning te krijgen, als ze vertelde over de lange reis die ze had gemaakt. Al gold dat waarschijnlijk voor iedereen die nog in leven was. Zo bijzonder was ze niet.
      Een nieuwe vraag knaagde aan haar. Eentje waarvan ze het antwoord ook beter kon mijden. Dat wist ze – en toch was ze ervan overtuigd dat ze niet kon slapen voordat ze het zeker wist. ‘Heb je – heb je Merle nog gezien, sinds… alles?’
      Daryl antwoordde niet meteen. Hij stond even op, tuurde door het raam en ging toen weer zitten. ‘Ja. Hij is dood.’
      ‘Oh…’ Ze plukte aan een lange pluk haar. Ze voelde haar ogen branden. Dit had je kunnen verwachten. Wees blij dat er ten minste nog één broer leeft.
      Ze probeerde zich eroverheen te zetten. Ze had Merle gehaat. En toch… toch had ze daarom misschien zo graag gewild dat hij nog in leven was. Zodat ze misschien ondanks al deze ellende naar elkaar toe konden groeien.
      Ze gluurde opzij. Het was een naïeve gedachte. Zelfs Daryl stond verder bij haar vandaan dan ooit.

Reacties (3)

 • GossipGirl21

  Ahhwww

  3 jaar geleden
 • Trager

  Aaahw D:

  2 kleine foutjes:

  Hij leek niet eens gemerkt te hebben dat Tess was weggegaan – al kon het hem waarschijnlijk niet veel schelen. Hanna ? Want Tess is weggegaan ging naast hem zitten. Ze wierp even een blik op Beth, die een slokje uit de fles nam. Haar gezicht vertrok.
        Eigenlijk stelde het haar teleur dat haar broer met drank in de weer was. Zeker na wat er met hun ouders was gebeurd. Toch wilde ze dat gevoel niet laten overheersen: haar broer was terug. Daar ging het om.
        Daryl draaide zijn hoofd naar haar toe, maar zei niets. Beth ? Want Tess is gaan slapen ook niet.

  3 jaar geleden
 • DeNaamIsGideon

  :c

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen