RUTH MILLS

Naam
Ruth – Friend, loyal
Mills – PersistantLeeftijd
Ruth is geboren op 20 augustus 1992. Ze is dus 25 jaar.


Beroep
Piloot


Domein
Domein vier: Viola

“Once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been, and there you will always long to return.”
― Leonardo da Vinci
Uiterlijk

[Face-claim: Jessica Chastain]

Ruth heeft van zichzelf rode haren, die een donkere schijn vertonen als ze nat zijn. Haar ogen zijn felblauw en ze heeft een scherpe neus. Tijdens de vele trainingen als piloot heeft ze heel wat spierweefsel opgebouwd, waardoor ze niet het normale figuur van een vrouw heeft. Ze doet ook geen moeite om dit te verbergen.
Het enige wat recht tegen haar karakter in gaat, zijn de zomersproeten verspreid op haar neusbrug. Wanneer ze lacht, heeft ze maar aan één kant een kuiltje. Net onder haar lippen heeft ze ook een litteken, waarvan ze zich niet meer kan herinneren hoe het daar gekomen is.
Vaak draagt Ruth het kaki-groene uniform dat ze bij de academie gekregen heeft. Als ze tijdens de vakanties of in de weekends thuis is, draagt ze meestal losse, nonchalante kleren. Ze zal enkel een jurk of rokje aantrekken het echt moet.


“If you were born without wings, do nothing to prevent them from growing.”
― Coco Chanel

Innerlijk
Ruth heeft - letterlijk en figuurlijk - moeten vechten voor haar huidige positie in het leven. Als klein kindje wist ze al dat ze meer wilde, meer dan een saaie kantoorjob die zowat iedereen in Viola leek te hebben. Ze wist ook dat ze in haar huidige domein wou blijven, aangezien haar ouders zoveel moeite hadden gedaan om er te geraken.
Sinds haar puberjaren begonnen de vlucht-kriebels haar te achtervolgen. Ze moest en zou piloot worden, anders zou ze doodongelukkig worden. Vanaf haar twaalfde verjaardag stopte ze dan ook met geld uitgeven aan onnuttige zaken en hield alles samen in een enveloppe onder haar matras. Op haar achttiende verjaardag liep ze met een brochure van de pilotenschool en de enveloppe met geld de deur uit.
De academie was zowel een verademing als een verschrikking voor Ruth. Ze vond er precies waar ze al die jaren over gedroomd had: vrijheid, zelfstandigheid, maar ook een heleboel obstakels. Er waren nog steeds maar weinig vrouwen die piloot wilden worden, dus moest Ruth knokken voor elke kans. Tijdens één van de eerste luchtoefeningen, kreeg ze eindelijk de kans om te vliegen. Tijdens die oefening verbaasde ze iedereen met haar behendigheid en vlugge vingers. Haar carrière was gestart.
Ruth heeft een sterke mening en uit deze wanneer ze dat kan. Ze kan erg vastberaden (ofwel: koppig) zijn en laat niet snel los als ze een doel voor ogen heeft. Ze heeft nooit getwijfeld aan zichzelf of aan haar doel, maar toch kan haar zelfvertrouwen snel verdwijnen. Dit gebeurt vooral als de mensen van wie ze houdt, aantonen dat ze twijfelen of niet geloven in haar. Ze is erg sociaal en kan een gesprek uren gaande houden, ook al kent ze de gesprekspartner amper.
Ruth is explosief in alles wat ze doet en beleeft. Is ze blij: dan is ze dolgelukkig. Is ze verdrietig lopen de tranen als watervallen van haar wangen. De explosiviteit uit zich vaak in een groot enthousiasme, dat erg nuttig blijkt te zijn bij het vliegen van lange afstanden.
Tijdens haar vijfjarig verblijf in de pilotenschool heeft ze een aantal relaties gehad waarbij ze de kunst van het verleiden heeft geleerd. Ze weet hoe ze haar hoofd schuin moet houden om geïnteresseerd te lijken en met haar haren te spelen als ze interesse heeft. Deze trucjes hebben haar ook geholpen in de weg naar haar carrière. Zelf vindt ze het absoluut niet leuk om op die manier hogerop te geraken, maar ze zal alles doen om te blijven vliegen. Ook een verliefdheid faken.


" Never stop fighting until the fight is done."
― Eliot Ness

Achtergrond
Ruth's moeder was een Verde, geboren in domein één. Tijdens één van haar vele concerten als zangeres, leerde ze Ruth's vader kennen: een postbode uit Rosso. Ze wisten dat hun families het niet eens zouden zijn met hun nieuw gevonden liefde, dus vluchtten ze naar Viola. Daar werd Ruth geboren.
Ruth is enig kind in het gezin en probeert zoveel mogelijk voor haar ouders te zorgen. Daarom gokt ze vaak mee bij de Lotaria en geeft ze een deel van haar Nikkels steevast aan haar ouderpaar.


Extra
Als Ruth voor een lange periode niet kan vliegen, wordt ze onrustig. Haar enige redding is dan een goed boek, waar ze in kan verdwijnen.Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen