Foto bij O11 - Sorteerhoed

Hoi chocokikkers!
Holy crap, meer dan 90 Abo’s!!!! You kidding me?!! *faints*
WOOHOO! Jullie zijn awesome!

Sorry dat het zo lang duurde, ik was zo ziek als een hond. Won't happen again.
Het is nogal shitty weer en ik ben met mijn domme hoofd in shirts en vestjes gaan lopen. Ik ben flink in denial dat de zomer al over is (:
Hoe gaat jullie schooljaar so far?
xx

Met toegeknepen ogen zag ik een van de kreukels van de sorteerhoed bewegen, duidelijk zijn mond, gevolgd door een gorgelend geluid. Het klonk alsof hij zijn keel schraapte, waarna hij vanuit het niets luidkeels begon te zingen. Op een spookachtige melodie galmde zijn zware stem door de zaal;

Laat me toe en zet me op
Geef me een kijkje in je hoofd
Om je eigenheid te zien
En wat de toekomst je belooft

Vertrouw op mij, ik zie daar alles
Je geheimen en gedachten
Waar je hoort, wat wij van jouw
Talenten mogen gaan verwachten

Ben je kundig, wijs, gevat
Gaat jouw eerbied naar intellect
Dan zijn jouw kleuren blauw en brons
Voor jou is Ravenclaw perfect

Getuig jij van eeuwige trouw
Verdraagzaamheid, rijk aan geduld
Dan hoor jij thuis in Hufflepuff
En wordt in zwart en geel gehuld

Of ben je toch meer onbeschroomd
Onbevreesd, vol avontuur
Dan ben jij rood en goud gekleurd,
Zit Gryffindor in jouw natuur,

Heb jij ambities, ben je trots
en sluw genoeg ze na te streven
Dan hoor jij toe aan Slytherin
Zijn groen en zilver jou gegeven

Vier grondleggers zo befaamd
Van roemrijke verhalen
Maakten ook voor jou een afdeling
Om het beste uit jezelf te halen


Stomverbaasd applaudisseerde ik met de rest mee, ik was het Sorteerlied compleet vergeten. Het was ook niet zo gek; Harry had in de boeken maar twee liederen meegekregen omdat hij steeds te laat kwam. Het jaar hiervoor vloog hij Weasley’s auto tegen de Beukwilg, dit jaar was hij flauwgevallen in de trein en moest hij verplicht eerst naar de ziekenzaal. Ha, ik had iets gehoord wat Harry niet had gehoord!

Zodra McGonagall een perkamentrol uitrolde werd het stil. De indelingsceremonie begon:
‘Armstrong, Denise.’
McGonagall tuurde over haar leesbril, de groep afzoekend naar het meisje. Ik zag hoe Armstrong door de groep naar voren werd geduwd, waarop ze schuchter naar McGonagall schuifelde. Wat moest het eigenlijk rot zijn om als eerste te gaan. Zou de sorteerhoed ooit hebben geroepen ‘geen van allen, scheer je weg’?
Tracey wenkte naar het meisje en fluisterde. ‘Hufflepuff.’
‘Ravenclaw,’ mompelde een jongen naast me.
Was dit een ding? Het gokken van de afdeling? Ik keek de zaal rond en zag dat we inderdaad niet de enigen waren die overleggend smoesden. Ach, wat moest je anders doen.

Toen de hoed luidkeels ‘Hufflepuff’ uitriep, sprongen de Hufflepuffs op en juichten Armstrong toe. McGonagall tilde de hoed van haar hoofd en onder enthousiast applaus liep ze naar hun tafel.
‘Connor, Philomanius.’
Ik keek snel om, maar het roodharige jongetje had de hoed nog niet op of zijn afdeling werd al uitgeroepen.
‘…Ravenclaw!’ Ik lachte binnensmonds; haha, nerd.
‘Echeus, Rick.’
‘…Hufflepuff!’
‘Greengrass, Astoria.’
Direct keek ik naar Daphne, die zenuwachtig toekeek hoe haar zusje naar de kruk liep. Het meisje leek als twee druppels water op Daphne, maar liep met een stuk minder zelfvertrouwen. Misschien kwam het door de druk, misschien was ze milder.
Zowel de sorteerhoed als de kruk waren veel te groot voor Astoria, waardoor ze met de stof voor haar ogen en bungelende beentjes haar lot afwachtte. Daphne frunnikte aan haar mouw, ze zat opmerkelijk gespannen. Hoe erg zou het zijn als Astoria niet in dezelfde afdeling zou eindigen? Waren de Greengrasses een veeleisende Slytherinfamilie?
‘…Slytherin!’
Ik sprong op met de andere Slytherins en juichte Astoria toe. Daphne klapte het hardst van allemaal, glunderend van trots. Zodra Astoria langs haar liep, trok Daphne haar in haar armen, knuffelde haar plat en liet na een paar seconden pas los. Astoria liep naar de open plekken bij de deur en werd daar hartelijk ontvangen door de Slytherins die er al zaten. Ze schudden feliciterend haar hand en klopten op haar schouder, trots op hun nieuwe aanwinst. Ergens was het wel jammer dat ik mijn eigen ceremonie had gemist.
‘Hardwick, Lorenzo.’
‘…Gryffindor!’

Ik liet mijn blik verder glijden over Astoria’s kant van de tafel en bleef hangen bij een gorilla-achtige, mollige, bruinharige jongen. Was die marshmallow wie ik dacht dat het was? Tegenover hem zag ik een potige, grotere Slytherin, ook met bruin haar, die onnozel tegen de ander grinnikte. Dit moesten Crabbe en Goyle wel zijn. Tenzij Slytherin nog een tweede, identiek stel idioten had, maar daar ging ik niet vanuit.
Ik leunde een stukje voorover, hopend langs Goyle te kunnen kijken. De aanwezigheid van die twee duidde immers op het gezelschap van een veel interessanter iemand, een veel beter uitzicht. Jammer genoeg zat hun protegee veilig verscholen achter het brede lijf van Goyle. Het enige wat ik kon zien waren een paar bleke vingers die ongeduldig op de tafel tikten. Ik had hem nog nooit gezien, niet in levende lijve, maar ik was er zeker van dat ik staarde naar de vingers van Draco Malfoy.


.

Reacties (16)

 • BOOKWURM

  Draco! Yasss give me my baby(baby)(H)

  3 jaar geleden
  • Stag

   Aww yeah!! Absoluut! All je Draco-needs zullen worden vervuld komende weken! ^^ Bedankt voor het volgen van de story en je leuke reacties!!! ^^ xx

   3 jaar geleden
  • BOOKWURM

   Whoop whoop. Misschien krijg ik dan ook weer inspiratie voor m'n eigen Draco story als ik jouw beschrijvingen van hem lees. En graag gedaan hoor. Dit verhaal is echt goed.

   3 jaar geleden
 • Draxo

  Draakje Draakje DRAAKJE!

  3 jaar geleden
  • Stag

   DRAAAAAAAAACOOO!! ^^ En hij komt nog veel vaker straks!! ^^ Bedankt voor je reactie! xx

   3 jaar geleden
 • Pindakaaz

  Weer een geweldig hoofdstuk! En wauw! Zelf het lied van de sorteerhoed geschreven! Supervet!

  3 jaar geleden
  • Stag

   Yaaay dankjewel!!! Appreciate it!! ^^ Bedankt voor je reactie en het volgen!! ^^ Xx

   3 jaar geleden
 • Pour

  Draco! Yes!(K)

  3 jaar geleden
  • Stag

   YES! Do we want more or less Draco in this story? MORE. En dat komt er ook! Bedankt voor je reactie !! ^^ xx

   3 jaar geleden
 • Slughorn

  Oeh! Draco *Wenkbrauwwiebel *
  Heb je het lied van de sorteerhoed zelf geschreven? Want hij is vet!

  3 jaar geleden
  • Stag

   Oeh indeed!! Het snoepje van de week komt eindelijk in ons beeld ^^ En ja, ik heb hem zelf geschreven, ik was er even nerveus over dus BEDANKT dat je hem vet vindt!!! Happy to hear!! ^^ Bedankt voor je reactie/compliment en het volgen van de story! ^^ xx

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen