||Rosemary Tyler Ahotley

Vermoeid stap ik mijn vaders nieuwe BMW M2. Een verhuizing van Nederland naar Amerika is niet niets en van een gedeelte van de grandioze vergoeding die mijn vader heeft gekregen heeft hij de nieuwe auto gekocht. Niet dat je mij hoort klagen.
      'Ik heb honger,' klaagt Fleur terwijl ze aan de andere kant van de auto uitstapt.
      Ik daarentegen sta aan de grond genageld, starend tegen het enorme huis tegenover mij. Het huis is sowieso ouder dan ons voormalige huis in Nederland, maar ook minstens twee keer zo groot. En ons vorige huis was zeker niet verkeerd. De voorkant van het huis is wit en verschillende ramen, waaronder twee erkerramen. Ik weet dat een van kamers met de erkerramen van mij is, maar zal het degene aan het linkerkant van het huis zijn, of die aan de rechterkant?
      Direct is mijn vermoeidheid verdwenen en ren ik enthousiast achter mijn vader aan.
      Onderweg hoor ik mijn zusje iets in de richting van 'schijtlelijk huis' mompelen en ik rol mijn ogen. Ik heb de verhuizing inmiddels geaccepteerd, maar van Fleur valt dat niet te zeggen. Het is echter niet mijn probleem: ze maakt het zichzelf alleen maar moeilijker.
      'Jouw kamer zit aan de linkerkant,' zegt mijn vader. Hij gooit de krakende deur open en werpt me een enthousiaste grijns.
      Ik ren door het dolle heen door de hal en ik kom terecht in de woonkamer. Tegen de muren staan twee lange, sierlijke trappen. Een die leidt naar het linkerkant van het huis en de ander naar het rechterkant. Ik sprint de met tapijt-beklede linkertrap op en huppel zowat door de gang. Ik tel in totaal vier deuren voor ik bij de laatste, lila gekleurde deur aankom: mijn kamer. Een gevoel van verbazing overweldigt me, in ons oude huis bestond de eerste verdieping uit vier deuren in totaal. Dit huis is immens groot.
      Veelte hard gooi ik mijn kamerdeur open, wat ervoor zorgt dat er een harde klap door het huis galmt. Direct valt mijn oog op het grote erkerraam met een ingebouwd bankje aan de linkerkant van mijn kamer en met een glimlach loop ik eropaf. Ik neem plaats op de zachte kussens en laat een diepe zucht horen. Ik heb uitzicht op het bos en afwezig staar ik naar de vele bomen waar ons huis omringt mee is. Mijn leven heeft een draai van 360 graden gemaakt. Zo leid je een perfect leven met geweldige vrienden in Nederland en de volgende dag zit je in Amerika, in een erkerraam, starend naar een bos. Te gek voor worden.
      Langzaam bekijk ik de rest van mijn kamer. Mijn hemelbed staat al en het zelfde geldt voor mijn bureau en mijn boekenkast, maar voor de rest staat alles in dozen in mijn kamer verspreid. Dan wordt mijn blik getrokken door iets anders in de kamer: een open haard met daarnaast een stapeltje gedroogd hout en latjes.
      'Oh mijn god,' schreeuw ik enthousiast. Mijn eigen open haard, waarmee ik mijn kamer zo warm kan stoken als ik wil! 'Ik kom nooit meer uit deze kamer.'

Het eerste hoofdstuk, wat denken jullie ervan? C:
AL VIJF ABO'S YAAY!!

Reacties (1)

  • SPECS

    Ben benieuwd, vooral naar hoe je dit verhaal met dat andere wilt mixen, lijkt me lastig om ze synchroon te houden.

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen