Foto bij 25.

Terwijl donkere wolken samenhingen boven Erebor staarde Terwyn verloren uit het raam, ze zat hier nu al dagen alleen, ze liep verloren in haar eigen koninkrijk.
Vind haar maar een aansteller maar ze wist echt niet hoe ze zich moest gedragen en wat ze moest doen zonder Frerin en Thorin, en ja ze trokken wel vaker ten strijde met hun vader en grootvader maar deze keer duurde het gewoon zo lang. Deze keer was er al zoveel gebeurt in de afgelopen twee jaar, ze had een zoon gekregen, een dochter verloren. Deze keer was koning Thror ook thuis gebleven. Dis liep ongerust door Erebor te ijsberen wachten op haar man, en Terwyn zat verloren in haar kamer met haar zoontje Farryn, wachtend op haar lieve Frerin. Terwyn had geen idee waarom ze zo bezorgd was, andere keren leek ze veel kalmer, ze waren dan ook nog nooit zo ver getrokken en hadden ook nog nooit zo’n grote strijd moeten voeren en al zeker niet zonder koning.
Andere keren zag niemand erop tegen om ten strijde te trekken deze keer had Terwyn angst gezien in de ogen van dwergen, natuurlijk toonden Thrain en zijn zonen Thorin en Frerin nooit hun angsten maar andere hun blik zei genoeg. In deze strijd zouden er verliezen zijn, er zouden opnieuw vrouwen gaan huilen en kinderen zouden weer hun vader verliezen, nu nog meer dan anders. Terwyn kon zich ook gewoon niet inbeelden wat ze zou moeten doen zonder Frerin. Hij betekende alles voor haar. Frerin was de liefste en misschien zelfs de grappigste dwerg in heel Erebor, hij had Terwyn al altijd op haar gemak gesteld en ook in alle moeilijke momenten was hij degene die haar altijd wist te kalmeren.
Hij kuste haar op de meest onverwachte momenten, gaf de liefste complimentjes en deed niets liever dan zijn oudere broer plagen samen met Terwyn waardoor arme Thorin steeds in de problemen kwam aangezien hij het grote voorbeeld moest zijn als toekomstige prins en zelfs koning, gelukkig had Thorin er in de meeste gevallen geen probleem mee en liet zijn broer en Terwyn gewoon hun gang gaan als gestoorde verliefden zoals hij hun graag noemde.
Terwijl Terwyn terug dacht aan alle mooie momenten tussen Frerin en haar deed een luide donderslag haar uit haar gedachten ontwaken waarna ze verstoord uit het raam keek waar de regen met bakken uit de lucht viel terwijl er uit de verte iets aan kwam.
Terwijl Terwyn er beter naar keek besefte ze dat het, het leger van Erebor was, ze waren terug, het was voorbij!
Terwyn rende meteen de gang op en de trap af richting de troonzaal al roepend: ‘Ze komen eraan! Ons leger is terug! Ze zijn terug!’ beneden in de troonzaal keek Thror Terwyn afkeurend aan maar opnieuw zei hij niets. Toen ook Dis al snel naast haar stond en Terwyn’s hand greep gingen de deuren open, Thrain was de eerste die binnen kwam, niet veel later kwam Farin met wat lichte verwondingen naar binnen waarna zij hem natuurlijk meteen om de hals vloog.
Terwijl Terwyn mooi op de uitkijk stond voor Frerin kwamen steeds meer gewonden naar binnen, met elke soldaat die binnen kwam kromp haar hartje meer en meer tot ze Thorin naar binnen zag komen terwijl hij een zwaar gewonde soldaat naar binnen sleepte. Hoewel beide onder het bloed zaten herkende Terwyn hen meteen ‘Frerin!’ schreeuwde ze dan ook terwijl ze meteen op hen afrenden en Thorin hielp met het ondersteunen van Frerin. Haar ijselijke gil echode door het hele koninkrijk waardoor velen nu omkeken naar hen en zagen hoe Terwyn en Thorin Frerin voorzichtig neerlegden terwijl Terwyn haar mantel onder zijn hoofd legde en zijn wonden bekeek. ‘Nee Frerin! Iemand help ons!’ smeekte ze telkens op nieuw tot Thorin haar handen vastgreep al trok ze deze al even snel weer los, ze moest hem genezen, ze was goed met wonden, dat had ze misschien wel van de elfen. Maar toen ook Dis naast Terwyn kwam zitten en ze zag hoe zowel zij als Thorin hun hoofd heen en weer schudden met tranen in hun ogen begon Terwyn ook te huilen ‘Alsjeblieft, hij mag niet sterven!’ smeekte ze.

Reacties (1)

  • Croweater

    Ja, dat zag ik al aankomen. ):

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen