Foto bij [22]My future is my past

yeah weer een:D have fun!!:)

Ik pak Carlisle zijn hand en trek hem naast me op de bank. ‘Jullie zijn nog steeds gelukkig met elkaar?’ ik krijg een geacteerde glimlach op mijn gezicht. ‘Ja, heel veel. Anders zou ik straks niet met hem mee gaan naar Azië.’ Mijn moeder haar gezicht verstrakt. ‘Azië’ brengt ze er geschrokken uit. Vol overtuiging knik ik. ‘We zijn jong willen de wereld zien en mensen helpen die onze hulp nodig hebben.’ Smoezen smoezen smoezen daar zal dit gesprek uit bestaan. ‘Een kennis van mij heeft een groot zeiljacht met bemanning. Ze willen ons mee nemen naar Nederland. Vanaf daar kunnen we als bemanning mee op een ander schip die ons naar India leid.’ Staat Carlisle me bij. Al hoe wel het laatste deel gelogen is lijkt mijn moeder ook zijn verhaal te geloven. Gelukkig maar.
Mijn moeder heeft mijn hoofd tussen haan handen en kijkt me bezorgd maar ook streng aan. ‘Je moet wel goed oppassen en uitkijken hé. Je weet maar nooit waar je in terecht komt of wat je tegen komt.’ Ik knik trouw. ‘Ja moeder. Natuurlijk zal ik uitkijken. Ik wil ook nog langer blijven leven.’ Nog veel langer dan een gewoon leven als het aan mij ligt. Denk ik er achter aan. ‘Weet u of Marie thuis is?’ Vraag ik aan mijn moeder voor we weg willen lopen. ‘Ze woont nu 2 straten verder op. Op nummer 67 uit mijn hoofd. Ze is getrouwd en is ingetrokken bij haar man.’ Met grote ogen kijk ik mijn moeder aan. ‘Getrouwd.’ Mijn stem hapert en schiet een paar octaven omhoog. ‘Dat meen je niet.’ Mijn moeder knikt van wel. ‘Haar ouders hebben een geweldige man voor haar gevonden.’ Ze is dus uitgehuwelijkt. Ik druk nog een kus op mijn moeders wang en geef mijn vader ook nog een stevige knuffel en zwaai dan terwijl Carlisle en ik de straat uit lopen. ik loop de route die mijn moeder vertelde en kom bij een redelijk groot huis uit. Hij staat los van de andere en het ziet er goed verzorgd uit. Ik open voorzichtig het tuinhekje en loop het gazon op. Ik kijk drie keer na of ik echt wel voor nummer zevenenzestig sta voor ik aan klop. Na nog geen minuut gaat de deur al open. Voor mijn neus staat Marie. Mijn grote ogen kijken we elkaar aan. Wat is ze veranderd. Ze is echt een vrouw geworden. ‘Lilla?’ ‘Marie?’ vragen we tegelijk aan elkaar om elkaar vervolgens in de armen te vliegen. ‘Wat zie je er goed uit.’ Zeg ik terwijl ik haar nog net niet fijn druk. We laten elkaar los en kijken elkaar met een glimlach aan. ‘Wat hoor ik, getrouwd?’ haar glimlach word groter en ze knikt. ‘Ja, hij is echt geweldig. Je moet hem ontmoeten. Waarneer gaan jullie weer weg?’ ik haal mijn schouders op en kijk vragend naar Carlisle. ‘Over 6 dagen moeten we bij de kust zijn. Dan vertrekt ons schip.’ Antwoord hij. Marie pakt mijn arm en trekt me mee naar binnen. ‘Tijd genoeg om bij te kletsen dus.’ Hij lach verontschuldigend naar Carlisle die me lachend aan kijkt en ons naar binnen volgt.
Ik neem nog een laatste slok uit mijn glas water als de deur open gaat. ‘Schat ben thuis.’ Roept een mannen stem door het huis. ‘In de woonkamer.’ Roept Marie terug. De woonkamer deur gaat open een net geklede jonge man komt de leefruimte in gelopen. Marie staat op en loopt op de jonge man af. Ze drukt hem een kus op zijn lippen en geeft hem een knuffel. Ik sta op en loop naar hem toe. Ik glimlach en steek mijn hand uit. Hij pakt mijn hand aan en lacht terug. ‘Jij moet Lilla zijn als ik me niet vergis.’ Ik knik. ‘Helemaal goed. en u bent?’ Hij werpt zijn blik op Marie. ‘Heb je niet eens over me verteld.’ De geacteerde verbaasdheid laat ons in de lach schieten. ‘Ik ben Mark du lare. Maar noem me maar Mark.’ Ik knik. ‘Leuk je te ontmoeten Mark.’ Ook Carlisle stelt zich netjes voor. ‘Dus dat is jou man?’ vraagt Mark aan mij. Ik schut mijn hoofd. ‘Nee, vriend. We zijn nóg niet getrouwd.’ De schijn zullen we hier moeten we hooghouden. Alles gaat hier als een lopend vuurtje rond. ‘Waarneer is de datum?’ Stuitert Marie er tussen terwijl ze hyper op en neer springt. ‘Ik wil wel helpen organiseren.’ Een tweede stem galmt door mijn hoofd. De stem van Alice. Die zou dat ook zo graag willen zeggen. Ik schut mijn hoofd. ‘Dat duurt nog een tijdje. We gaan nu eerst naar Azië voor een paar jaar.’
Ik druk een kus op haar wang en knuffel haar nog een stevig. Carlisle pakt mijn hand en samen lopen we weg van het huis. In ons eigen huis maak ik snel wat te eten voor mezelf terwijl Carlisle wat broodjes maakt voor morgen voor onderweg. Na wat gegeten te hebben wens ik Carlisle een goede nacht en verdwijn naar mijn kamer.

Reacties (13)

 • MoonLove

  JAAAAAAAA nu denk je ow god ze gaat weer reacties zetten enuh jaaaaaah want ik heb een topideexDgeen idee hoe het verhaal verdergaat tot 25 k dacht lees deze toch ook nog ff maar wat nou als ze in de toekomst is zeg maar weer met Emmet dat ze de hele tijd heeft uitgezeten al die jaar en dan komt ze het nageslacht van haar beste vriendin tegen(A)whaha ja was maar ideetje heb laatste tijd weer erg last van ideeën opdoen enzo

  xXxxx hvj(K)(L)

  9 jaar geleden
 • Vancha

  dit is VET(dance)

  9 jaar geleden
 • breakingsoul

  top!!

  9 jaar geleden
 • LeaMichele

  snel verder
  <3

  9 jaar geleden
 • LittleLilla

  Geweldig (:
  Dit was het wachten waard!
  Gaat alles weer beter met je? Ik hoop het!
  Snel verder <3

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen