[19-07-2015, FLORIDA]

Het drama dat zich vorige week voltrok op het cruiseschip 'Maricruiser' krijgt nog een extra wending. Het schip, volgeboekt met 1600 passagiers en 180 bemanningsleden, verging vorige week na een explosie in de machinekamer. Door het snelle handelen van de bemanning en de aanwezigheid van andere schepen in de buurt, zijn er uiteindelijk 1489 passagiers in veiligheid gebracht. Van de bemanning kwamen 78 leden om. Nu blijkt dat, enkele uren nadat het al vergaan was, enkele passagiers nog in leven waren door middel van een luchtbel die was ontstaan op de bodem van het schip. Olga Volkov is de enige overlevende. Ze wist te ontsnappen met een duikuitrusting die in het schip lag. De 27-jarige vrouw is een week lang in een duiktank gehouden, nadat ernstige verschijnselen van Caissonziekte zich opdeden. Deze ziekte ontstaat wanneer het lichaam niet op tijd kan wennen aan een enorme druk, die in dit geval van het water kwam. Inmiddels is Volkov overgeplaatst naar het ziekenhuis in Florida, waar ze rustig alle gebeurtenissen probeert te verwerken.
'De mensen beneden hebben hun leven gegeven om mij te redden,' huilde ze. 'Maar ik ben mijn man kwijt geraakt, dus ik weet niet wat ik nu nog moet. Het bedrijf heeft me een enorme som geld aangeboden als schadevergoeding, maar wat is geld in vergelijking tot je ware liefde?'

Een professioneel duikteam heeft inmiddels de afdaling gemaakt tot het wrak. Hierbij zijn verschillende aangevreten lichamen gevonden, waaronder dat van een jong meisje.
'Ik had Sammy graag mee willen nemen,' zegt Olga, 'Maar haar moeder wilde haar kind niet afstaan. Ze was in paniek, dan doen mensen rare dingen.' Volkov zal nog een week in het ziekenhuis blijven, waarna ze verder zal proberen te gaan met haar leven.
'Er zijn al verschillende televisie shows die mijn verhaal willen horen en ik ga zeker een boek schrijven over mijn traumatische ervaringen. Ik hoop hier gewoon zo snel mogelijk overheen te komen,' aldus de geëmotioneerde vrouw.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen