Bonjour! Ik ben Mare, de rechter van Magialanda. Ze hebben me gevraagd een column over mezelf te schrijven. Zoals je misschien al gemerkt hebt, heb ik een verslaving aan veel dingen in andere talen zeggen, zo zeg ik bijvoorbeeld heel vaak "bonjour" in plaats van "hallo". Rechter zijn lucht mij heel erg op. De goede worden niet veroordeeld en de slechte (als je dat zo kan zeggen, het is natuurlijk allemaal veel gecompliceerder) gaan de gevangenis in. Ik ben rechter geworden en geen advocaat, omdat ik graag het laatste woord wil hebben. Ik weet het, ik zie er niet echt uit als een rechter, ookal ben ik 26, van rechters verwacht men vaak dat ze ouder zijn. Ik ben net klaar met de studie. Vanaf jongs af aan wilde ik al rechter worden. Mijn grootmoeder was ook rechter en ik denk dat ik het gen van haar geërfd heb. Ik houd van discussiëren en ben altijd in voor een praatje. Vaak zal je me zien met haar wat ik echt geprobeerd heb om in een staart te doen, maar mijn plukjes zijn altijd wat eigenwijs, net als ik, eigenlijk. Ik houd erg van lezen en je zal me ook zeker vaak in de boekhandel of bibliotheek zien staan. Ik ben altijd in voor een praatje, rechters zijn niet zo streng en conservatief als iedereen altijd maar denkt. Vooral mijn buren in domein Verde zijn erg aardig. Heel erg toevallig, mijn lievelingskleur is groen, net als het domein! Ik heb een zwak voor oude talen en als je er iets vanaf weet, of een mooie legende kent, zal ik zeker bereid zijn die te horen. Al helemaal als er een koekje aan te pas komt, ik hou namelijk erg van snoepen.
Naast mijn liefde voor boeken heb ik ook veel liefde voor dieren. Ik heb zelf twee konijnen en ze zijn geweldig. Twijfel niet als je een (dieren)oppas nodig hebt, ik heb er bijna altijd tijd voor! Je kan me herkennen op straat, doordat ik vaak zonder oortjes door de buurt loop. Gewoon, even weg van alle zorgen die rechter zijn met zich mee brengt.
Wat ik heel erg belangrijk vind, is vrijheid. Veel mensen zeggen dan: 'Maar je bent rechter! Je stopt mensen in de gevangenis! '
Dan zeg ik: 'Ja, dat klopt. Maar die mensen hebben wel de vrijheid zich te verdedigen. Als je in een ander land bent, dan heb je vaak niet eens de vrijheid om een advocaat in te huren.' En daar vinden ze me dan wel weer gelijk in hebben.
Mijn guilty pleasure is toch eigenlijk wel mijn haar blauw verven. Ik heb groen/blauwe ogen en donkerbruin haar. Ik vind mensen met gedipdied lichtblauw haar echt heel erg gaaf! Muziek geeft me ook echt een kick, muziek maken en filmmuziek luisteren is iets wat ik heel erg graag doe. Ik vind filmmuziek fijn om naar te luisteren, omdat er veel verhalen achter zitten. Orkesten vind ik ook heel erg mooi en ik ga graag zelf naar concerten. Ik hoop dat ik jullie allemaal nog eens tegenkom in de domeinen van Magialanda!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen