Foto bij Opdracht 4 Themawedstrijd Mythische Wezens van OperaGhost

Mythisch wezen; Draak
Naam: Eagoné, de vurige wind
Leeftijd: 35
Uiterlijk; Van kop tot staart is hij 8 meter lang, zijn vleugels hebben een spanwijdte van 20 meter en hij in van grond tot schouders 2,75 meter hoog. Over zijn hele lichaam lopen blauw-paarse schubben, met uitzondering van zijn vleugels, die zijn parelmoer van kleur. Zijn staart loopt uit in een giftige pijlpunt. Zijn ogen zijn geheel groen.
Speciale krachten; Zoals alle draken kan hij vuurspuwen en vliegen. Wat uitzonderlijker is, is zijn gifstaart. Er zijn vele giftige drakensoorten, maar slechts enkelen hebben hun gifblaas aan het staartuiteinde.
Woonplaatst: De kasteelstallen.
Geboorteplek: Bergen
Familie: Moeder vermoord door een ridder op een wit paard. Vader onbekend, veel familie is verdwenen omdat ze gouden of platina schubben hadden.
Heeft een hekel aan; Eenhoorns en glimmende mannen, rottend voedsel.
Hobby's: Karpers uit de vijver stelen en omhoog gooien.
Favoriete eten; Houdt ontzettend van vers vlees. Eet liever geen voorgedood voedsel. Vindt een mondgevoel erg belangrijk. Half geflambeerde, half spartelende ratten gaan er altijd wel in.
Beroep; Rattenvanger en vervoerder
Doel in het leven; Eagoné wilt graag dat de draken weer onbezorgd kunnen leven. Hij zou graag zijn eigen vreedzame drakenkolonie stichten. In tegenstelling tot sommige andere draken koestert hij geen wrok tegen mensen en gelooft hij dat zij naast elkaar kunnen leven. Eagoné kent helaas weinige echte draken, hij voelt er hierdoor ook wat voor om samen te leven met alle draakachtigen zoals wyverns en basilisken. Het belangrijkste is dat hij een plek voor zichzelf vindt waar geen eenhoorns hem lastig kunnen vallen.
Relaties;
-Meester: Aetia
-Beste vriend: Gaelwe, de basilisk die in de waterbron op het erf woont. Gezien het drakenhart altijd vurig is, kan het geen kwaad dat het vuur uit de ogen van de basilisk vlam vat om het hart. Eagoné geeft Gaelwe altijd de restjes rat die hij zelf niet meer hoeft.
-Vijanden; het witte paard in stal 4 en de tinnen ruiter met een groot glimmend mes.
-Tolereert; Chirp, de kleine blauwe vogel

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen