Foto bij Hoofdstuk XXIX

Een extra lang hoofdstuk om duidelijk te maken waar iedereen is in het verhaal.

Freya bonkte kwaad op de deur. "Charon laat me hier uit!" Ze bleef op de deur slaan tot ze besefte dat ze al ruim een half uur niemand had gehoord. Hades niet, Genevieve niet. Zelfs Rosa was er niet geweest. Ze liep naar een raampje en keek erdoor heen. Ze kon de drie verschillende uitgangen hier zien. De Elyzeese velden, Tartarus en de middelste. Niet dat die echt een naam had.
De deur achter haar ging open en ze keek om. Eden. Freya schrok. Zij was er natuurlijk om wraak te nemen. Eden liep naar binnen met in haar hand een bord met koekjes. "Hoi."
"Hoi," fluisterde Freya terug.
"Ik heb koekjes bij me. Dat was je natuurlijk al opgevallen. Sorry. Ik dacht dat je misschien hongerig was, dus heb ik ze expres meegenomen." Freya glimlachte. Dat was lief van haar.
"Bedankt." Er viel een stilte. Eden rilde ineens en zette het bord op tafel. Ze wilde de kamer uit lopen, toen Freya haar weer aansprak. "Hé, Eden?"
"Ja?"
"Waar is iedereen? Ik heb al ruim een half uur niemand gehoord." Eden haalde diep adem en ging op bed zitten. "Eden?"
"Freya, er is iets raars aan de hand, met iedereen. Hades werd gemarteld door een oude vijand en ieder kind van hem had daar last van. Het was zo raar en apart. Ze proberen nu alles recht te zetten, maar iedereen denkt dat dat nogal wat zal worden." Freya keek haar aan.
"Ik denk dat ik al weet wie het was, Eden. Ik heb in de kamer wat gevonden. Moet je kijken." Freya haalde een briefje onder het bed vandaan en gaf het aan Eden.
"O, hemel. Dit moet ik aan Hades geven. Maar..."
"Dan moet de deur op slot. Is niet erg. Ga!" Eden knikte en rende de deur uit.

Genevieve knuffelde de tweeling zoveel mogelijk om hen af te leiden van de pijn die ze alle drie voelde. Mensen, wat was dit erg voor de veertienjarige. "Het komt goed. Pap en mam komen zometeen."
Ariadne schudde haar hoofd en Dorcas snikte. Genevieve voelde een steek in haar hart. Het deed haar zoveel pijn om haar zusjes zo te zien. De goden hadden hen naar een kamer gebracht waar ze verzorgd konden worden. Apollo had aangeboden om ze voor de zekerheid Ambrozijn te geven, maar de drie hadden het afgewezen. Ze hadden het niet nodig, wisten ze.
Opeens ging Ariadne overeind zitten. Ze voelde over haar lichaam en stak zichzelf zachtjes. "De pijn is weg." Dorcas knikte.
"Bij mij ook," zei ze zachtjes. Genevieve glimlachte.
"Dat is mooi. Meisjes, ik wil dat jullie naar Arion gaan en samen met hem naar een meisje genaamd Denise opzoek gaan, oké?" De meisjes knikte en flitsten weg.
Xeno stond ineens in de deuropening. "Genevieve?" Ze zuchtte. "Heb je veel pijn?'
"Ach, het kan erger," lachte ze.
"Kan ik iets voor je doen?"
"Nee hoor. Het is oké, denk ik."
"Dat denk ik niet," klonk de stem van een oud bekende, voor hen allebei. Arve verscheen in de hoek van de kamer. Genevieve schoot overeind. "Hallo, Genevieve. Ik ben weer terug."
"Arve, wat..."
"Is dit je man?" vroeg hij, terwijl hij met een mes in zijn hand naar Xeno wees.
"Ja." Arve lachte maniakaal en gooide het mes naar Xeno. Xeno kon nog maar net optijd weg duiken. Genevieve schrok. Wat was er mis met hem? "Xeno, gaat het?"
"Niet zolang ik hem nog niet heb kunnen uitschakelen," gromde hij.

Carden voelde de pijn langzaam uit zijn lichaam trekken, terwijl Alysia naar hem toe kwam met een kommetje water. "Hoe voel je je nou?"
"Belabberd. Maar goed genoeg om Hades te zoeken en hem ervoor in elkaar te slaan."
Alysia lachte. "Dat wil je wel vaker."
"Hij verdient het nog steeds." Carden knuffelde zijn vrouw en kuste haar op haar voorhoofd. "Waar is Arion?"
"Hij is op zoek naar Apollo, hoewel ik me afvraag waarom het zo lang duurt."
Ach, Arion was een tiener, natuurlijk duurde dat lang. Het zou vreemder zijn geweest als het maar drie seconden had geduurd. "Komt goed. Dus... wanneer mag ik mijn vader in elkaar slaan?"
"Van mij mag het altijd, zolang jij jezelf maar niet verwond."
Carden kuste haar nog harder.
"Ach, Carden. Geniet nog maar van je vrouw nu het nog kan." Cardens ogen werden groot. Kronos' stem weerklonk door het gehele deel waar hij woonde.
"Laat jezelf zien, schoft!" Alysia ging klaar staan om te vechten, maar dat hoefde niet eens. Ze werd neergeschoten door een pijltje met verdovingsmiddel, net als in die tienerserie die Arion keek. The Vampire Days of zoiets. Carden draaide zich om, om Kronos neer te slaan, toen hij zelf ook neerviel.

Hades en Athena liepen woedend door Olympus, op zoek naar Zeus. De oppergod moest weten van de terugkeer van hun vader. Voor de zoveelste keer. Maar het zou niet lukken met alleen Athena, Hades en Xeno. Ze zouden het met zijn alle moeten doen.
Athena was nog steeds een beetje paniekerig over haar zoon. Voor een godin van de wijsheid, wist ze niet zo goed wat ze moest doen, eigenlijk. Hades liet haar stoppen met lopen en keek haar in de ogen. "Athena, je snapt toch wel dat als Arve zich met de strijd tegen Kronos en Rhea gaat bemoeien,..."
"Ja, Hades, ik weet het," zei Athena snel.
"Goed dan. Zullen we gaan?" Athena knikte. Ze duwden de deuren van Zeus' kamer open en liepen naar binnen. "Zeus, we hebben een groot probleem!"
Zeus keek op. "Wat is er Hades?"
"Is het genoeg als ik zeg dat het om Kronos en Rhea gaat?"
Zeus sprong op en keek de twee aan. "Wat is er aan de hand?"
"Arve had Hades gemarteld en flapte er toen uit dat Kronos en Rhea hem van alles hadden aangedaan. Hij zei dat ze van alles van plan waren met ons."

Arion gilde van angst toen de tweeling van Hades ineens voor hem stond. "Meisjes, wat doen jullie hier?"
"Genevieve zei dat we jou moesten zoeken om samen met jou naar een meisje op zoek te gaan."
Arion knikte. "Oké. Hoe heet het meisje?"
"Denise. Genny zei dat we naar haar toe moesten, neefje."
Arion knikte opnieuw. "Dan gaan we maar," zei Arion.
Ze flitsten met z'n drieën naar de wereld en belandde voor een huis. Arion voelde gewoon dat hier iemand woonde met de naam Denise. Hij belde aan en wachtte tot er iemand op deed.
Maar wie open deed verbaasde hem. Het was Rosa. "Rosa?"
"Hoi, kom binnen. Ik heb Denise al wat verteld." Dorcas en Ariadne liepen naar binnen en liepen naar de kamer waar Denise was.
"Je bent ervan op de hoogte dat Denise de dochter is van Dionysus?"
"Yep. Maak je geen zorgen. Ik ben bezig met een bloedoffer, zodat Apollo niet met Denise hoeft te trouwen maar met Freya."
Arion knikte. Apollo en Freya, dat kon. Apollo met zijn nichtje. Nah-ah. Dat zou niets worden.
"Goed dan, wat moet ik doen?"

Reacties (1)

  • Duendes

    Oh SHIT Arve hou op, nee, doe niet zo gosh help
    En AAHH CARDEN NEEE
    En meer AAAHH

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen