Ik heb zojuist 45 blije hoofdjes op 45 sticky notes getekend en die op mijn kast gehangen......

Dat hele gesprek met Madelief had me aan het denken gezet. Ik was tot een conclusie gekomen, en misschien was dit niet wat Madelief had bedoeld, of nou ja, ik wist bijna wel zeker dat dit niet was wat ze bedoelde, maar ik wist wat ik moest doen. Ik moest geen zielige puber meer zijn en dat ik actie moest ondernemen. Ik moest wraak. Maar, nu was er iets ergers om me zorgen over te maken. In het weekend was er een feestje geweest en... Het was uit tussen Jin en Yoonga. Ik had er serieus om gehuild, zo erg vond ik het. Jin en Yoonga waren gewoon voor elkaar bestemd. Het was Percy die me het had verteld over de telefoon. Het ergste was nog, dat alles één groot misverstand was, maar ze het maar niet goed wisten te krijgen. Jin had Yoonga betrapt terwijl hij stond te zoenen met een andere jongen. Percy had gezegd dat hij van iedereen die hij kende, Yoonga de laatste persoon zou zijn die vreemd zou gaan en daar was ik het helemaal mee met hem eens. Jin was woedend weg gerend en Yoonga had hem proberen te stoppen en probeerde het uit te leggen, maar Jin sloeg Yoonga en was naar huis gerend. Steeds als ze elkaar tegen kwamen begon Yoonga te huilen en smeekte hij Jin op zijn blote knieën het uit te leggen maar Jin werd alleen maar boos en zei dat hij genoeg wist en geen uitleg nodig had. 'Weet jij wat Yoonga dan zou willen uitleggen? Was het werkelijk een misverstand?', had ik Percy gevraagd. Percy vertelde me dat Yoonga tegen hem had gezegd dat hij zo dronken was dat hij amper kon nadenken en dat die vreemdeling hem opeens begon te zoenen. Eerst was hij in verwarring er van uit gegaan dat het Jin was en daarna was hij gewoon zo verward dat hij hem niet op tijd had weg geduwd. En dit was dus waarom ik een hekel had aan alcohol. Plotseling schrok ik op, mijn telefoon ging. 'Hallo met Yusaku.' 'Yusaku!' Mijn hart kneep samen, het was Yoonga. 'Yusaku ik zweer het ik zou nooit vreemd gaan op Jin het was allemaal een misverstand ikhoudzoveelvanhemikwilhetgoedmakenmaarhijluistertniet.', snikte hij. 'Yoonga kalm aan, haal even rustig adem.' 'Yusaku kun je alsjeblieft met Jin prateeeen?' Ik zuchtte. Maar toen dacht ik aan hoe gebroken ik zou zijn als zoiets ooit met mij en Keyon zou gebeuren en zei: 'Wat wil je dat ik tegen hem zeg?' 'Dat het nooit minn bedoeling was en dat ik niet goed kon nadenken met mijn stomme dronken kop en dat hij mij eerst kuste en ik niet hem en dat ik van Jin houd en-' 'Oké oké ik snap het, het komt goed, echt.' 'Dank je.', snikte Yoonga. Ik rolde even met mijn ogen. Wat een muts.
'Hey Jin.' 'Wat wil je, Yu?' Ik schrok om Jins agressieve toon. Sinds het uit was had hij zich afgezonderd van ons vriendengroepje, hij kwam niet meer oefenen met de band en had de hele klas verteld dat hij gewoon hetero was. 'Je hoeft niet boos tegen mij te doen hoor.', mompelde ik beledigd. 'Ik wil je zeggen dat Yoonga echt niet-' 'Oh natuurlijk, je staat aan Avocado's kant! Ik had nog maar heel even hoop dat je werkelijk met je vriend wou praten maar je neemt het alleen voor die zwakkeling op die niet eens recht in mijn gezicht kan zeggen dat hij niet meer van me houd!' 'Hij houd nog wel van je, zielsveel! Alsjeblieft Jin, laat het hem gewoon uitleggen en alles komt goed!' 'Oh ik hoef hier echt geen uitleg over hoor. Iedereen denkt dat Yoonga zo aardig is maar ik weet wel beter, dit alles was gewoon een ziek spelletje voor hem.' En toen hing Jin op. Ik dacht even na en besloot toen Keyon te bellen voor hulp. Hij was erg geschrokken over het nieuws en, arme jongen, ik kon horen dat hij ook bijna zat te huilen omdat hij zo geschrokken was. 'Ik denk dat je het niet via via moet gaan proberen uit te praten. Misschien kunnen iets regelen waardoor ze het toch onder vier ogen uit kunnen praten..', zei Keyon bedenkelijk. Ik stemde daar mee in en bedankte hem voor het advies. Mijn beltegoed raakt echt op, dacht ik terwijl ik Percy weer belde. Na een kwartier hadden we eindelijk een idee. Misschien was het geen meesterlijk plan, meer het was altijd het proberen waard. We zouden onze leraar economie vragen om ons voor de opdracht van die volgende dag in een groepje met z'n zessen te zetten. Waarschijnlijk zouden ze dan weer ruzie gaan maken en dan moesten we hun wel dwingen het goed te maken omdat we anders gewoon niet konden werken als ze steeds ruzie maakten. Als ik er zo over nadacht, was het een oerstom idee. Ik hoopte dat het goed zou gaan...

???

Welke idioot had die filmpjes online gezet!? Als ik die persoon ooit tegen zou komen, dan zou ik 'm eigenhandig de nek omdraaien! Alles liep helemaal in de soep nu de Wisselaar opeens zo veel aandacht kreeg. Mensen zouden het nog gaan merken als hij weg was en waarom konden die pestkoppen hem nooit alleen laten?! Door vrienden te worden met die Yusaku was mijn plan al in gevaar, maar nu stond het echt op spannen! Hij was de een van enige Wisselaars op heel Yuki, deze kans mocht mij hoe dan ook niet ontnomen worden!

Reacties (2)

  • DeNaamIsGideon

    Vanaf nu heet dit laatste persoontje officieel Mysterieuze Iets.

    3 jaar geleden
  • Snapple

    Oeh wie is die mysterieuse iets:O

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen