Anne Ramsey


'I'm taking the vegetarian spaghetti,' zei ik toen ik de menukaart had bekeken. Het was niet echt een verrassende keuze, want ik koos negen op de tien keer wel iets met pasta. 'Nadieh, do you know already what you're gonna get?'
Mijn zus keek op van haar kaart en grijnsde geniepig naar Alexis. 'Depends. Is Alexis gonna pay for my meal?'
Alexis rolde zijn ogen. 'You can pay for it yourself,' mompelde hij al brommend.
Nadieh deed alsof ze verontwaardigd was. 'What happened to your Latin American hospitality?'
Hij pikte die opmerking niet waardoor hij Nadieh haar zin gaf. 'Okay, fine. My treat. Choose whatever you want.'
'Yaay!' klapte ze blij en gaf mij een knipoog. Ik lachte en schudde mijn hoofd. Ze kon het toch nooit laten.
Nadat we op ons gemakje gegeten hadden, was het al vrij laat en ik was verrast dat het al volledig donker was buiten. We liepen terug over het Rode Plein dat er bijna magisch uitzag 's avonds, vooral de Saint's Basil kathedraal. Ik ging wat dichter bij Alexis lopen en liet mijn hand in de zijne glijden. Ik vond het altijd fijn om hand in hand te lopen, hoe cheesy dat ook was, het gaf me gewoon een verliefd gevoel.
'Gawd, I feel like I'm the third wheel,' klaagde Nadieh.
'Don't worry, we're on our way to your boyfriend's hotel,' grijnsde ik naar haar. Het was handig dat alle hotels van alle teams in dezelfde buurt lagen, dan hoefden we nooit ver te gaan. Zo lag het hotel van Chili maar een straat verder van die van de Engelsen, die we als eerste tegenkwamen. Aan de ingang zei ik nog gedag tegen Nadieh die stond te popelen om Theo te zien. Morgen speelde hij al z'n eerste wedstrijd!
'I'll text you when I go back to the apartment, alright? Don't make it too late with pitbull,' treiterde ze me nog.
In het hotel waar het Chileense team verbleef, keek ik mijn ogen uit. Dit was zeker een vijf sterren hotel, maar ja, wat had je anders verwacht voor voetballers.
'Wow, not a bad hotel to stay in!' zei ik en keek bewonderend naar het plafond waar een grote kristallen kroonluchter hing.
Alexis lachte. 'I know! And then you haven't even seen my room!' knipoogde hij cheeky.

Theo Walcott


Vandaag stond de eerste wedstrijd uit de groepsfase op het programma. Engeland moest het opnemen tegen Japan, een land dat we zeker niet mochten onderschatten. Helaas startte ik op de bank en moest toekijken hoe mijn concurrenten van onder andere Liverpool en Manchester United de voorkeur kregen. Ik hoopte dat ik tegen de volgende wedstrijd manager Southgate kon overtuigen van mijn capaciteiten. Ik was niet naar Rusland meegekomen om reservespeler te zijn!
Voor de volkliederen begonnen, zocht ik mijn plaats op de bank en scande met mijn ogen de tribune af naar de plaats waar de WAG's zaten. Ik spotte Nadieh bij Andriani, Jack Wilshere's vrouw. Ik zwaaide nog, maar ze merkte het niet op. Ik wilde nog een tweede keer zwaaien totdat Alex zich begon te bemoeien.
'Waving at the wifey?' zei hij op een luchtig toontje, maar ik hoorde een spottende ondertoon. Ik was meteen op mijn hoede. Na alle commotie op het Arsenal feestje afgelopen maand was de vriendschap tussen Alex en mij wel definitief voorbij.
'Shame, isn't it? Starting on the bench...' probeerde hij toen om me op stang te jagen.
Ik kneep mijn ogen samen en was niet onder de indruk. 'You're starting on the bench as well so I guess we're even.'
Hij trok er zich weinig van aan. 'We'll see who Southgate is gonna sub on first, mate.'
Tot mijn grote ergernis werd het inderdaad Alex die vóór mij het veld mocht betreden. Ik mocht de laatste vijf minuten nog invallen, wat niet echt de moeite was, maar als speler moest je nu eenmaal doen wat de manager je opdroeg.
Nadat de wedstrijd eindigde met een nipte 1-0 overwinning voor Engeland ging ik snel douchen en repte me naar de spelerslounge. Ik was niet echt in de stemming om lang in de kleedkamer te hangen.
'Hi babe! Sorry you didn't start. Maybe the next game. Surely Southgate is gonna rotate his team,' zei Nadieh en kuste me even op de mond.
'I hope so,' zuchtte ik en zag toen Alex binnenkomen. Daar had ik geen behoefte aan. 'C'mon, let's get out of here, love.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen