Wat vooraf ging:
"Je beantwoord mijn vraag niet. Ben. Je. Op. Mij. Uit. Gekeken" spel ik voor hem.
"Tuurlijk niet. Maar waarom maakt het je niet uit hoe mijn broers vriendin heet?" hij kijkt mij boos aan.
"Nou gelukkig, dat je niet op mij uit bent gekeken" zeg ik wat meer tot rust gebaart.
"Trouwens heb je überhaupt al eens geprobeerd om mijn broer te leren kennen?" roept Tom nu.

"Uhm, nou eigenlijk" probeert zij. Ik wordt nu echt laaiend. Ze moet toch verdomme weten hoeveel Bill voor mij betekend. Als ze geen moeite wilt doen om hem te leren kennen, dan weet ik niet of ik wel een relatie met haar wil hebben. "Bill en ik. Wij zijn" ik vouw mijn handen in elkaar. "Ga alsjeblieft weg".
Plots wordt er op de deur geklopt. Ik weet niet waarom maar vraag toch "Ja?". Nikki steekt haar hoofd tussen de deur "Sorry dat ik stoor. Ik wilde voor Bill en mij wat drinken halen. Jullie ook wat?". "Niet een handig moment, Nikki" zeg ik eerlijk. Zij kijkt even naar de grond en zegt dan "Sorry".
"Ik wil eigenlijk wel een cola met drie ijsklontjes" zegt Alice. Ik kijk boos naar Alice en vervolgens kijk ik weer naar Nikki "Voor ons niks. Ze gaat zo weg". "Ik ga helemaal niet weg" roept Alice kwaad. "Oké, sorry. Ik ga al. Een cola dus" zegt Nikki en kijkt verontschuldigend naar mij. Daarna is ze weer weg.
Ik heb even een moment nodig om terug te gaan naar waar we mee bezig waren. Eerlijk gezegd wilde ik ook wat drinken. Nou ja, misschien krijg ik haar de deur uit en neem dan zelf die cola. Ik bedoel ze is geweldig en vooral in bed, maar het feit blijft dat ze Bill niet wil leren kennen. Ja, rot dan maar op "Ga alsjeblieft weg." Ze kijkt me heel even aan voordat ze antwoord "Maar ik wil bij jou blijven".
"Wat is Bill's lievelingskleur?" vraag ik. "Weet ik veel". "Als je zelfs dat niet eens weet. Ga dan maar weg" zeg ik. "Ik ken je broer niet goed. Lekker belangrijk. Ik ken jou. Daar gaat het om." zegt ze. "Je gaat met hem op de lip zitten als je mee wilt gaan op tour. Maar dan alsnog vind je het niet belangrijk dat je hem leert kennen. Nu ga je in elk geval niet mee op tour." zeg ik wat rustig, maar mijn woede is niet helemaal weg. "Prima" zegt ze wat vel. Ze loopt daarna op mij af om mij te zoenen. Ik sta daar maar. Nog steeds geïrriteerd omdat ze mijn Bill niet wil leren kennen. Ze staat nu recht voor mij en gaat met haar hoofd naar voren. Klaar om mij te kussen. Ruw doe ik mijn hoofd opzij. "Dan niet" zegt ze en ze loopt weg.

"Hier is de cola. Hé, waar is ze heen?" vraagt Nikki die met een cola in haar hand binnenloopt. "Ze is naar huis gegaan" zeg ik en pak de cola van haar over. "Wat was aan de hand? Wil je erover praten?" vraagt ze. "Ik praat wel met mijn broer" zeg ik schouderophalend.
"Je weet toch dat je met mij kunt praten? Dat ik geïnteresseerd in je ben? Dat ik wil weten hoe het werkelijk met je gaat" zegt Nikki heel serieus en die woorden maken me laaiend. Laaiend omdat zij geïnteresseerd is in mij maar mijn vriendin niet zo geïnteresseerd is in Bill. "Waarom kan Alice niet zoals jou zijn" zeg ik boos. "Hoezo? Wat is er dan?" vraagt ze nogmaals. "Is het oké als we er later over hebben?" vraag ik.
"Tuurlijk. Zullen we misschien een film kijken dan kan je gedachten verzetten. Ik heb het nog niet met Bill besproken, maar hij wil vast ook meekijken." ze loopt naar mij toe en slaat mij op mijn schouder. Weer wil ik kwaad worden. Kwaad omdat zij wel geïnteresseerd is. Maar misschien is een film kijken inderdaad een goed idee. "Mag ik hem uitzoeken?" zeg ik. "Als het horror is, moet Bill wel meekijken" zegt ze en glimlacht. "Ach durf je het niet alleen." plaag ik haar.

"Ah. Daar ben je, mijn schattebout" zeg ik zodra ik haar samen met mijn broer in zijn kamer zie staan. Ze loopt op mij af en kust mij heel zachtjes en kort op de mond "Tom en ik gaan een film kijken naar zijn keuze. Kijk je mee?" .
"Als hij horror kiest moet ik wel hé" zeg ik en knipoog naar mijn broer. "Dat zei zij net ook." zegt Tom.
Ik zie aan hem dat hij een ruzie heeft gehad met Alice en er eigenlijk over wilt praten. "Nikki, wil je alvast naar beneden gaan?" vraag ik en geef haar een kus op haar wang zodat ze weet dat ik het goed bedoel. Ze draait zich om naar Tom en zegt "Wanneer wil je nu iets bij mij kwijt? Ik kan ook helpen."
Ze wist wat ik bedoelde en ik pak haar van achter vast. Mijn armen zijn nu om haar middel en haar rug tegen mijn bovenkant aan. Ik fluister in haar oor "Dat moet je hem niet kwalijk nemen, Zo zijn wij gewoon." ze zucht en zachtjes vraagt ze "Moet ik echt weg?".
"Nee" zegt Tom.Ik kan haar gezicht niet zien maar ik weet dat haar gezicht oplicht. Tom gaat op zijn bank zitten en zegt dan "tenzij jullie er zo bij blijven staan natuurlijk". Ik weet namelijk dat mijn liefste graag met mijn broer een goede band wil opbouwen, dus laat ik haar snel los en ik ga naast hem op de bank zitten. Zij loopt naar het bed, die wat verder van de bank staat, toe en gaat erop zitten.
"Ze wil je niet leren kennen" zegt hij. "Dump haar" zeg ik. "Daar zal ik al aan te denken." antwoord hij. "Nou om haar meteen te dumpen. Misschien begrijpt ze niet hoe belangrijk Bill voor je is?" oppert Nikki. Ik schud mij hoofd "Dat hoort ze te weten." "Ik weet niet alles wat je hoort te weten. Dus misschien weet zij dit niet" zegt ze wat vel. Oeps. ik had dat niet moeten zeggen. Ik zie dat Tom nadenkt, maar ik weet dat hij niemand wilt die zich niet in mij kan interesseren. Ze vervolgt rustig "Anders probeer je het tot haar door te laten dringen. Als ze dan nog steeds mijn geweldige Bill niet wil leren kennen, dump haar dan."

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen