Foto bij 017

Laiza Emanuel Grey

Het moment dat ik de slaapkamer binnenkom plof ik op mijn bed neer. Als ik wat hoor kraken wordt ik herinnerd aan het briefje wat zojuist in mijn zak werd gestopt. In een snelle beweging haal ik hem uit mijn zak en ga dan op mijn buik liggen zodat niemand kan zien wat ik in mijn handen heb. Ik vouw het briefje open en zie dat er gekrabbeld het woord 'Sorry' op staat. Gelijk komt het gezicht van degene die dit briefje aan mij had gegeven , ik bedoel in mijn zak gepropt , in me op. Zijn grijsblauwe ogen die zelfs nu en dan een twinkeling bevatten. Snel stop ik het briefje onder mijn matras , net voor de rest van de meiden die bij mij op de slaapzaal liggen binnenlopen. Aan de andere kant van de slaapzaal was het bed van Lavender Brown die tegen haar buurvrouw een verhaal aan het vertellen was over haar zomer. Het bed rechts van mij behoorde tot Hermione , we kunnen goed met elkaar overweg maar we zijn nu ook weer niet elkaars beste vriendinnen. Het bed rechts van haar is van een andere Gryffindor studente. Volgens mij is haar naam Aimy , want ondanks dat we al een jaar op dezelfde kamer liggen heb ik ongeveer vier keer met haar gepraat waarvan geen enkele keer een voorstelrondje was. Er gaat een gerucht over haar dat ze iets heeft gedaan met Blaise , net zoals er een gerucht rond ging dat ik iets met Draco had. Maar nadat Draco had gezegd dat ik het verzonnen had , was dat gerucht na een paar dagen waar er lachende mensen langs kwamen ook weer verdwenen. Naast 'Aimy' ligt Padma Patil , haar zus was vorig jaar een prefect van Ravenclaw. Trouwens nu ik daarover denk , Hermione was die van Gryffindor. De meiden beginnen wat te babbelen over van alles en nog wat en ik praat gezellig mee. Uiteindelijk zijn we een keer in slaap gevallen , want de volgende morgen wordt ik in dezelfde kleding wakker als ik de avond ervoor aan had. Ik sta op , ga me douchen en keer weer terug in de slaapkamer met mijn schooltenue aan. Ik pak de boeken die ik die dag nodig heb en stop ze in mijn tas om dan naar de gemeenschappelijke ruimte te gaan waar Ginny al half slapend op een stoel zit.
"Hee luilak" , zeg ik net voordat haar ogen open schieten. Een glimlach verschijnt er op haar mond als ze ziet dat ik het heb gezegd.
"Ja , we hebben een snurker dus mijn nachtrust was niet zo fantastisch", vertelt ze. Ik lach door de woorden die ze net sprak en samen wandelen we de leerlingenkamer uit , richting het ontbijt. Iets wat er bij mij nu wel ingaat. Bij de leerlingenkamer gaan we bij Ron zitten die al bezig is met zijn ontbijt. Zelf nam ik een stukje toast die ik met marmalade had besmeerd. Daarbij schonk ik een glas sinaasappelsap in. Al pratend met Ginny over vele verschillende dingen werk ik mijn ontbijt naar binnen. Één van de onderwerpen waren de lessen van vandaag , het is maandag dus voor mij betekend dat ik het eerste uur Verweer tegen de Zwarte kunsten heb die sinds dit jaar wordt gegeven door Snape , aangezien de nieuwe professor Slughorn de Toverdranken lessen geeft. Het tweede uur heb ik verzorging van de fabeldieren en het derde en vierde uur bestonden uit toverdranken. Tijdens het ontbijt kwamen ook Harry , Padma en Hermione bij de tafel zitten om te ontbijten.
"Je raadt nooit wie ik net tegenkwam", zegt Neville die er net bij komt zitten. Iedereen kijkt op van zijn gesprek om te kijken naar wat hij gaat vertellen.
"Snape was tegen Malfoy aan het praten , maar ik hoorde dat de naam van zijn vader voorbij kwam." , zegt hij en eigenlijk vraag ik me af waarom dat nu zoiets bijzonders is.
"Laiza , ze denken dat Malfoy nu de rol van zijn vader heeft overgenomen. Zeker nu die in Azkaban zit!", fluistert Hermione in mijn oor. Verbaasd kijk ik op , Draco een Dooddoener? Nee toch?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen