Foto bij Van nul naar honderd (in een maand)

Hoewel het collegejaar pas een maand geleden begonnen is, voelt het inmiddels alsof die rustige zomervakantie inmiddels alweer een hele tijd geleden is. In die tijd ben ik voor mijn gevoel alleen maar druk geweest. Waar ik in de zomervakantie tijd had om uitgebreid films en series te kijken, er zomaar op uit te trekken, uren rond te fietsen en flink te denken: 'wat zou ik nu eens gaan doen?', heb ik het gevoel dat ik tegenwoordig niet meer stil zit en altijd wel wat te doen heb. Binnen een maand ben ik van nul, lekker rustig aan doen, naar honderd, mijn hoogste versnelling, gegaan. En eigenlijk heb ik daar helemaal geen problemen mee.
Dus Charlotte, waar ben je dan zo druk mee geweest?
Om te beginnen hielp ik mee met het organiseren van de introductieweek van de eerstejaars van mijn studie. Dit was superleuk, maar dit betekent wel dat je er een week lang elke dag van 's morgens tot 's avonds mee bezig bent (en dan ook nog sociaal moet doen) en daarnaast ook nog wat aan je studie moet doen. Spoiler: naast naar colleges gaan krijg je dan niet veel gedaan.
Vervolgens had ik een week om hiervan uit te rusten, waarin ik dus opeens wel aan de slag moest voor mijn studie, en ook nog zorgen dat ik dat wat ik de week ervoor nog niet had gedaan een beetje inhaalde. In die week moest ik ook een hospiteeravond organiseren en houden bij mij thuis, wat ook weer leidde tot een gezellige avond met huisgenoten, had ik een repetitie van mijn zanggroepje en ook nog ergens een feestje.
De twee weken daarna heb ik als vrijwilliger op het Nederlands Film Festival gewerkt. Dit wil zeggen dat je in twee weken tijd zeven diensten van ongeveer zes uur draait, dus dat je 18-24 uur per week werkt (naast je fulltimestudie). Je krijgt dan een pas waarmee je gratis naar alle films van het festival kunt, maar ik had om eerlijk te zijn maar één keer tijd om te gaan. Daarnaast had ik in die twee weken namelijk ook nog een verjaardag, twee presentaties, verschillende inleveropdrachten en een tentamen waar ik allemaal tijd aan kwijt was.
En heb ik nu naar die twee weken dan eindelijk rust? Nee, ik had vandaag nog een tentamen, heb 's middags en 's avonds op de universiteit meegeholpen met een open dag voor masters (als werkstudent) en heb morgen een sollicitatiegesprek (want een bijbaantje moet er nog best bij kunnen) en eventueel een kroegentocht van mijn studievereniging waar ik nog heen kan. En ik moet niet vergeten dat ik nog een cadeautje voor mijn broer moet kopen. Had ik trouwens al gezegd dat ik deze week ook nog drie commissievergaderingen heb (gehad)?
Het is niks bijzonders - zo veel mensen zijn zo veel bezig. Het is hartstikke normaal voor een gemiddelde student om naast je studie nog actief te zijn bij een vereniging van het een of ander, commissies te doen, een bijbaantje te hebben en/of bezig te zijn met vrijwilligerswerk en daarnaast ook nog te proberen een sociaal leven te onderhouden. Je moet ook helemaal niet denken dat ik aan het klagen ben over hoe druk ik het heb, want ik vind het heerlijk. Het voelt fijn om dingen te doen, alsof ik eindelijk mijn leven op orde krijg en ik mijn tijd tenminste nuttig besteed. Als het zo voelt, laat me dan maar doorrollen in een van mijn hogere versnellingen. Laat me dan zelfs maar voor eeuwig twintig zijn. Misschien vind ik het fijn om geen tijd te hebben om te stoppen en na te denken over alles wat niet goed zou kunnen zijn.
Maar voor vanavond besloot ik toch alles wat ik nog voor mijn studie zou moeten doen even opzij te zetten, om mezelf toch even een pauze te gunnen. Zo had ik gelukkig toch eindelijk weer eens tijd om eens iets te schrijven.
Ik ben ergens heel trots op mezelf.

Let the good times roll - believe me, you're doing fine

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen