We used to have it all, but now's our curtain call
So hold for the applause, oh
And wave out to the crowd, and take our final bow
Oh, it's our time to go, but at least we stole the show
At least we stole the show

- Kygo

Het publiek stond recht om te applaudisseren. Harry Styles boog nog een laatste keer in het Barbican, schoentoppen net tegen elkaar en baton in de handen die zich op zijn rug bevonden. Louis keek naar hem zoals hij altijd deed. Hij kon het niet helpen en hij wist intussen al dat het hopeloos was om zichzelf tegen te houden. Hij wist dat zijn ogen altijd bij Harry zouden eindigen.
De derde cyclus was goed gegaan. Harry had gekozen om zijn periode af te sluiten met Berlioz's Symphonie Fantastique. De nadruk lag op de luchtigheid en het mysterieuze in het stuk. Het is prachtig geworden, natuurlijk wat bitterzoet, maar misschien was dat enkel Louis' perceptie. Hun optreden zou binnen enkele maanden op BBC te zien zijn.
Louis keek rond naar de andere muzikanten terwijl hij zich een weg langs hen heen baande naar zijn vioolkoffer. Niall had Zayn's stokken en deed alsof hij Gladys ermee op het hoofd wou slaan, terwijl Zayn zijn eigen kuif afschermde. Ze lachten, blozend van het succes en de adrenaline. Eleanor was aan het praten met één van de tweede violisten en rolde met haar ogen.
Louis staarde haar jaloers aan. Het voelde alsof zijn leven uit elkaar zou spatten. Het concert, Berlioz, alles was bijkomstig. Want het was nu een maand geleden en Harry had hem nog steeds niet vertelt over de brief. Hij had ook nog geen hints laten vallen over wat hij zou gaan doen na zijn periode in het LSO en Louis had er ook nog niet naar gevraagd. Hij had Harry geobserveerd terwijl hij nieuwe kunst kocht voor zijn flat (goed teken) en terwijl hij praatte over hoe graag hij Mahler's eerste symfonie zou dirigeren later dit jaar (slecht teken). Louis werd gek van de gedachten tot wat al die dingen leidden. Hij voelde zich een sukkel, omdat hij het niet gewoon durfde vragen. Louis zuchtte en blonk Thunder op voor hij hem terug in de koffer legde. Hij vraagt zich waarschijnlijk af waarom ik nog niets gezegd heb. Over ons en hoe het met ons verder moet in de toekomst. Maar hij heeft zelf ook nog niets gezegd, dus... Louis haalde zijn schouders op.
Blijkbaar was hun relatie niet serieus genoeg voor Harry om hem te betrekken in grote beslissingen, zoals of hij al dan niet naar een ander land zou verhuizen. En dat is geen probleem. Ik denk toch dat dat geen probleem is. Louis' handen begonnen te beven en hij was zo gefrustreerd met zichzelf.
"Tommo," Niall klopte hem op de arm. Louis keek op, verbaasd over Niall's serieuze uitdrukking.
"Horan?" vroeg hij onzeker. Hij stond langzaam op, trok aan de onderkant van zijn jas en legde zijn kuif goed. Hij zette zich onbewust schrap. "Is er een probleem?"
"Ja, man. Er is een probleem. Een groot probleem." Het huilen stond Louis nader dan het lachen. Hij zweefde al zo lang op dat punt, dat hij nu die blok in zijn maag gevaarlijk voelde bewegen, terwijl hij naar Niall staarde.
"Je weet toch wel dat het al eeuwen geleden is dat je nog eens deftig dronken geworden bent met mij." Louis was zo opgelucht dat hij moest lachen, wat er dan weer voor zorgde dat Niall verbaasd keek. Dat leidde er dan weer toe dat Louis nog meer moest lachen. Hij zwierde zijn arm rond Niall's schouders en leidde hen beide naar de opbergplaats voor instrumenten.
"Het plan is, Nialler. Wij gaan naar de afterparty. We stappen meteen op de bar af en bestellen hun grootste, moeilijkste en kleurrijkste cocktails met paraplu's" Niall knikte.
"Goed, goed."
"...en kronkelrietjes. En we gaan ermee rond zoals we onze dagelijkse whisky drinken, doodserieus."
"Ik denk dat ik je tot nu toe kan volgen." zei Niall heel serieus. Hij was dan ook altijd toegewijd bij alles wat voor plezier zorgde. Louis kon het niet helpen en neep nog wat harder in zijn schouder. Hij gaf hem een kus op zijn slaap en zei: "Dat is mijn jongen."
"Ik begin wat jaloers te worden!" Louis draaide hen rond, hun instrumentkoffers sloegen tegen elkaar. Harry keek hen beiden aan van de andere kant van de kamer, leunend tegen de muur en zijn kostuumvest over zijn arm. Hij leek een model uit GQ. Louis zette meteen zijn zwoelste blik op en leunde met opzet wat dichter naar Niall. Heel dicht bij zijn oor en hij fluisterde, maar zijn blik verliet die van Harry niet.
"...en wie het meeste parapluutjes in Harold's enorm grote bos krullen steekt zonder dat hij het door heeft is de winnaar." Niall barstte in lachen uit en sloeg op Louis' kont, terwijl hij iets mompelde in de trend van 'fookin' genious'. Niall wandelde weg en van zodra hij niet meer te zien was, stapte Louis dichter naar Harry.
"Hey, love." Een zoete glimlach bloede op Harry's gezicht, zijn beide kuiltjes kwamen tot leven en Louis gaf hem een kus.
"Je was geweldig, zoals altijd."
"Zwijg," zei Louis, trots op zichzelf.
"Dus je bent nu met Niall? Ik zal je niet vastbinden Louis; ik wil alleen dat je gelukkig bent." Louis trok zijn neus en zette een stapje terug toen twee bassisten de hoek omdraaiden. Hij wist dat Harry dat enkel voor de grap zei, maar het voelde als een steek.
"Ik heb er wel aan zitten denken," knikte hij. "Ik heb het overwogen. Blond en die dingen. En dat exotisch Iers accent, zo verleidelijk."
Harry lachte met zijn hoofd in zijn nek, blozende wangen door plezier. Louis stak intussen Thunder veilig weg en toen hij terug bij Harry was grinnikte hij nog steeds. Hij zag er zo jong uit soms. Louis hield ervan wanneer Harry eruitzag als een vijftienjarige.
"Je zult het eerste tegen Gladys moeten opnemen." zei Harry terwijl hij een hand op Louis' onderrug plaatste en hem naar de lobby leidde. "En hoewel je een eerlijke kans krijgt..."
"Schat jezelf niet te hoog in Tommo." zei Louis en hij imiteerde Harry's trage, droge opmerking. "Ja, je hoeft het er niet zo dik op te leggen, Styles."
"Ze zou je domineren."
"F*ck off!"

Afspeellijst
+ Stole the show - Kygo
+ Symphonie fantastique - Berlioz
+ Symphony No. 1 - Mahler

Ello!

Please let me know what you think! I'd really like to know!

Greetz!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen