1| The Visit

Door: Alternatief
Onderdeel van: Second Chance | A Harry Potter Story
Laatst bijgewerkt: 4 maanden geleden
Geactiveerd op: 4 maanden geleden

breed | medium | small

~~


Eindelijk na zoveel tijd zijn mijn ouders weer thuis na een drukke week bij het ministerie. Beide hebben een baan op het ministerie en hebben dus belangrijke taken op zich genomen. Niet gek dus dat ik ze eigenlijk nooit zie.
      "Hé mam. Hé pap." Ik omhels ze als ze de woonkamer in komen gelopen. Mijn moeder geeft mij een kus op mijn hoofd en loopt dan weg naar de keuken. Met een koffie alleen voor haar en mijn vader komt ze terug de keuken uit. Ik open mijn mond om daar wat van te zeggen, dat ik misschien ook koffie wil, maar laat het daarbij.
      "Waarom ben ik niet naar Zweinstein gegaan?" Het is de zoveelste keer dat ik deze vraag stel, maar ik moet een antwoord hebben. Ik vraag me nu al af sinds mijn elfde waarom ik daar niet heen kon gaan. Ik lees allemaal verhalen van anderen in de krant. Ik wil dat ook. Ondertussen is het al te laat met mijn achttiende jaar. Dus de kans krijg ik niet meer.
      "Je weet dat het niet veilig was Zara", zegt mijn moeder streng. Ik kijk teleurgesteld naar de grond. Ik verwachtte dat antwoord wel, maar toch komt het wel weer hard aan. Omdat ik weet dat ik een van de weinige ben die niet naar een tovenaarsschool is geweest. Terwijl mijn ouders duidelijk van een volbloed familie komen en juist voor zulke scholen moeten zijn. Ik ben echter opgegroeid in een klein dorpje, waar ik op een kleine publieke dreuzel school les heb gehad. Nu wonen we inmiddels wel weer in het grote Londen, alleen maar door de banen die ze nu hebben.
      "Dat is onzin en dat weet je", schreeuw ik naar ze terwijl ik naar boven ga. Ik weet gewoon dat er meer gaande is dan dat ze mij vertellen. Waarom lieten ze mij niet gaan, terwijl iedereen wel is geweest. Elke keer als ze weer thuis zijn hebben we dezelfde discussie. Alsof we nergens anders meer over kunnen praten.
      "Zara kom terug"
      "Je tante komt zo over vijf minuten op bezoek"
Hopeloos als die poging was kom ik terug naar de woonkamer, waar mijn beide ouders met over elkaar heen geslagen armen naar mij staan te kijken. Ik zucht en weet dat ik als ik geen problemen wil nu mijn excuses aan moet bieden.
      "Het spijt me", zeg ik lief. Ik ben echt te aardig voor mijn ouders. Maar ik weet dat ik met boos blijven doen niets beter maak. En mijn tante komt, van mijn moeders kant, en die heb ik nog nooit gezien. Dus daar kijk ik naar uit. Ze schijnt heel anders te zijn dan mijn moeder. Dat vind ik prima.
Ik kijk op mijn horloge en zie dat de vijf minuten om zijn en op dat moment verschijnseld een vrouw midden in de woonkamer. Dat is mijn tante.
      "Hoi Azra", mijn moeder loopt naar haar zus toe en geeft haar een snelle kus op haar wang en kijkt dan naar mij. Ik begrijp dit als teken dat ik naar ze toe moet lopen. "Hoi Azra, ik ben Zara."
Ze neemt me gelijk in een omhelzing en ik krijg gelijk geen lucht meer. Ik probeer naar adem te happen. Als ze dat ziet laat ze gelijk los.
      "Sorry. Sorry. Zara jij ziet er echt zo groot uit al. Echt zoals ik me voor had gesteld" Ik lach naar haar en maak een wegwuif gebaar alsof het niet uitmaakt dat ze mij pijn heeft gedaan. Ik maak een kort praatje met mijn tante zodat ik haar een beetje leer kennen en zij mij.
      "Hoe graag zou jij naar Zweinstein willen?", vraagt ze dan opeens. Ik kijk haar verschrikt aan. Ik had die vraag niet zo ineens verwacht. "Heel graag"
      "Maar dat was niet voor waar je gekomen was", zegt mijn moeder dan tussen de gesprekken door en kijkt Azra boos aan.

~~
Kudo Door naar het volgende hoofdstuk

Reacties

  1. boerin
    boerin 4 maanden geleden

    Oeh, die tante zal wel iets met het teletijdsreizen te maken hebben!!:)

Details

3 (0 | 0)

AL

698

160 (0)

Share