Weerwolven > Dooddoeners (5)

De Dooddoeners mogen 's nachts uit hun schuilplaats binnen Hogwarts komen en iemand uitkiezen die ze zullen vervloeken met de vloek des doods. Diegene zal de volgende ochtend niet meer wakker worden.

De Dooddoeners zijn:
~ Bellatrix Lestrange
~ Lucius Malfoy
~ Barty Crouch Jr.
~ Amycus Carrow
~ Alecto Carrow


Ziener (1)

De ziener Sybill Trelawney zal elke nacht in haar glazen bol kijken om per nacht 1 iemand anders te bespioneren. De ziener mag delen wat ze geleerd heeft, maar moet ook oppassen dat ze niet te veel opvalt, aangezien ze een gevaarlijke speler is voor de Dooddoeners.


Genezer (1)

Madam Pomfrey voelt zich elke nacht verschrikkelijk sinds ze te horen heeft gekregen van de dooddoeners binnen Hogwarts. Elke nacht zal ze dan ook 1 iemand in bescherming nemen tegen het kwaad door die persoon te verstoppen in de ziekenboeg. Ze mag er echter ook voor kiezen om zichzelf te beschermen en het mag ook niet twee dagen achter elkaar dezelfde persoon zijn. Ook mag ze niet het onschuldige meisje beschermen. Madam Pomfrey word hiervan niet op de hoogte gebracht. Alleen de spelleider en de beschermer weten wie er beschermd word die nacht. Als Madam Pomfrey 1 van de geliefden beschermd en diens geliefde sterft, zal de beschermde geliefde nog steeds sterven wegens liefdesverdriet.

Onschuldige / Stiekeme meisje > Dubbelspion (1)

Severus Snape heeft een belangrijke en gevaarlijke taak, zich onder de Dooddoeners begeven. Hij mag meedoen met de Dooddoeners in het stemmen, maar hij moet ook zijn best doen om zo onopvallend mogelijk de Dooddoeners te ontmaskeren wanneer het overleg en de stemming in de grote zaal overdag plaatsvind.


Heks (1)

Minerva McGonagall heeft twee spreuken tot haar beschikking, deze vergen echter zoveel moeite dat zij ze maar twee keer kan gebruiken. Eentje om iemand weer tot leven te wekken en eentje om een persoon te vermoorden, eentje erger dan de Avada Kadavra-vloek, want je ziel zal gescheiden worden van diens lichaam en oplossen in het niets. Wanneer ze 's nachts op patrouille is en ze vind het slachtoffer mag ze dus eenmalig kiezen of ze diegene weer tot leven wekt. Als zij 's nachts een verdacht figuur door de gangen ziet lopen, zou ze zo maar eens de dodelijke spreuk kunnen gebruiken en vermoord ze dus iemand. Ze mag de spreuken ook op zichzelf gebruiken.


Jager (1)

Rubeus Hagrid is ondanks zijn over het algemeen vriendelijk karakter zeker niet iemand die de Dooddoeners moeten onderschatten. Ook hij dwaalt over het terrein heen om toezicht te houden. Als de Dooddoeners hem vermoorden of hij word terechtgesteld kan hij in een laatste ademteug nog een spreuk uitspreken. Die persoon zal samen met hem sterven.

Cupido (1)

Horace Slughorn is 1 van de docenten toverdranken die Hogwarts kent. In 1 van zijn lessen had hij laatst Amortentia behandeld en uiteindelijk had hij besloten om zijn eigen versie uit te testen op twee nietsvermoedende studenten. Op de eerste nacht kiest hij twee personen uit die hij met een Amortentia drankje aan elkaar koppelt. Deze personen zullen beiden wakker worden en elkaars rollen zien. Vanaf dat moment is het hun taak om samen het spel te overleven, ook als 1 van de 2 een weerwolf blijkt te zijn. Sterft er eentje, dan sterft de ander van liefdesverdriet. Slughorn heeft na de eerste nacht gelijke rechten als een student, McGonagall had hem namelijk betrapt en hem als straf opgelegd dat hij niets meer uit mocht halen en zich maar beter tot zijn diner feestjes kan houden als alles weer voorbij is.

Zondebok (1)

Sirius Black word bij een gelijke stemming al snel bestempeld als Zondebok. Velen denken dat hij een Dooddoener is vanwege zijn verleden en het feit dat zo goed als niemand van zijn onschuld af weet in de Potter-kwestie. Ze voelen zich dan een stuk minder schuldig als ze het dan maar op hem afschuiven.
In diens laatste adem mag Sirius nog twee namen noemen die de volgende dag niet mogen stemmen.


Burgemeester > Schoolhoofd (1)

Albus Dumbledore is natuurlijk het bekende schoolhoofd van Hogwarts. Hij heeft een extra stem en zijn stem is ook doorslaggevend wanneer die 50/50 verdeeld zijn, mits Sirius Black nog leeft, dan word hij als Zondebok aangewezen. Gaat het schoolhoofd Albus Dumbledore dood dan komt er voor GEEN nieuw schoolhoofd voor in de plaats.

Burgers > Studenten (17)

De studenten worden 's nachts verteld dat ze absoluut niet buiten de leerlingenkamers mogen komen en ze voeren dus ook geen actie uit. Overdag krijgen ze te horen wat er die nacht gebeurd is en mogen ze stemmen om iemand te veroordelen, hopend dat dit een Dooddoener is. Stemmen ze verkeerd, dan sterft er een onschuldige of iemand die ze nog hard hadden kunnen gebruiken.

De studenten zijn:
~ Harry Potter
~ Ron Weasley
~ Hermoine Granger
~ Ginny Weasley
~ Luna Lovegood
~ Neville Longbottom
~ Oliver Wood
~ Dean Thomas
~ Seamus Finnigan
~ Lavender Brown
~ Parvati Patil
~ Cho Chang
~ Fred Weasley
~ George Weasley
~ Lee Jordan
~ Hannah Abbott
~ Draco Malfoy

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen