Foto bij Hoofdstuk 1.

Ik leg mijn pen op mijn bureau neer en staar naar het blad. Ik verbaas me meer om de woorden die ik opgeschreven heb, dan om het feit dat het helemaal in hanenpoten gekladderd staat. Maar het staat er. De tekst staat er. Het is uit mijn tenen geperst en komt uit het diepste van mijn hart maar er staat iets. Al weet ik nu al, zodra ik er met mijn ogen overheen scan, dat het niks is. Dat de rest van de bandleden dit niet gaan accepteren en ik ze voor de zoveelste keer weer eens teleurstel. Maar dat is dan niet anders.
‘Liz? Ben je zo ver? Het interview start over twee minuten.’ Ik zucht en klap het schrift dicht. Ik steek de pen door de ringgaatjes aan de zijkant heen zodat ik hem niet kan verliezen. Ik open de kamerdeur en knik naar de man die voor me staat. Zijn bruine krullen sieren zijn gezicht en hij trekt nog een keer zijn jasje recht voor hij de kraag van zijn blouse er overheen valt. Ik bekijk hem even van top tot teen voor ik braaf knik, langs hem heen loop en op mijn lip bijt om mezelf te bedwingen.
Alles wat ik nu voel, is zo onwijs fout.
‘En, heb je wat?’ Stella kijkt me aan zodra ik beneden kom. Ze is al helemaal gestyled. Haar lange blonde lokken vallen stijl over haar schouders en de voorste twee plukken zijn gekruld. Haar ogen zijn bedekt met gouden glitters, die matchen met het gouden topje dat ze draagt. Er is een kleine lijn te zien van haar bruine buik voor deze over gaat in een zwarte broek. ‘Ik heb wel wat ja.’ Mompel ik. ‘Maar dat laat ik zo zien, ik moet nu eerst naar de styling.’ Stella knikt. Zodra ik richting de grote kaptafel met bijbehorende spiegel en make-up troep die uitgestald over de tafel ligt loop, staat net mijn andere bandlid op uit de zwarte draaistoel. Noor kijkt me met een glimlach aan waarna ze me zonder iets te zeggen toe knikt. Haar bruine haren vallen in een wilde bos krullen net op haar schouders, terwijl haar ogen net niet meer schuilen onder de grote zwarte hoed die opgezet is. Ze heeft een zwart-wit gestreept topje aan gekregen met een strakke zwarte leren broek. Het misstaat haar totaal niet. Maar soms moet ik mezelf ook wel afvragen wat Noor niet kan hebben. Alles staat bij dat kind.
‘Ruby is al bijna klaar met haar interview, we moeten dus een beetje tempo maken Lizzy.’ Ingrid, de styliste glimlacht me toe, waarna ze voor mij een leren rokje op de leuning van de bank gooit, met daarop een zilver topje. Verassend genoeg wil ze dat ik ook mezelf weer in de zwarte stiletto-hakken neerzet. Ik knik en begin me als een speer om te kleden achter het kleine gordijntje dat opgehangen is. Zodra ik klaar ben kom ik achter het gordijntje vandaan en zie ik hoe Ingrid me tevreden aankijkt voordat ze de stoel naar me draait als gebaar dat ik plaats kan nemen. Snel gaat ze aan de slag met het doorkammen van mijn blonde lokken voor ze er een krultang in plaatst en alles begint te krullen. Als een soort beach-waves ontstaan pakt ze de voorste twee plukken en begint een waterval vlecht naar de achterkant van mijn hoofd te maken. Ik hoor Ruby haar stem in de kleedkamer en zie in de spiegel hoe Stella opstaat van de bank, waarschijnlijk omdat het nu haar beurt is. Ik heb ook geen idee waarom dit tijdschrift ons persé apart wilde spreken, maar het zal wel om een spelletje gaan. Ruby raakt druk in gesprek met Noor terwijl ik me weer focus op Ingrid, die nu van mijn haar is overgestapt naar mijn gezicht. Ik krijg zilveren oogschaduw op en mijn lippen worden voorzien van een felle kleur rood. Verder krijg ik een glimmende highlighter op mijn wangen en merk ik dat Ingrid tevreden is met het resultaat. Zodra ik van de stoel opsta zie ik hoe Stella alweer terug de kleedkamer in komt en het nu de beurt aan Noor is, de ruimte te verlaten. Ik loop richting de meiden toe en sla een arm om Ruby heen. ‘Ik ben zo benieuwd wat je geschreven hebt Liz.’ Glimlacht ze me toe. Ik voel mezelf meteen weer benauwd worden. ‘Je ziet het wel als ik klaar ben met mijn interview’ probeer ik er onderuit te komen. Ruby knikt waarna ze haar telefoon erbij pakt. Ze richt hem op ons en drukt op de camera knop, waarna zowel mijn gezicht als haar gezicht op het scherm verschijnt. Ik zet mijn liefste glimlach op en Ruby maakt de foto. ‘Ik zet deze wel even op twitter met een update.’ Zegt ze dan. Ik knik instemmend en dan gaat de deur open en komt Noor alweer binnen. ‘Liz, het is jou beurt.’ Glimlacht ze.

Reacties (2)

 • TAMOCHi

  AAAAAAHH SOW IS BAAAAAACK
  Guuuurl i missed youuuu
  ‘x

  4 jaar geleden
 • ZaynStylesS

  Snel verder girl! Ben ik té als ik nu al durf te beweren ik jouw grootste fan ben? ^^

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen