Foto bij Hoofdstuk 7.

‘Liz! Dit is echt geweldig!’ Kiert Stella. ‘Ik dacht dat we dan een beetje een zware beat erin kunnen gooien. Martin Garrix alike’ Zegt Ruby met een mega glimlach op haar gezicht. ‘Ik stem in! Dit kan wel een hitje worden!’ Noor gooit haar benen over elkaar heen terwijl ze in haar handen wrijft. ‘Goed gedaan Liz! Ben trots op je!’ Stella grijnst en slaat een arm om me heen. ‘Hey, niet dankzij jullie. We zijn een team, hé?’ Lach ik. ‘Dat is zeker waar.’ Grijnst Ruby. ‘Ik denk dat jullie wel klaar zijn om de nummers op te gaan nemen dan? Is het niet?’ Harry komt binnen en gooit zijn lange zwarte jas uit. Verassend genoeg heeft hij vandaag weer een lichte blouse aan met een printje erop. Ook al is de blouse best lelijk, het staat hem geweldig goed. Oh Lizzy, focus. Ik knik en leg mijn boekje weer terug op tafel. Gisteravond heb ik de teksten overgeschreven in een boekje, een speciaal boekje dat ik van mijn zusje heb gekregen. Ik ben van plan om hier alle teksten in op te schrijven die het definitief worden voor onze albums. In de hoop dat we in de toekomst nog veel en veel meer muziek mogen maken. Ik geniet hier veel te veel van.
‘Stella, ik stel voor dat we met jou beginnen. Jij mag vandaag aan de slag als eerste. Dan gaat iedereen hetzelfde stukje van het nummer zingen en zo kijken we welke stem het beste bij welk stuk past.’ Legt Harry uit.
‘Goedemorgen allemaal.’ De deur gaat open en Gerard komt binnen. ‘Ah, Geer. Precies optijd.’ Glimlacht Harry. Gerard gaat gelijk in de stoel zitten en begint aan een paar knoppen te draaien. ‘Done, alles staat aan.’ Glimlacht hij. Ik laat mezelf op de grote rode bank vallen en Ruby komt naast me zitten. Noor neemt plaats in de stoel aan mijn andere kant en Stella kruipt het hokje in. Harry legt nog een keer uit wat hij net heeft afgesproken met ons.
Stella begint te zingen en ik ben meteen al ondersteboven. Haar stem blijft me verbazen. Daarna mag Noor, dan mag ik en als laatste mag Ruby het proberen.
Gerard plakt alle stukjes achter elkaar en draait aan verschillende knoppen. Er komt een muziekstuk uit en dan draait hij aan nog een knop. Ineens is Stella haar stem door de hele studio te horen. Meteen krijgt ze tranen in haar ogen en kijken we haar alle drie aan. Ik pak haar bovenarm vast en klem mezelf er strak omheen. Dan horen we ineens hetzelfde stukje, maar in Noor haar stem. Vervolgens is mijn stem te horen en dan die van Ruby. ‘Ik denk dat Noor het mooiste klinkt hier.’ Zegt Stella terwijl ze naar Noor kijkt. ‘Ben ik het mee eens.’ Stem ik in. ‘Ja ik ook wel.’ Zegt Ruby. ‘Kijk, mijn dames beslissen zelf.’ Lacht Harry. Zijn blik brand op mij en daarna draait hij weer naar Gerard. ‘Ik vind wel dat ze gelijk hebben, Harry.’ Zegt Gerard. ‘Ik geef ze ook geen ongelijk. Top. Noor, dan mag jij terug en het nog een keer opnemen. Ik wil de druk op je schouders niet verhogen maar dit keer voor het eggie.’ Harry schenkt haar zijn bekende knipoog en Noor loopt met een lichte blos op haar wangen het hokje in. Gerard draait weer aan verschillende knoppen. Hij start de beat van het nummer en steekt zijn hand in de lucht. Hij telt af met zijn vingers van vijf naar nul en dan begin Noor het stuk te zingen. Met stralende ogen kijk ik naar mijn vriendin. ‘Hoe gaaf is dit, Liz. Onze eerste single!’ Kiert Stella blij. ‘Ik ben nu al trots op ons!’ Roept Ruby terug. ‘Nou en anders ik wel!’ Kier ik blij waarna ik lachend naar Noor kijk die de studio uitkomt. ‘Oké, nu wil ik jullie alle vier in de studio, tijd voor het refrein.’ Glimlacht Harry. We knikken en snel duikt Noor weer terug het hokje in en sluit ik aan met Ruby en Stella volgend. We nemen alle vier plaats voor de grote microfoon en Ruby legt haar vinger op het stuk waar het refrein door Stella geklad staat. Ik zie de hand van Gerard weer in de lucht en als hij weer een vuist heeft beginnen we alle vier gelijk de woorden te zingen. Tranen ontstaan in mijn ogen. Ik vind het nu al gaaf, prachtig en mooi klinken terwijl er nog niets gebeurd of gaande is.
En zo gaat het de rest van de dag door.

Reacties (2)

  • Poehler

    Eens met de reactie onder mij, zoiets mis je vaak (:

    3 jaar geleden
  • Efflorescence

    Leuk dat je het proces in de studio zo gedetailleerd beschrijft!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen