‘Mrs. Morse we zijn geen koppel meer. Ik wil graag een andere partner.’ Mijn stem houd ik zo vast mogelijk, ondanks dat ik de zorgen door mijn lijf voel gaan. Want hoe zal ik sterk blijven als ik noodgedwongen elke week 4 uur alleen met Luke moet spenderen?
Ik hoor Morse een ‘oh’ geluid maken, wat mij laten hopen dat ze het gaat veranderen. Weasley hoor ik echter ‘trouble in paradise?’ op een spottende toon vragen, waardoor ik me nijdig omdraai en hem zo’n dodelijke blik werp, dat hij gelijk zijn gelach staakt.
Morse werpt een blik op haar lijst. ‘Het spijt me Collins, iedereen is verder al ingedeeld. Goed, iedereen zoek zijn of haar partner op en-‘
‘Ik wissel met Luke.’
Geërgerd door de onderbreking kijkt ze Draco strak aan. ‘Ik ben er niet van gediend om onderbroken te worden, Mr. Malfoy.’
‘Ik wissel wel met Luke.’ Gaat Draco toch verder.
Ik zie hoe de kaken van Morse verstrakken. De spanning in het lokaal is in de korte tijd toegenomen. Zolang was Morse nog niet onze docent Potions, maar iedereen die haar kent weet hoe strikt ze is. Toch knikt ze uiteindelijk, waarna ze gelijk haar verhaal vervolgt, met een stem die duidelijk maakt dat de volgende die haar onderbreekt direct een goed aantal punten zal verliezen voor de House Cup.
Ik draai me een kwart en ontmoet de blik van Draco. ‘Dank je’ zeg ik zonder geluid, maar met ogen die mijn dankbaarheid laten kenmerken. Ik zie hoe zijn mondhoeken een stukje omhoog rijzen, waarna hij knikt en zijn concentratie naar Morse laat gaan. Ik doe hetzelfde, maar mijn aandacht blijft hangen op de blik die Luke naar Draco werpt.

Ik laat me op de stoel naast Draco zakken. Het vuur onder de ketel brandt al en Draco zit voorover gebogen, zijn ogen gericht op het boek dat open voor hem ligt. Ik voel de blik van Luke, alsof hij laser ogen heeft en met elke blik mij raakt. Niet alleen is zijn aandacht nu gevestigd op mij, Draco krijgt ook verscheidende blikken. Niet dat hij het merkt, of doet alsof hij het niet merkt en het hem anders ook niet uit maakt. Ondanks de geladen blikken van Luke focus ik me op de taak die Mrs. Morse ons heeft toegeschreven; het brouwen van een wit-sharpening potion. Eentje die we volgens haar in no-time zouden moeten kunnen creëren. Met de hulp van potion-expert Draco moet het zeker binnen de tijd lukken. Nog een voordeel van de partner switch.
‘Ken jij niet het hele boek allang uit je hoofd?’
Draco kijkt op, zijn grijze ogen vinden die van mij. ‘Ondanks wat je van me denkt, ik heb een leven Collins. Ik leer geen boeken uit mijn hoofd zoals jij dat doet.’
‘Dat deed ik alleen in mijn tweede jaar!’ roep ik verontwaardigd uit. ‘Dat je me daar nog steeds over plaagt, bewijst weer eens dat je niet erg origineel bent Malfoy.’
Een grijns verschijnt op zijn gezicht, die ik beantwoord. Dit voelt als vanouds, fijn en vertrouwd. Het laat me vollopen met goede moed. Ook laat het me beseffen dat wanneer ik me omring met vertrouwde mensen, ik heel snel en makkelijk terugval in mijn oude persoonlijkheid. Iets dat me opvrolijkt.

Reacties (2)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen