Foto bij O34 - Natural Conversation

      Mijn voetstuk is net zo snel weer onder me vandaan getrapt en ik weet dat maar nauwelijks te verbloemen met een zogenaamd verbaasde blik en een treiterend glimlachje.
      ‘Wel, wel, Draco. Is dat interesse wat ik daar bespeur?’ spin ik, het aandurvend naar hem op te kijken. Zijn gezicht is weer een en al gecontroleerde uitdrukkingloosheid, al zie ik zijn ogen flitsen ten teken van irritatie omtrent mijn woorden. Voor hij die irritatie vocaal kan uiten lijkt hij zich uiteraard weer te bedenken en hij verkiest zijn enige optie; hij loopt weg.
      ‘Laat ook maar,’ hoor ik hem mompelen, tenzij mijn verbeelding met me op de loop is. Hij verbluft me hiermee kort en is al een aantal passen bij me vandaan wanneer ik me herstel en actie onderneem.
      ‘A. Achterdochtig en Ambitieus,’ roep ik tegen zijn in donkerblauwe wol geklede rug, waarop hij tot stilstand komt maar zich niet omdraait. Ik kies er voor het op te vatten als iets positiefs en loop snel achter hem aan, waarbij ik het niet kan laten mijn ogen iets lager te laten zakken. In zijn schoolgewaad valt het normaal niet zo op, maar nu hij op maat gemaakte kleding aan heeft valt me wederom op dat zijn figuur erg… aantrekkelijk is.
      Als hij iets over zijn schouder kijkt en me met zijn blik volgt tot ik bijna bij hem ben, wordt ik geconfronteerd met het profiel van zijn gezicht, wat eveneens niet vervelend is en tegen de tijd dat ik naast hem sta ben ik mezelf in gedachten aan het vervloeken.
      ‘Moet ik er ook nog uitleg bij geven, of kan je dat zelf wel invullen?’ vraag ik, wanneer er van hem duidelijk geen reactie gaat komen. Langzaam begint hij weer te lopen en ik loop gelijk met hem op, er van uitgaand dat hij me wel op een ‘beleefde’ manier wegstuurt wanneer dit niet de bedoeling is. Niet dat ik me weg zou laten sturen, uiteraard.
      ‘Ik denk dat ik pienter genoeg ben om dat zelf in te schatten, maar mocht dat niet het geval zijn dan vraag ik er wel naar.’ En als dat geen teken is dat ik naast hem mag blijven lopen en dat we dit gesprek serieus gaan voeren, dan weet ik het ook niet meer. Dit betekend dat ik in ieder geval tot en met Z een reden heb om met hem te praten. Ik zie echter een mooie manier om die tijd in ieder geval nog eens te verdubbelen.
      ‘Voor wat hoort wat, Mal-… Draco,’ spin ik onschuldig, hem vanuit mijn ooghoeken in me opnemend. Hij rolt zijn ogen en kijkt naar me opzij, waarop ik de subtiliteit ook laat varen en hem aan kijk.
      ‘Is dat interesse wat ik daar bespeur, Payton?’
      ‘Is dat kinderachtig gedrag wat ik daar hoor, Draco?’ Hij snuift, wat ik enkel kan opvatten als een mislukte poging zijn amusement te verbergen.
      ‘Misschien,’ beaamt hij, maar voor ik hem kan onderbreken om hem te wijzen op het feit dat hij iets toegeeft tegenover mij, is hij al weer aan het woord. ‘Jij gaat eerst, ik voeg hier en daar wel iets toe mocht dat nodig zijn van mijn kant,’ belooft hij, waarop mijn wenkbrauwen omhoog schieten.
      ‘Insinueer jij nu dat wij op elkaar lijken?’
      ‘Probeer jij nu te ontkennen dat dat het geval is?’ Hierop open ik mijn mond, maar sluit hem ook weer. Ja, ik wilde het ontkennen. Nee, er is misschien geen gegronde reden om dat te doen. Ik verkies het dus er overheen te praten.
      ‘Dus. Nog iets toe te voegen aan de A, mister Malfoy?’ vraag ik braafjes, waarop hij zijn ogen rolt.
      ‘Natuurlijk, is dat niet duidelijk?’ vraagt hij, zijn wenkbrauwen uitdagend omhoog en een … aha.
      ‘Arrogant?’ spin ik liefjes, onschuldig met mijn ogen knipperend. Het levert me daadwerkelijk een grijns op, maar hij schud zijn hoofd.
      ‘Hoewel we die voor ons beiden ook wel toe kunnen voegen, doelde ik uiteraard op aantrekkelijk,’ verkondigt hij soepeltjes. Meteen lach ik liefjes naar hem, ondanks dat ik het nare idee heb dat mijn wangen wel lichtelijk vlam vatten. Hoe goed is hij precies in legilimency?
      ‘Aah, wat lief van je, maar we hadden het nu over jou.’ Waarop ik een speelse zet tegen mijn schouder krijg en we elkaar grijnzend aankijken.


Reacties (8)

 • Romanov

  Leuk leuk leuk... hopelijk is een van de twee binennkort dapper genoeg voor een move ^^

  3 jaar geleden
 • AubryVdw

  Oooh dit begint interessant te worden! Ik ben benieuwd hoe het verder gaat!

  3 jaar geleden
 • Magicsongzz

  Yesss hier word ik blij van!

  3 jaar geleden
 • Draxo

  I can feel the chemistry, go on!(A)

  3 jaar geleden
 • VampireMouse

  Aah, wat lief van je, maar we hadden het nu over jou.’

  Je ken me wegvegen geniaal!

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen