Foto bij Hoofdstuk 8.

‘Hoe was het meis?’ Mama kijkt gelijk op van de strijkplank als ik binnen kom. ‘Ik ben nu al trots mama. Het wordt allemaal zo gaaf!’ Kier ik uit. Mama glimlacht. ‘Ik ben blij meissie, ik kan niet wachten om het te horen.’ Zegt ze. ‘Ik zelf ook niet. Ik wil echt dat het zo snel mogelijk af is en we zelf het resultaat kunnen horen!’ Mama lacht. ‘Dat dacht ik al. Er staat een bord eten voor je in de koelkast als je nog honger hebt.’ Ik knik en gooi mijn tas op de grond. Netjes hang ik mijn rode jas aan de kapstok en loop door naar de keuken. Ik trek de koelkast open. Tot mijn teleurstelling staat er een bord stamppot met worst, maar ik besluit niet te klagen en warm het op zodat ik het kan opeten. Als ik nu iets ongezonds zou eten houd dat ook weer in dat ik morgen extra moet trainen en daar heb ik geen zin in… Ik zet het bord in de magnetron, warm het vijf minuutjes op en haal het er dan uit. Meteen vloek ik en zet ik het op het aanrecht, er niet aan gedacht dat het zo heet was.
Ik zucht diep en ga in mijn eentje aan de keukentafel zitten. Dat is het nadeel van later thuis komen. Pap is al weg, mam is alweer aan het strijken en mijn zusje zit weer aan haar leerwerk en die kan ik dus nu maar beter niet storen. Ik pak mijn telefoon erbij en zie dat ik verschillende snapchats heb. Ik bekijk ze allemaal en zo ben ik weer helemaal up-to-date over wat mijn vrienden de hele dag uitgespookt hebben. Er zit er ook een tussen van Stella, die -verassend genoeg- weer eens is wezen shoppen met Nina, onze styliste.
Ik schrik als mijn telefoon trilt. Ik zie dat Harry een bericht stuurt in onze groepsapp. Ik neem nog een hap van mijn boerenkool en zie dat Noor gelijk al een antwoord stuurt. Nieuwsgierig als ik ben open ik gelijk het appje.
Harry: Allereerst, ik ben nu al trost op jullie. Jullie zijn goed op weg!
Ten tweede; we hebben zojuist een uitnodiging gekregen voor de première van de film being together. De planning van morgen gaat dus iets anders verlopen. Jullie gaan eerst met Gerard in de studio aan de slag voor het album. Nina zal om twee uur in de studio zijn zodat jullie jurken kunnen doorpassen. Jullie vrijdagavond is dus niet meer vrij!

Een zucht rolt over mijn lippen. Daar gaat mijn vrijdag avond met Jade… Mijn beste vriendin die niet kan wachten om alle inside verhalen te horen van hoe het nu is om een superster te zijn… Ik kijk naar de rest. Noor heeft gereageerd dat ze er nu al zin in heeft en ook Ruby reageert nu dat ze er zin in heeft, ons eerste debuut als meidenband op een rode loper. Ruby heeft wel gelijk… Het is wel iets speciaals. Jade zal het wel snappen. Zeker als ik gelijk een nieuwe datum geef. Ik neem nog een hap van mijn eten en spring dan van de kruk af. Ik ren naar mijn tas en pak mijn agenda en bijbehorende schema. Gelijk leg ik het open op tafel en neem de laatste hap van mijn eten. Ik schuif mijn bord aan de kant en begin te bladeren door mijn agenda. Als ik een leeg plekje vind in mijn agenda kijk ik naar het schema van Harry voor deze maand, maar dan blijkt die dag al vol te zijn. Volgende… Ook vol. En de dag erna ook vol. Ik zucht even en zie dan dat ik eind van de maand de zaterdag nog niets te doen heb… Ik zucht diep en besluit dan toch Jade maar even te bellen om het haar persoonlijk uit te leggen en haar stem te kunnen horen.
‘Liz!’ Gilt Jade dan ook gelijk zodra ze opneemt. ´Jadjeee!´ Roep ik lachend terug. ´Hoe is het meid? Heb je het weer overleefd met je veel te knappe manager in dat kleine hokje van een studio?’ Vraagt ze lachend. ‘Jazeker, anders zou ik je nu niet bellen hé?’ Jade lacht. Ik bof echt met haar als beste vriendin. Ze staat overal achter, wil naar mijn verhalen luisteren en geeft eerlijk terug wat ze vind. Ze zal me nooit veroordelen en heeft enorm veel geduld, met mij. Ik zou haar voor geen goud in mijn leven kunnen missen, zeker niet in dit leven. ‘Hé, maar daar belde ik je niet voor.’ Lach ik. ‘Nee, dat dacht ik al. Jij wil je manager voor jezelf houden hé?’ Ik hoor aan Jade haar stem dat ze grijnst van oor tot oor. ‘Misschien.’ Lach ik terug. ‘Ik moet onze afspraak van vrijdag avond helaas afzeggen…’ Ik merk zelf dat ik automatisch een pruillipje trek door het uitspreken. ‘We hebben een uitnodiging voor een première gekregen.’ Mompel ik. ‘Dat geeft niet meis, is niet erg. Wanneer kan je?’ Ik geef Jade de datum door en we spreken gelijk iets af. We kletsen nog een tijd door en voor ik het doorheb zijn we een uur verder. ‘Moet je niet gaan douchen? Je moet morgen weer vroeg in de studio zijn.’ Glimlacht mama als ze met een volle wasmand vol gestreken was langs komt lopen. ‘Ja, ik ga nu.’ Ik pak mijn bord op en ruim deze netjes op in de vaatwasser waarna ik richting boven loop. Ik hoor een hoop gerommel op de badkamer en ik duim even dat het niet zo is zoals het altijd gaat en Eva nu snel onder de douche springt. Maar helaas, de waarheid is minder waar. Net als ik de overloop raak met mijn voeten hoor ik hoe de douche aangaat. ‘Kutwijf.’ Mompel ik automatisch in mezelf. Dit houd dus in dat ik nog een half uur moet wachten voor ik kan gaan douchen en de douche daarna ook nog eens uit moet doen… urgh.

Reacties (2)

 • Long

  Ahh het is zo leuk love it.

  3 jaar geleden
 • TAMOCHi

  Zusjess …
  Love it Sow !
  ‘x

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen