Sorry dat het zolang duurde. Vakantie met slecht internet enzo. ;D

Daryl sloeg met de achterkant van zijn kruisboog een raampje kapot en brak het glas eruit totdat hij er doorheen kon stappen. Zwijgend kwam Beth achter hem aan. Hij liep door een rij met pluchen knuffels naar een koelkast met frisdranken. Er stond niets meer. Op de grond lag de wikkel van een Twix, het enige wat erop wees dat er vroeger iets eetbaars in het souvenirwinkeltje werd verkocht.
      ‘Er is vast ook ergens een eetgelegenheid,’ zei Beth. ‘Misschien dat we daar voedsel kunnen vinden. Ja, toch?’
      Hij gromde. Het was een geschikte plaats om te verblijven. De omheining zag er goed uit en er waren gebouwen waar ze in ieder geval beschutting hadden tegen de regen. Voedsel was echter een probleem. Van zijn zus en Beth hoefde hij niet veel te verwachten. Zou Tess kunnen jagen? Hij betwijfelde het. Waarom zou ze? Hij kon de vrouwen strikken leren maken, maar verder kwam het meeste werk op zijn schouders terecht. Dat vond hij geen ramp, hij besteedde liever zijn tijd in het bos dan dat hij in een verlaten pretpark zijn dood afwachtte – maar hij wist niet of hij iedere dag voldoende kon vinden om vier monden te voeden.
      Beth was inmiddels weer door het gat naar buiten geklommen. Ze liepen terug naar de plaats waar ze hadden afgesproken. Beth en Hanna stonden er al te wachten.
      ‘Voor zover ik heb gezien, is het gebied goed omheind. We kunnen in het spookhuis slapen, daar zijn veel plekken waar we ons kunnen verbergen.’
      Daryl knikte. Daar konden ze zich in terugtrekken, als in een soort fort. Niet alleen om zich tegen Walkers te beschermen, ook om zich te wapenen tegen andere mensen. De gevangenis waar ze eerst hun toevlucht hadden gezocht, was immers ook door andere overlevenden overspoeld. Die vreesde hij meer dan hun dode soortgenoten.
      Hij ving Beths blik op. In haar ogen las hij de vraag die ze niet wilde stellen. Geven we de zoektocht naar de anderen op? Hij wendde zijn gezicht af. Als ze Maggie en de anderen wilden terugvinden, moesten ze teruggaan naar de gevangenis en daar hun spoor oppikken. Waarschijnlijk was dat inmiddels geen doen. Ze zouden verzwakken in hun zoektocht terwijl de winter viel. Nee, het was beter als ze hier bleven.

Ze liepen naar het spookhuis toe. De deur kraakte toen Tess hem openduwde. In haar hand hield ze een stok die ze met in olie gedrenkte stof had omwonden. De fakkel wierp een gelig schijnsel in de donkere ruimte.
      ‘De kans is groot dat het park op een eigen aggregaat draaide.’ Tess’ stem echode door het vertrek. ‘Die hebben ze vast uitgezet toen ze het park verlieten, maar als we ‘m vinden kan ik hem misschien aan de praat krijgen. Dan hebben we in elk geval weer licht.’
      Daryl was nooit in een spookhuis geweest, maar hij vroeg zich af hoeveel licht ze hier zouden krijgen. Waarschijnlijk kwam er alleen een hoop herrie door en zouden er allerlei zogenaamd enge figuren gaan bewegen.
      ‘Gaan al die installaties dan geen lawaai maken?’
      ‘Die kunnen vast uitgeschakeld worden,’ antwoordde Tess nuchter.
      Daryl moest toegeven dat Tess hem bleef verrassen. Ze was recht door zee en hield van aanpakken, toch anders dan de andere twee meiden. Hij klom over een karretje heen en volgde een spoor, dat al snel onder een wand verdween.
      ‘Hier is een deur,’ zei Tess.
      Hij keek over zijn schouder naar de andere twee, die nog bij de ingang stonden. Zijn zus zag lijkbleek.
      ‘Ik ben bang in het donker,’ prevelde ze.
      Daryl grimaste. Hij kon zich niet voorstellen dat iemand in deze tijd nog érgens bang voor was.
      ‘Wacht daar maar,’ zei Tess zonder om te kijken. ‘Ik kijk wel of dit inderdaad een goede plek is en dan ga ik wel op zoek naar het noodaggregaat.’
      Daryl glipte zwijgend achter haar aan door het deurtje. Hij wilde zelf beoordelen of dit een geschikte plaats was.

Reacties (2)

 • GossipGirl21

  Ik ook nu echt wel : p

  3 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Ik irriteer me kapot erg aan Hannah. Maar tegelijk besef ik me dat ik waarschijnlijk ook een beetje zo iemand zou zijn. Vanbinnen dan. Vanbuiten zou ik meer tess of daryl zijn. Het is echt een geweldig verhaal!

  3 jaar geleden
  • Croweater

   Haha, ik zou graag een Tess of Daryl willen zijn, maar waarschijnlijk nog erger zijn dan Hannah. :')

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen