De donker oranje kleur dat het brouwsel heeft gekregen, ziet er alles behalve uitnodigend uit, maar ik houd wijs mijn mond terwijl Draco de laatste stap voor het brouwsel uitvoert.
Na het incident werkte we in stilte samen. Ik sneed de ingrediënten, Draco voegde ze toe. Dit alles deden we zonder woorden te wisselen. Het verbaast me dat Draco nog niks heeft gezegd over het voorval, maar zelf was en ben ik ook niet spraakzaam. Mijn hoofd zit te vol met Luke. Als elke dag zo gaat verlopen als dat hij nu doet, weet ik niet of het me wel gaat lukken. Ik voel me doodop. Het kost me ontzettend veel energie. Het tegenstribbelen, de gemengde gevoelens die Luke bij me naar boven brengt, en vooral ook het vuur binnen in mij laten branden. Gister had ik nog de makkelijke weg gekozen en ik snap nu ook weer waarom, al zou ik daar niet meer voor kunnen kiezen. Niet met de realisatie die nu zo intens tot me is doorgedrongen.
‘Malfoy, Collins, dit ziet er goed uit.’
Morse laat me opkijken. Haar tevreden blik zegt genoeg, aangezien ze dat niet snel is. ‘Jullie mogen de potion testen. Als jullie de instructies goed hebben gevolgd, zal het effect enkele minuten duren. Voor de volgende les wil ik een verslag over het brouwen, de effecten van het brouwsel en de eventuele bijwerkingen.’
Terwijl Morse naar het volgende tafeltje loopt, kijken Draco en ik elkaar voor het eerst na het voorval recht aan. Zijn uitdrukking valt niet te peilen, iets wat ik vaker met Draco heb sinds mijn relatie met Luke.
‘Ik zal het testen.’ Met die woorden hoop ik een soort ‘dankjewel’ te zeggen tegen Draco. Ondanks dat ik liever heb dat Draco, en de rest, zo weinig mogelijk contact hebben met Luke en zo min mogelijk van het contact tussen mij en Luke zien, ben ik blij dat Draco er was. Ik vraag me af of ik mijn verdediging lang omhoog had kunnen houden of dat Luke me snel al weer klein had kunnen krijgen.
Draco knikt en schenkt een gedeelte van het brouwsel in een klein flesje. Hij reikt me het gevulde flesje aan, die ik aanpak. ‘Ik mag hopen dat je goed hebt geroerd,’ mompel ik, wanneer ik de inhoud van het flesje bekijk. De kleur is nog steeds alles behalve aantrekkelijk, maar ook de substantie is een soort drab, waarvan mijn maag wilt omdraaien.
‘Als er iets mis mee is, zal dat aan jou snijkunsten liggen.’
Ik rol met mijn ogen en zet het flesje aan mijn lippen. Ik giet de inhoud er in één keer in en slik gelijk. Tot mijn verbazing is de smaak niet geheel verkeerd, wel zorgt de vloeistof voor tintelingen in mijn mond dat doortrekt naar mijn keel.
‘En, is je verstand ineens een stuk scherper?’
‘Die van jou is zeker gekrompen? Het heeft even de tijd nodig om effect te creëren.’
Draco grijnst. ‘Zie je, je bent ineens scherp.’
Ik geef hem een zachte duw, wat een lach bij Draco veroorzaakt. Het is een geluid dat erg zeldzaam is, maar daardoor niet minder welkom. Zijn witte, rechte tanden zijn zichtbaar door zijn lach. Hij heeft een mooie lach. Had hij altijd al een mooie lach? Ja, zeker. Net zoals dat zijn hele verschijning eigenlijk altijd al ontzettend knap was.
Verbaasd over mijn plotselinge gedachtestroom kijk ik van hem weg. Wat was dit ineens? De wit-sharpening potion hoort ervoor te zorgen dat ik helderder zou kunnen nadenken, niet dat mijn gedachtes ineens overlopen met Draco.
‘Werkt het?’ zijn stem laat me opnieuw naar hem opkijken. Zijn grijze ogen kijken me onderzoekend aan. Ik bijt zachtjes op mijn lip om de opkomende gedachtes over Draco zijn ogen tegen te gaan.
‘Op een rare manier,’ antwoord ik.
Draco buigt zich dichter naar me toe, wat me naar adem laat happen. Rook hij altijd al zo?
‘Nu je helderder zou moeten kunnen nadenken. Waarom laat Luke je niet met rust? Zelfs verliefdheid kent zijn grenzen.’
Ik creëer afstand tussen ons door naar achter te leunen, het vreemde gevoel dat in mijn buik nestelt negerend. Het antwoord op zijn vraag, vereist geen potion, het is namelijk iets dat ik me al heb weten te beseffen. Hij laat me niet met rust vanwege zijn verlangen naar controle, naar macht. Maar waarom hij daar naar op zoek is, is een raadsel voor mij. Het is de eerste keer dat ik het me afvraag en laat me met een idee komen. Als ik erachter kom waarom hij zo op zoek is naar macht, misschien zou ik het dan ook kunnen verhelpen?

Reacties (2)

  • Butterflygirl

    En neem een relatie met draco he's cute

    3 jaar geleden
  • Slughorn

    Hmmm ik wens haar succes!!

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen