Foto bij O35 - Stormy Skies

      ‘E. Eigenzinnig,’ geef ik bedachtzaam toe, terwijl ik de kraag van mijn mantel hoger op probeer te trekken en mijn neus zo diep mogelijk in de stof begraaf. Er staat een gure wind die tot voor kort wild aan mijn haren had getrokken. Mijn sjaal in de Housekleuren van Slytherin zorgt er nu voor dat mijn blonde lokken stevig op hun plek blijven.
      ‘Pff, hoe kom je er bij?’ klinkt er vrijwel direct sarcastisch, zoals al zo’n drie keer eerder is gebeurd. Ook nu kijk ik weer met opgetrokken wenkbrauwen opzij, waar Malfoy eveneens ingepakt met me oploopt. Hij heeft een donkergrijze mantel aan en ondanks dat hij net als mij waarschijnlijk Warming Charms door de stof gewoven heeft, is de wind te intens om helemaal te kunnen negeren. Zijn neus is rood, evenals de hoge punten van zijn wangen, en zijn haren zijn uit model geblazen en staan weerbarstig alle kanten op. Zelfs Sleekeazy's Hair Potion is klaarblijkelijk niet bestand tegen het herfstweer.
      ‘Bijdehand hoor! Volgens mij is ook deze op jou van toepassing,’ beschuldig ik, terwijl we onze weg verder zoeken langs de rand van het meer. De Giant Squid is niets meer dan een enorme schaduw in het water terwijl hij net onder het oppervlak blijft, waarschijnlijk onwillig om ook prooi te vallen aan de guurte. Het feit we worden onttrokken van de zon door een dik, grijs, wolkenpak, helpt ook niet mee.
      ‘We hadden de B al gehad,’ wijst Malfoy uit, waarop ik mijn ogen rol en mijn handen weer diep in mijn zakken steek. Handschoenen hadden overtrokken geleken, maar waren misschien toch geen overbodige luxe geweest.
      ‘Wiens idee was het ook al weer om buiten te gaan lopen?’ vraag ik me hardop af, wetende dat we de beslissing samen hebben gemaakt zonder er eigenlijk hardop over te overleggen. Ik denk dat we beiden geen zin hadden in de vragende blikken wanneer we samen in de Common Room voor een open haard waren gaan zitten. Nu hebben we ook vragende blikken ontvangen, maar dat was maar kort bij het samen verlaten van de Dungeons en nu kunnen ze dat mooi binnen voortzetten zonder dat wij daar last van hebben.
      ‘Stel je niet aan. Heb je wel eens op een bezem gezeten met dit weer?’ zegt hij scherp, maar met een trillende stem die aantoont dat hij het zelf toch ook echt wel koud heeft.
      ‘Mij niet gezien. Daarbij zijn de keren dat ik op een bezem heb gezeten sowieso op een hand te tellen,’ zeg ik naar waarheid en met een hapering in mijn stem bij het idee, waarop ik nog drie stappen doe om dan te bemerken dat hij halt heeft gehouden. Ik kom ook tot stilstand en draai me met vragende blik naar hem om, wenkbrauwen hoog opgetrokken.
      ‘Jij hebt hoogtevrees,’ beschuldigd hij, alsof hij zojuist een enorme ontdekking heeft gedaan. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes en werp hem een kwaadaardige blik.
      ‘En dan nog? Wat is daar zo verbazend aan dat je stil moet gaan staan? Laten we doorlopen, want als we in beweging zijn dan verschaf ik tenminste nog enige warmte,’ bits ik, misschien venijniger dan zou moeten op zo’n waardeloos feitje. Ik houdt er niet van zwakten te bespreken, en hoewel het iets veelvoorkomends is, is het niet iets waar ik trots op ben. Mijn vader had er ook niets van willen weten en had me gewoon op vliegles gedaan zodra ik de juiste leeftijd had. Een pureblood moet zich dan ook gewoon voort kunnen bewegen zoals alleen Wizards and Witches dat kunnen. Zonder te kijken of hij volgt steven ik verder, maar al snel loopt hij weer gelijk met me op.
      ‘Ik kan me niet inleven,’ zegt Malfoy na een tijdje stilte en er volgt vrijwel direct een sarcastisch klinkend gegrinnik van mijn kant.
      ‘Werkelijk? Nou wat een openbaring is dit. Ik sta met mijn mond vol tanden,’ uit ik gemaakt verbaasd. Het levert me een afkeurend gesnuif op en even denk ik dat hij me een zetje gaat geven, maar dat komt niet.
      ‘Ik bedoel wat hoogtevrees betreft. Wat gaat er door je hoofd?’ vraagt hij zich hardop af, en even weet ik niet of hij een antwoord verwacht van mijn kant of het zich inderdaad gewoon hardop afvraagt en het een retorische vraag is.
      ‘Verwacht je nu van mij dat ik je in geuren en kleuren ga vertellen wat voor doodsangst er op zo’n moment door me heen gaat, zodat je weet wat ik voel wanneer je me een keer te pakken krijgt met de een of andere grap?’ vraag ik dus maar.
      ‘Nee, ik probeer me gewoon een voorstelling te maken omdat ik niet weet hoe het is om bang te zijn voor hoogten. Niet alles wat ik vraag of zeg heeft een slechte intentie, Payton.’
      ‘Meestal wel,’ beschuldig ik vrijwel direct terug.
      ‘Dat is hoe jij het interpreteert,’ kaatst hij.
      ‘Doe niet alsof je neus bloed! We weten allebei dat we elkaar het leven zuur proberen te maken.' Ik begin me ondertussen misschien wat meer op te winden dan nodig is, maar wil toch echt liever niet een van mijn zwakten aan hem uitleggen. Langzaam lijkt de sfeer wat om te slaan, terwijl de grijze wolken boven onze hoofden samenkolken en Malfoy zijn ogen eenzelfde kleur beginnen te krijgen.
AAAAAAAAAAH HONDERD ABO'S! Ik vind dit zo super leuk en het is best wel een tijd geleden dat ik dit behaald heb. Vooral nu het rustiger is op Q, zie ik dit als een hele toffe prestatie en wil ik jullie bedanken door middel van... *mind goes blank*
Kom dus maar op met de suggesties. Een extra lang hoofdstuk? Misschien een apart hoofdstukje met een romantische of spannende scene tussen Payton en Draco? Een droom van Payton over Draco? IDK. Roepen jullie maar ^^

Reacties (8)

 • EDGEofGLORY

  Girllll, ga je nog verder? (a)

  3 jaar geleden
 • LarryNiam

  Ahhh neee snel verder <3

  3 jaar geleden
 • Draxo

  YES i'm in for some good old fashioned romance...
  Gefeliciteerd met 100 abo's, dik verdiend. Snel verder!

  3 jaar geleden
 • Aster

  Zo, ik ben een hele poos niet op Quizlet geweest, ik denk goed twee of drie jaar niet. Maar om mezelf hier weer eens op te gooien en dan van zo’n verhaal te mogen genieten is een feest! Heb alle hoofdstukken in een keer uit gelezen en bad bij elke klik op ‘verder’ dat het niet het laatste hoofdstukje zou zijn haha... :-)

  3 jaar geleden
 • Shaybuttah

  Honderd abbo's feeest!!! Ik hou van deze twee, em ik hou van je verhaal. Ik bem benieuwd hoe lang ze het nog vol houden zonder ruzie. Of zonder toe te geven dat ze eigenlijk perfect zijn samen hihi xx snel verdee dus

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen