Foto bij 376. Yasmin Evans

Het leek alsof tante aan de deur had staan luisteren, want pas enkele seconden nadat Severus zijn hoofd had teruggetrokken, hoorde ik iemand kloppen aan de deur van de bibliotheek. Tante kwam binnenwandelen, op de voet gevolgd door haar huiself.
"Wat doe je in Merlins naam op de vloer kind." mompelde ze terwijl Maeve de huiself het op zich nam om me op te helpen.
"Niets speciaals." verzekerde ik haar terwijl ik mijn kleren recht trok. Mijn babybuikje hing nu iets meer in het zicht nu ik het niet meer moest verstoppen.
"Ik kan hopen dat die jongen binnenkort van plan is om zich degelijk voor te stellen." dacht ik tante te horen zeggen, maar toen ik haar ernaar vroeg beweerde ze hoog en laag dat ze helemaal niets gezegd had. Maeve knipoogde stiekem naar me, zodat ik op zijn minst niet het idee had dat ik gek werd.
"Ik ben ervan overtuigd dat ons bezoek zo aankomt." vertelde ze me terwijl ze me naar de zitkamer leidde.
"U bent toch zeker dat ... het bezoek.. te vertrouwen is, right? Dat dit ons niet in gevaar brengt?" vroeg ik nog eens voor de zekerheid. Tante keek me aan alsof ze zich gekwets voelde dat ik haar niet vertrouwde. Al verdween dat gezicht al snel voor een grijns.
"Iedereen die dit huis in komt, is gebonden door een silencing charm. Wat hierbinnen gezegd of gezien wordt, kan alleen in dit huis herhaald worden. Tenzij met mensen die ...toelating hebben, zoals jou man." vertelde ze haar ingenieuze plan.
"Die spell moet je mij eens leren, lijkt me een herwerking van een fidelius Charm. En die kan best van pas komen." ik was iets te enthousiast. Al kon je me dat niet kwalijk nemen, tante was duidelijk nog heel erg bezig met spellwork.
"Niet nu." zei ze terwijl ze zich tussen de kussens in nestelde. ik knikte begrijpend.
"Maar ik heb Severus verteld over wat ik hier gezien heb.. na de kerst." bracht ik op terwijl het in me op kwam dat er gaten zaten in haar schild.
"Het is een vrij recente aanpassing aan het huis." gaf tante toe na een halve minuut stilte. Ah, dit was er eigenlijk alleen maar voor mij en de baby.
"Ik krijg normaal geen al te ongure of gezochte types over de vloer." plaagde ze me. Ik stak mijn tong heel kinderachtig naar haar uit, waarna ik bijna een gilletje slaakte toen ik de deurbel hoorde. Tante haalde een wenkbrauw op toen ze merkte dat ik mezelf achter de bank probeerde te plaatsen, alsof het mij zou beschermen van wie er dan ook binnen zou komen. Tante gebaarde naar de plaats op de bank naast haar en ik nam braaf plaats. Ik voelde haar gerimpelde hand zachtjes over de mijne wrijven, alsof ze me probeerde te kalmeren.
In geen tijd stond Maeve aan de deur van de zitkamer met een vrouw aan haar zijde. Ik nam tante's bezoeker nogal schaamteloos in me op. Ze had lang zwart haar en een bleek aangezicht. Een vrij bleke, broze huid, zo kwam het toch over. Haar lange haar liep tot halverwege haar bovenlichaam en leek bijna naadloos over te gaan in de lange zwarte jurk die ze droeg. Niet dat ik daar commentaar over kon geven, ik kleedde mezelf zo zwart als de nacht. Toch leek haar jurk behoorlijk .. saai? Vast niet het juiste woord, hoe zou tante het omschrijven? Bedeesd? Bescheiden? Summier? Eenvoudig?
"My dear, come in, come in." bulderde tante zowat in mijn oor. Waar dat ineens vandaan kwam, wist ik ook niet. Ik kon alleen hopen dat mijn oren niet zouden gaan piepen.
De vrouw zelf sprong niet echt op, maar leek ook amper te reageren. Behalve dan dat ze voorzichtig de zitkamer binnenkwam. Maeve bood haar de bank aan tegenover ons en liet versnaperingen en thee verschijnen. Damn, ik blijf willen dat ik dat kon. Zapp.. eten op tafel. Al zou ik er lui van worden. Niet dat ik minder lui werd van een huiself in huis.
"Lucretia." knikte de vrouw bedeesd. Daar hield ik het dan maar op, alles aan deze vrouw schreeuwde bedeesd. Al had het ook even goed sober kunnen zijn. Ik merkte op dat er eigenlijk niets op te merken viel aan haar kledij. Geen blinkende dingen, geen speciale aangelegenheden zoals franjes of koortjes of verschillende stoffen of maar een patroon... ik kon me maar beter gaan inhouden voor ik echt onbeleefd zou worden. Niet dat ik de vrouw zou inlichten wat ik van haar kledij keuze vond.
Ik voelde de blik van de vrouw tegenover ons naar mij toe keren. Ik deed mijn best om vriendelijk te glimlachen al vreesde ik dat sommige dingen van mijn gezicht af te lezen vielen. Ik vroeg me af waarom tante zo gebrand was om mij aan deze vrouw voor te stellen.
"Ah, dit is Yasmin. Yasmin Evans, de dochter van mijn zus. Je hebt vast van haar gehoord." stelde tante me met een slytherin grijns voor. Ik keek even naar tante en keerde me dan terug naar de iet wat vreemde vrouw.
"Aangenaam." knikte ik, hopend dat tante mij ook zo zou vertellen wie dit was.
"Vast." mompelde de vrouw voor me. Ik haalde mijn wenkbrauwen op... dat was niet het conventionele antwoord. Tante Lucretia knipperde met haar ogen, alsof ze even niet kon vatten wat haar vriendin zojuist uitgebracht had. Uiteindelijk leek ze het voorval naast zich neer te leggen. Ik wou dat ik dat kon.
"Dit, my dear, is Eileen. Normaal gezien is ze in een beter humeur dan vandaag." verzekerde tante me. Ik deed nog steeds mijn best om te glimlachen al ging me dat nu een stuk minder goed af.
"Sinds wanneer ben jij een opvangtehuis voor gezochte vrouwen?" vroeg de vrouw, Eileen klaarblijkelijk, aan tante, met een blik die duidelijk verried dat ze geen fan was van me.
"Ik ben zeer zeker niet zomaar een opvangtehuis, maar een slytherin heeft haar deuren open voor hen die haar nauw aan het hard gaan. Zeker in deze tijden." verdedigde tante zich stellig.
"Ze wordt gezocht door de grote meerderheid van de wizarding community. Dit is een gevaarlijke stunt, Lucretia." waarschuwde Eileen. Ik haalde mijn wenkbrauwen op.
"Ik word gezocht door een maniakale moordenaar en zijn aanhang. Hij slaagt er inderdaad in om de meerderheid van de community mooi in het gareel te houden maar er zijn ook zeker mensen die zich verzetten." verdedigde ik onze zaak. Ik wist niet wat er met mij aan de hand was, het was niet de bedoeling om uit te vliegen tegen Tante's vrienden, noch om vreemden te vertellen over hoe het verzet ervoor stond. Goeie zet, Yasmin.

Reacties (1)

 • Shibui

  Zoooo, krijgen ze ineens de moeder van Severus op bezoek!
  Plottwist!

  Snel verder_x

  3 jaar geleden
  • Romanov

   Nah, how did you figure that one out...? ^^

   3 jaar geleden
  • Shibui

   Eeehm....ik herkende het ergens van, maar ik wist niet waarvan, en toen ben ik gaan googelen?

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen