We staan voor een lange gedekte tafel. Er zitten verschillende personen aan. Alhoewel... personen. Het zijn een paar konijnen en een jongen met een grote hoed. Ik kijk gefascineerd naar hem. Hij heeft zijn kleren waarschijnlijk zelf aan elkaar genaaid want het zijn verschillende lapjes en zijn hoge hoed staat een beetje scheef. "Welkom bij het theefeestje," zegt Jack als hij doorloopt. "Hey, Mad Hatter!" roept hij daarna. De jongen staat op en loopt richting Jack. "Is er iets mis?" vraagt hij. Hij heeft een bleke huid en het lijkt alsof hij zijn make-up heeft verpest, zijn linker oog is blauw en rechter oog is rood. "Weet je of nog iemand deze wereld in is gekomen?" vraagt Jack. "Ja, de dochter van de Hartenkoningin is terug, wie is dat?" vraagt hij wijzend naar mij. "Alice," zegt Jack alleen maar. Mooi, nu ben ik dus een dom grietje in een blauwe jurk die tegen iedereen aardig doet. Ik loop naar voren. "Ik ben Julie Trubel," zeg ik als ik mijn hand uit steek. "Ray Mad Hatter," zegt de jongen als hij mijn hand negeert. Ik trek hem dus maar terug. "Dus... wat doet Alice zoal?" vraag ik. "Ik leg het je zo uit, we zijn al laat voor thee tijd," zegt de jongen. Hij trekt me aan mijn arm mee naar de tafel en duwt me zowat een stoel op.

Ik zit nu al een tijdje in stilte aan de tafel. Ik heb een kop thee gekregen en een paar koekjes maar durf er niks van te pakken. "Je mag het pakken," hoor ik Jack dan fluisteren van achter me. Ik pak de kop thee dus maar op en begin te drinken. Het smaakt lekker, het ruikt naar rozen maar proeft raar genoeg naar appel met kaneel. Het is raar, maar dat is alles hier in Wonderland. Ik zit immers aan een tafel met de Mad Hatters zoon, een paar konijnen en een de zoon van de Cheshire Cat. Ik pak een koekje en eet hem op. Er zit chocolade in. "Hmm, deze zijn echt lekker," zeg ik tegen Ray, wijzend naar de koekjes. "Dan moet je bij hem zijn," zegt hij wijzend naar een konijn. Ik herhaal wat ik net heb gezegd tegen het konijn. "Ohw bedankt, maar dit is niks speciaals. Ik maak dit dagelijks," zegt het konijn, kennelijk gevleid. Ik pak nog maar een koekje en eet hem op.

Na een korte tijd verdwijnt de thee en alle koekjes opeens en blijft de lege tafel over. De konijnen sprinten terug het bos in waardoor ik alleen over blijf met de twee jongens. "De Hartenkoningin zal naar je gaan zoeken," zegt Ray. "Dat weet ik, ik ken het sprookje," zeg ik. "Meen je dat?" vraagt hij. "Volgens mij ben je niet alleen mad maar nu ook confused. In elk geval, het is een ding uit mijn wereld," zeg ik als ik op sta. "Laten we die koningin even snel verslaan zodat dat portaal weer open gaat," zeg ik als ik naar een van de spiegels toe loop die rond de open plek staan. Ik word teruggetrokken. "Hey, dat gaat niet zomaar, je moet de gewone weg nemen, net zoals de eerste Alice," zegt Jack. "Ik sla gewoon een paar pagina's over," zeg ik als ik mijn hand door de spiegel wil steken maar in plaats daarvan word ik een tweetal meters naar achter gesmeten en opgevangen door Jack. "Ik zei dat dat niet ging," zegt Jack als hij me aan kijkt. "Ja-ja, houd je mond, kitten," zeg ik plagend. "Ik ben geen kitten!" zegt Jack als hij me los laat en koppig zijn armen over elkaar slaat. Ik schiet in de lag, het ziet er gewoon zo grappig uit. "Wat?" vraagt hij nors. "Je bent een kleine, koppige, poging tot heldhaftige, kitten!" roep ik enthousiast. "Wat ben jij dan?" vraagt hij aan mij. "Blijkbaar Alice," antwoord ik als ik mijn tong uit steek.

Reacties (1)

 • DeNaamIsGideon

  Y'know, ik wist srs niet wie ze zou zijn.
  Dus kinda plottwist, maar Hartenkoningin zou even veel een plottwist zijn.
  Dis is het een... plot die een draai van 90 graden maakt ipv 180.

  1 jaar geleden
  • Kyonakoenen

   xDik weet soms wel hoe een verhaal interessant te houden

   1 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

   "Soms"xD
   Don't be so hard on yourself.

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen